کد خبر: 200204204504
اخبار شرکت هاانرژیصنعت و معدنویژه بیست‌ و نهمین نمایشگاه نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی؛

خراسان جنوبی؛ عملکرد چشمگیر در سال ۱۴۰۳

شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی منطقه خراسان جنوبی در سال ۱۴۰۳ با عملکرد چشمگیر در حوزه‌های توزیع، نظارت و مبارزه با تخلفات، گام‌های بلندی در مسیر ارتقاء خدمات و صیانت از منابع کشور برداشت.

از افزایش چند برابری ارسال نفت‌گاز به نیروگاه‌ها تا سامانه‌های نظارتی در شناسایی تخلفات، این شرکت توانست در تمامی شاخص‌ها عملکردی مثبت و رو به رشد از خود به جای بگذارد.

به گزارش روابط عمومی شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران، مهمترین شاخص‌های عملکردی این منطقه در سال گذشته عبارتند از:

افزایش ۸۶ درصدی ارسال فرآورده به نیروگاه‌های استان

در راستای تأمین مستمر سوخت نیروگاه‌های منطقه خراسان جنوبی، در سال ۱۴۰۳ بیش از ۱۷۴ میلیون لیتر نفت‌گاز به نیروگاه‌های استان ارسال شد که نسبت به سال گذشته با ۸۶ درصد رشد همراه بود؛ این در حالی است که میانگین رشد ارسال سوخت نیروگاهی در سطح کشور ۳۷ درصد بوده است.

افزایش ۲۲ درصدی ارسال و توزیع بنزین در سفرهای نوروزی ۱۴۰۴

در بازه ۲۰ روزه سفرهای نوروزی، از ۲۵ اسفند ۱۴۰۳ تا ۱۵ فروردین ۱۴۰۴، بالغ بر ۳۵ میلیون لیتر بنزین در مجاری عرضه استان توزیع شده است، که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته به میزان ۲۲ درصد داشته است.

افزایش ۱۱ درصدی توزیع ۴ فرآورده اصلی در خراسان جنوبی

طی سال ۱۴۰۳، مجموع توزیع ۴ فرآورده اصلی شامل بنزین، نفت‌گاز، نفت‌‌ سفید و نفت‌کوره در استان به یک میلیارد و ۳۹۰ میلیون لیتر بالغ شد که نسبت به مدت مشابه در سال گذشته ۱۱ درصد افزایش داشته است.

افزایش  ۸۶ درصدی توزیع سوخت هوایی و ریلی در ایام نوروز در استان

در فاصله ۲۵ اسفند ۱۴۰۳ تا ۱۵ فروردین ۱۴۰۴، مقدار ۲۴۳ هزار لیتر سوخت هوایی ATK در مراکز سوختگیری هوایی استان توریع شده که حاکی از افزایش ۶۵ درصدی مجموع مصرف این فرآورده نسبت به سال قبل است.

همچنین در این مدت، ۲ میلیون و ۲۲۰ هزار لیتر نفت‌گاز در راه‌آهن طبس مصرف گردیده که در مقایسه با مدت مشابه در سال گذشته، ۲۱ درصد افزایش داشته است.

افزایش ۳۲ درصدی ناوگان حمل و نقل فرآورده‌های نفتی

به منظور نوسازی و تقویت ناوگان سوخت‌رسانی و به‌کارگیری نفتکش‌های جدید، که نقش مهمی در تأمین و توزیع سوخت ایفا می‌کند، در سال ۱۴۰۳ تعداد ناوگان حمل و نقل فرآورده‌های منطقه، با افزایش ۳۲ درصدی نسبت به سال گذشته، به ۳۳۰ دستگاه رسید.

توقیف و انسداد ۲۸۰۰ کارت سوخت بنزین و نفت‌گاز

در سال ۱۴۰۳، تعداد ۲۸۰۰ پرونده درخصوص شناسایی تخلفات کارت هوشمند سوخت، تشکیل و به تعزیرات حکومتی استان ارسال گردیده است، این تعداد، نسبت به سال گذشته ۱۵۵ درصد افزایش داشته و گواهی بر عزم جدی شرکت در مقابله با تخلفات و صیانت از منابع است.

صرفه‌جویی بیش از ۵۳  میلیون لیتر بنزین

با توزیع بیش از ۵۳ میلیون متر مکعب CNG در سال ۱۴۰۳، به میزان ۵۳ میلیون لیتر در مصرف بنزین صرفه جویی شده است.

نظارت هوشمند با دوربین‌های پلاک‌خوان در جایگاه‌ها

در راستای مقابله با قاچاق سوخت، به منظور کنترل خودروهای ورودی و شناسایی و ثبت ترددهای مشکوک، در سال ۱۴۰۳ تعداد ۳۰ باب جایگاه ‌استراتژیک سوخت در منطقه، به سامانه دوربین پلاک‌خوان مجهز شدند.

اجرای طرح نظارت بر عرضه کارت اضطراری بنزین و نفت‌گاز

برای نظارت عرضه کارت اضطراری بنزین و نفت‌گاز، در سال ۱۴۰۳ بهره‌برداری از سامانه پایش و توسعه آن توسط منطقه، آغاز شد.

سامانه‌های نظارتی در شناسایی تخلفات

راه‌اندازی مرکز پایش مجاری عرضه به‌منظور تجمیع سامانه‌های نظارتی و تسهیل و تسریع در شناسایی تخلفات، از دیگر اقدامات موثر این منطقه در سال ۱۴۰۳ است.

مدیریت در استفاده از کارت سوخت اضطراری

با انجام اقدامات متعدد کنترلی و نظارتی سال ۱۴۰۳، در راستای صیانت از فراورده‌های نفتی و پیشگیری از قاچاق سوخت، همچنین ممانعت از ورود و سوختگیری کارت‌های سوخت مهاجر، و نیز سامان‌دهی عرضه بنزین و نفت‌گاز با استفاده از کارت اضطراری، هم اکنون بیش از ۸۰ درصد مشتریان از کارت شخصی بنزین و بیش از ۹۶ درصد، از کارت شخصی نفت‌گاز استفاده می‌کنند.

افزایش ۱۰ درصدی بازرسی میدانی از جایگاه‌ها و مصرف‌کنندگان

در سال ۱۴۰۳، با رشد ۱۰ درصدی بازرسی میدانی، بیش از ۷ هزار مورد بازدید از جایگاه‌های عرضه فرآ‌رده‌های نفتی و مصرف‌کنندگان عمده انجام گرفته است.

واریز قریب به ۷۶۰۰ میلیارد ریال به خزانه دولت از محل فروش سوخت مرزی

با اجرای طرح باک‌پر در پایانه مرزی ماهیرود، مبلغ ۷۶۰۰ میلیارد ریال از محل فروش مرزی فرآورده‌های نفتی، با افزایش ۴۴ درصدی، تحقق یافته است. اجرای ای طرح، ضمن افزایش رونق بازارچه مرزی، سهم بسزایی در کاهش قاچاق و عرضه خارج از شبکه دارد.

عصر اقتصاد
دکمه بازگشت به بالا