خسارت یخبندان گریبانگیر کشاورزان فرانسوی شد
پس از یک شب یخبندان در کوهپایههای فرانسه کشاورزان شاهد خسارات واردشده بر محصولاتشان هستند. بسیاری ازدرختکاران از شمعهای روشن برای حفاظت از محصولاتشان استفاده کردند.
به رغم تلاش های فراوان کشاورزان در بسیاری از مناطق درختان میوه دچار سرمازدگی شدند. دوشنبه پس از پشت سر گذاشتن یک شب یخبندان کشاورزان در پی ارزیابی میزان خساراتشان هستند.
خانم «کریستان لامبرت» رئیس فدراسیون ملی اتحادیه های بهره برداران کشاورزی در این مورد به خبرگزاری فرانسه گفت:«شب سختی رو پشت سرگذاشتیم. شبی که به پیش بینی سازمان هواشناسی وفادار بود و سرما به پنج درجه زیر صفر رسید و ضربه جدی به بسیاری از درختکاران وارد کرد.»
بر اساس اطلاعات سازمان هواشناسی این شب سردترین شب از سال ۱۹۴۷(۱۳۲۶) تاکنون برای این وقت از سال در ماه آوریل (فروردین) بوده است. از سوی دیگر « ژِروم دِسپه» دبیرکل اولین اتحادیه کشاورزی فرانسه در این مورد میگوید:« با توجه به توسعه باغداری؛ بسیاری از درختکاران در بخشهای مختلف از جمله درختان میوه هستهدار و دانه دار از قبیل آلو، آلو زرد و سیب از این سرما متضرر شدهاند.
دوشنبه صبح کشاورزان در حال ارزیابی خسارات بودند. خانم «کریستان لامبرت» رئیس فدراسیون ملی اتحادیه های بهربرداران کشاورزی تأکید کرد:«تا زمانیکه یخبندان تمام نشود نمیتوان میزان واقعی خسارات را ارزیابی کرد.»
این درحالیست که « کلِمان تاردی» از فعالان جنبش دفاع از بهرهبرداران خانوادگی معتقد است:« حداقل یک هفته برای اغلب محصولات زمان نیاز است.»
به نظر می رسد یخبندان ماه آوریل۲۰۲۲(فروردین۱۴۰۱) در مقایسه با آوریل۲۰۲۱(فروردین۱۴۰۰) از شدت کمتری برخوردار بوده است. سال گذشته نیز کشاورزان فرانسوی متحمل خسارات فراوان ناشی از یخبندان این وقت از سال شدند.
کشاورزان از روشهای پیشگیرانه از قبیل شمعهای ضدیخ، منقلهای مخصوص و همچنین از شیوه پاشیدن برای جلوگیری از وارد شدن خسارت بیشتر استفاده کردند.
در شیوه پاشیدن تاکستانها وسایر باغات به نحوی آبیاری می شوند که اطراف شکوفه ها یک حباب یخ ایجاد شود. این حباب یخ که داخل آن صفر درجه است از شکوفه ها در برابر سرمای بیشتر محافظت می کند. در زمینهایی که این شیوه ها اجرا شدند میزان خسارات بسیار کمتراز سال گذشته بود.
در عوض در مورد درختان گلابی که امکان این پیشگیریها کمتر بود میزان خسارات بیشتر ارزیابی میشود. در برخی مناطق نیز برای محافظت از درختان زرد آلو از بشکه های فلزی حاوی هیزم های چوبی روشن به عنوان منقل برای گرم کردن آنها استفاده کردند.
باغات زردآلویی که امکان حفاظت به این شکل را نداشته اند بیشتر آسیب دیده اند. اما در مناطق کوهپایهای که معمولا از شیوه های جلوگیری از یخزدگی استفاده نمیشود و امسال برای اولین بار در این مناطق سرمای شدید حاکم شد؛ میزان خسارتها بیشتر بوده است.
۸۰ درصد درختان آلو در این مناطق آسیب دیده اند. در همین حال درختان زردآلو، هلو و گیلاس نیز آسیبهای جدی دیده اند. در برخی مناطق درختان سیب چون هنوز به مرحله آسیب پذیری نرسیده بودند از این سرما متحمل خسارت نشدند و یخ زدگی به آنها آسیب جدی وارد نکرده است و امکان برداشت محصول سالم هنوزوجود دارد.
تاکداران نیز از این سرمازدگی بی نصیب نماندهاند. البته در این مرحله نمی توان به قطعیت در مورد میزان خسارتها اظهار نظر کرد. در برخی مناطق از سال قبل کمتر است و در برخی مناطق خسارتها سنگین است.
براساس پیش بینیها دو شب سخت دیگر پیش روست. البته نخست وزیر فرانسه وعده کمک به باغداران خسارت دیده از محل صندوق ویژه حوادث غیر مترقبه داده است.
منبع: فیگارو