کد خبر: 02120070715
بازار

حذف ماهی از سفره ایرانیان / چرا قیمت ماهی بالا رفت؟

قیمت ماهی طی ماه‌های اخیر آن‌چنان افزایش یافت که دیگر در سفره کمتر خانواده ایرانی مشاهده می‌شود.

مسئول آبزیان اتحادیه فروشندگان مرغ و ماهی می‌گوید: قدرت خرید مردم دیگر پاسخ‌گوی خرید گوشت ماهی نیست. از این اکثر ماهی‌هایی که صید می‌شود سر از بازارهای صادراتی درمی‌آورد.

به گزارش تجارت‌نیوز، قیمت ماهی در ایران به دلیل قاچاق آن و افزایش نرخ خوراک این آبزی در سال ۱۴۰۰ افزایش چشمگیری پیدا کرد. البته گروهی از فعالان بازار بی‌توجهی به عرضه ماهی به بازار داخلی را دلیل اصلی گرانی ماهی تلقی می‌کنند.

در همین زمینه روزنامه هفت صبح گزارش داد که قاچاق‌چیان با قاچاق آبزیان به کشورهای حاشیه خلیج‌فارس دلار دریافت می‌کنند. همین موضوع قاچاق قابل توجه ماهی به کشورهای همسایه را جذاب کرد.

بررسی‌ها نشان می‌دهد هر کیلو ماهی سالمون نروژی ۷۵۰ هزار تومان قیمت دارد. قیمت هر کیلو ماهی سفید درسته ۳۲۵ هزار تومان است. قیمت ماهی قزل‌آلا پرورشی هم که سال گذشته ۳۰ هزار تومان بود حالا به ۷۰ هزار تومان رسید.

چرا قیمت ماهی افزایش یافت؟

مسئول آبزیان اتحادیه فروشندگان مرغ و ماهی با اشاره به افزایش قیمت ماهی گفت: علت گرانی ماهی دلالان هستند. این صنعت هم مانند دیگر صنایع دارای دلال است. نفوذ این افراد به بازار ادیگر جازه نمی‌دهد هر قشری بتواند ماهی بخرد.

فخرالدین احمدی به تجارت‌نیوز توضیح داد: ماهی هم خوراک لاکچری شد و تنها برخی اقشار خاص جامعه می‌توانند گوشت آن را بخرند. با این گرانی‌ها هر کسی توان خرید این محصول پروتئینی را ندارد.

او ادامه داد: علاوه بر دلالان افزایش قیمت دلار باعث بالارفتن نرخ خوراک آبزیان شد. بخش زیادی از خوراک آبزیان از برزیل وارد می‌شود و نوسان قیمت دلار در بالارفتن قیمت ماهی اثرگذار است.

ماهی قزل‌آلا هم صادر می‌شود

احمدی بیان کرد: اکنون فصل به ثمر نشستن ماهی‌های پرورشی است. هر چند میان ماهی‌ها، قزل‌آلا ارزان‌ترین آبزی است، اما باز هم برای آن تقاضایی وجود ندارد. به همین جهت این نوع ماهی هم به کشورهای همسایه صادر می‌شود.

براساس این گزارش، ماهی گران و در شهرهای ساحلی کمیاب شد. در کنار صادرات میگو به چین و عمان، ماهی‌های جنوب هم به دلیل ممنوعیت صادرات و نوسان قیمت دلار سر از بازارهای قاچاق درمی‌آورند.

پیش‌تر مهرداد بازرگان، رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان آبزیان هرمزگان گفت: در شهر بندرعباس هم به دلیل قاچاق، ماهی کمیاب شده است. علاوه بر آن در این شهر به دلیل توریست‌پذیری بالا، تعداد رستوران‌های دریایی افزایش یافت. در این میان تقاضا داخل هم روند صعودی دارد و همین دو عامل گرانی ماهی را رقم زده‌اند.

بیشتر بخوانید
عصر اقتصاد
Back to top button