وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: بانک مرکزی با استفاده از شبکه بانکی و سامانههای خود و وزارت اقتصاد با سامانهها و ابزارهای مالیاتی، با همکاری مستمر به دنبال استقرار کامل حکمرانی ریال هستند.
به گزارش خبرنگار ایبِنا، سید احسان خاندوزی در بیست و نهمین همایش سالانه سیاستهای پولی و ارزی با اشاره به عنوان همایش اظهار داشت: نقش مهم دو مقوله پول و ارز برای اقتصاد ایران اهمیت دارد و برای کارشناسان اقتصادی به اثبات رسیده که رفتارهای نرخ ارز اثر فوری و کوتاه مدت قوی در اقتصاد ایران دارد.
وی ادامه داد: این اثرگذاری قوی که خود محصول ساختار نفتی جداافتاده در اقتصاد ایران است، عملاً باعث شده نرخ ارز نقش شاخص مرجع را برای تحولات آینده نزدیک اقتصاد بازی کند. یعنی عموم مردم و فعالان اقتصادی توجه زیادی به تحولات نرخ ارز برای قضاوت درباره وضعیت آینده نزدیک نشان میدهند.
خاندوزی تصریح کرد: در مقام مقایسه اثرگذاری مقوله پول بر اقتصاد ما یک اثرگذاری بلندمدت و عمیق است. آنچه دورنمای اقتصاد ما را چه در بخش حقیقی و چه در موضوع تورم شکل میدهد رفتار نظام پولی از لحاظ کمیت و کیفیت رشد مقادیر پولی است.
وی افزود: کمیت بالاتر رشد مقادیر پولی به ویژه وقتی کیفیت رشد پول مطبوب نباشد، زمینهساز تورم و محرومیت بخش واقعی از تامین مالی است و برعکس، کمیت مناسب رشد نقدینگی به ویژه وقتی اصابت خوبی به اهداف و بخشهای مولد اقتصاد دارد سطح متوسط بلندمدت تورم را کاهش میدهد و میانگین رشد اقتصادی را بهبود میبخشد.
خاندوزی در ادامه با تاکید براینکه اگر فضای ثبات بر اقتصاد حاکم شود و قابل پیشبینی باشد، اقتصاد به صورت خودکار مسیر رشد خود را پیدا خواهد کرد، اظهار کرد: ملاحظات تثبیتی در مقایسه یا ملاحظات توسعهای در ساختارهای اقتصادی بااهمیتتر است.
وی ادامه داد: علاوه بر ثبات و سیاستگذاری مناسب، سیاستگذار باید بستههای تشویقی برای فعالان اقتصادی درنظر بگیرد.
خاندوزی با اشاره به اینکه اقتصاد چندبعدی است و سیاستگذار نباید یک وجهی عمل کند، گفت: مهار لنگر ارزی کشور وابسته به بخش تجاری کشور است و همزمان هدایت بخشی از اعتبارات به سمت تولید و صادرات نیاز است.
به گفته وزیر اقتصاد، از منظر سیاستگذاری پولی و ارزی باید ملاحظات ثبات اقتصاد کلان و کنترل تورم را موازی با توسعه بخش واقعی اقتصاد و تجارت کشور پیش بیریم.
خاندوزی گفت: حکمرانی ریال و تسلط و اشراف سیاستگذار بر اطلاعات پولی و مالی در کشور مورد نظر وزارت اقتصاد، بانک مرکزی و مجموعه دولت است و در مدیریت اقتصادی بسیار موثر خواهد بود.
وی تصریح کرد: بانک مرکزی با استفاده از شبکه بانکی و سامانههای خود و وزارت اقتصاد با سامانهها و ابزارهای مالیاتی، با همکاری مستمر به دنبال استقرار کامل حکمرانی ریال خواهند بود. البته باید اقرار کرد که سالها پیش از این باید حکمرانی ریال در دستور کار قرار میگرفت و امروز باید جبران عقبافتادگیها نیز انجام شود.