کد خبر: 150803178807
اقتصادبازارها و خدمات مالیروزنامهجوابیه وزارت اقتصاد به گزارش عصر اقتصاد؛

حذف زیان انباشته خودروسازان با عرضه خودرو در بورس

اگر روند عرضه خودرو در بورس کالا تداوم می یافت امکان حذف زیان انباشته خودروسازان فراهم شده و چه بسا این زیان طی مدت حدود دو سال به سود تبدیل می‌شد، در همین راستا نیز اخیراً رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار از پیگیری جدی عرضه خودروهای صفر کیلومتر داخلی و وارداتی در بورس کالا و رایزنی هایی در این حوزه خبر داده است.

مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت امور اقتصادی و دارایی در پاسخ به مطلب مورخ ۱۴۰۳/۰۸/۰۹ روزنامه عصر اقتصاد با عنوان « اصرار از بورسی ها؛ انکار از شورای رقابت » توضیح داد: در مقطع کوتاهی از سال ۱۴۰۱ که پای خودرو به بورس کالا باز شد، نه تنها مصرف کنندگان بلکه تولید کنندگان نیز از این اتفاق سود بردند؛ چرا که پس از سال‌ها بخش قابل توجهی از زیان خود را جبران کردند و سود ناشی از عرضه خودرو در بورس به جیب مصرف کنندگان و تولیدکنندگان رسید.

آمارها نیز نشان می‌دهد ارزش معاملات خودرو در بورس کالا در سال ۱۴۰۱ معادل ۴۱.۶ همت بوده که از این رقم، مجموع منافع حاصله برای تولید کنندگان و خریداران نهایی ۲۵.۴ همت، سود تولید کنندگان ۱۵.۸ همت، سود خریداران نهایی ۹ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان و درآمد مازاد شناسایی شده برای دولت از طریق مالیات بر ارزش افزوده یک هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان بوده است.

در این سال ۶۸ هزار دستگاه انواع مختلف خودرو در بورس کالا مورد معامله قرار گرفت که از نظر تعداد، این میزان عرضه کمتر از ۷ درصد از کل فروش خودروی تولیدی سال ۱۴۰۱ است اما همین حجم از عرضه نیز نشان داد، بورس می تواند ضمن کوتاه کردن مسیر و شفاف شدن معاملات، قیمت ها را منطقی کرده و به نوعی جلوی افزایش قیمت را بگیرد.

به گفته کارشناسان اگر روند عرضه خودرو در بورس کالا تداوم می یافت امکان حذف زیان انباشته خودروسازان فراهم شده و چه بسا این زیان طی مدت حدود دو سال به سود تبدیل می‌شد و خودروسازان مشمول ماده ۱۴۱ قانون تجارت نمی‌شدند.

در همین راستا اخیراً رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار از پیگیری جدی عرضه خودروهای صفر کیلومتر داخلی و وارداتی در بورس کالا و رایزنی هایی در این حوزه خبر داده است.

بیشتر بخوانید
عصر اقتصاد
دکمه بازگشت به بالا