به گفته مقصودلو، عضو هیئت مدیره هلدینگ تفتا، جهان از حکمرانی دیجیتال گذر کرده و به حکمرانی «داده محور» رسیده است و در تصمیمات و کسبوکارها حرف نهایی را «داده» میزند.
عصراقتصاد: به گزارش روابط عمومی پژوهشکده پولی و بانکی،، حسام مقصودلو، عضو هیئت مدیره هلدینگ تفتا افزود: سرعت تغییر فناوریها بسیار بالا است و زمانی، تغییر نسل بانکی یا صنایع دیگر، تقریباً ۱۰ سال طول میکشید. اما در این دوره، تغییر نسل به دو یا سه سال کاهش پیدا کرده است.
مقصودلو خاطر نشان کرد: بنابراین در یکی دو سال آینده، هوش مصنوعی در هر صنعت و سرویسی وجود خواهد داشت و مهم است که ما چه از نظر زیرساختی و چه از نظر دانش و آگاهی، تا چه حد آماده پذیرش آن باشیم. جهان از حکمرانی دیجیتال گذر کرده و به حکمرانی داده محور رسیده، داده است که حرف اول و آخر را در تصمیمات و کسبوکارها میزند.
عضو هیئت مدیره هلدینگ تفتا در خصوص چالشهای اصلی حوزه پرداخت نیز گفت: عدم تغییر مدل کسبوکار ارائهدهندگان خدمات پرداخت، رشد مناسبی داشته است یا همپا با روندهای جهانی نیست که در بخش پرداخت باید این تغییر دیدگاه را در رگولاتور ایجاد کرد و پژوهشکده پولی و بانکی به عنوان قطب علمی و پژوهشی وابسته به بانک مرکزی و متولی برگزاری این رویداد، باید این افزایش سطح آگاهی را در برنامههای آتی خود قرار دهد.
مقصودلو تاکید کرد: پیشرفت در فناوریهای نوین و موضوعات بانکداری هوشمند باید در بانک مرکزی و ارائهدهندگان سرویس همزمان باشد که بتوانیم به سمت بانکداری هوشمند حرکت کنیم، اما تا رگولاتور با آنها همگام و همقدم نباشد نمیتوان به نتیجه مناسب و مطلوب رسید.
عضو هیئت مدیره هلدینگ تفتا همچنین به کمبود نیروی انسانی نخبه و پرتوان در حوزه بانکداری هوشمند اشاره کرد و گفت: بهجز رگولاتوری، اکنون یک چالش مهم دیگر در صنعت و اکوسیستم هستیم و آن کمبود نیروی متخصص در حوزه بانکداری هوشمند است، لذا بانک مرکزی و صنعت بانکداری کشور میتواند با جذب بههنگام متخصصان، فارغالتحصیلان برتر دانشگاه ها و جوانان مستعد و توانمند، ضمن تامین نیروی انسانی مورد نیاز خود، از مهاجرت این افراد نیز جلوگیری نماید.
شایان ذکر است یازدهمین همایش سالانه بانکداری نوین و نظامهای پرداخت با موضوع «زیستبوم بانکداری هوشمند؛ حکمرانی دیجیتال و نظارت فناورانه» در روزهای ۵ و ۶ آذرماه ۱۴۰۳ در مرکزهمایشهای بینالمللی برج میلاد تهران برگزار میشود.