
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز با بیان اینکه خطای انسانی عامل بیش از نیمی از تصادفات جادهای است، بر ضرورت ارتقای فرهنگ رانندگی از طریق آموزش به مردم تأکید کرد.
سید بصیر هاشمی ، در نشست خبری اصحاب رسانه که به مناسبت پویش نه به تصادف برگزار شد، اظهار کرد: بیش از نیمی از تصادفات جادهای به دلیل خطای انسانی است که سرعت غیر مجاز، رانندگی ناایمن، خواب آلودگی، کم دقتی راننده و استفاده از تلفن همراه حین رانندگی از عوامل هستند که منجر به ایجاد سانحه شده است.
وی افزود: با توجه به آماری که متأسفانه در کشور وجود دارد، میانگین ۲۰ هزار فوتی و نزدیک به ۸۰۰ هزار مصدوم تصادفی در طول سال داریم که این افراد اغلب جوان و نیروی مولد کشور هستند و این آمار خسارت بزرگی برای کشور محسوب میشود، در همین راستا موضوع کاهش تصادفات اهمیت بیشتری پیدا میکند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اشاره به اینکه استان فارس نیز به عنوان یکی از استانهای پرتردد در ایام نوروز و یکی از مناطقی است که آمار تصادفات بالایی دارد، افزود: بر همین اساس، تاکید بر پویش «نه به تصادف» که از ابتدای اسفند جاری در سطح ملی آغاز شده است، در استان فارس ضرورت بیشتری دارد؛ از عموم مردم دعوت میکنیم به این پویش بپیوندند و دیگران را نیز برای شرکت در آن ترغیب کنند تا با کاهش آمار تصادفات، آسیبهای جانی و مالی نسبت به سال گذشته کمتر شود.
هاشمی با اشاره به اهمیت فرهنگسازی و آگاهیبخشی مردم در حوزه تصادفات جادهای، بیان کرد: از دلایل دیگر که در کاهش تلفات جادهای موثر است، میتوان به عوامل زیرساختی مانند ارتقای کیفیت جادهها اشاره کرد، تولید خودروهای ایمنتر و با امکانات بهتر هم میتواند نقش بسزایی در کاهش تصادفات داشته باشد.
وی تصریح کرد: تصادفات منجر به افزایش مصدومانی میشود که بار زیادی را بر بیمارستانها تحمیل میکنند، بیمارستانهای ما در حال حاضر با چالشهای زیادی مواجه هستند و وقوع تصادفات این بار ناخواسته را افزایش میدهد که روند درمان را برای بیماران دشوارتر میکند؛ بنابراین هر چقدر بتوانیم با ارتقای فرهنگ رانندگی و افزایش آگاهی عمومی آمار تصادفات را کاهش دهیم، منابع خود را حفظ کرده و مهمتر از آن، جان انسانهای بیشتری را نجات خواهیم داد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اشاره به اینکه نیمی از سوانح رانندگی به عوامل انسانی مرتبط است که این موارد قابل پیشگیری هستند، گفت: ارتقای فرهنگ رانندگی و توجه به توصیههای لازم میتواند تأثیر بسزایی در کاهش آمار تصادفات داشته باشد، همچنین مسائل مربوط به کیفیت خودروها و زیرساختهای جادهای و راهها نیاز به توجه بیشتر و همکاری نهاد های مختلف دارد.
هاشمی ادامه داد: هماکنون ستاد تسهیلات نوروزی در دانشگاه علوم پزشکی شیراز مستقر شده و برنامهریزیهای لازم برای آمادگی بیشتر در صورت بروز حوادث انجام شده است؛ امیدواریم که با تلاش جمعی، بتوانیم از این چالشها عبور کنیم و نوروزی ایمنتر و شادتر داشته باشیم.