کد خبر: 10020024299
جهانروزنامهصفحه یکصنعت و معدن

خودروساز ویتنامی، رقیب جدید تسلا در بازار خودروهای برقی

مترجم: علی اسدی خمامی

ویناگروپ، شاخه اتوموبیل‌سازی غول صنعتی ویتنام، به بازار اتوموبیل‌های برقی در ایالات متحده آمریکا چشم دوخته است. این شرکت با سری ماشین‌های وین‌فست خود بازار آمریکا را هدف گرفته و امیدوار است که اس‌.یو.‌وی‌های برقی این شرکت به قدری خوب باشند که مشتریان آمریکایی را از تولیدکنندگان داخلی این کشور یعنی تسلا و جنرال موتورز دور کنند.

وین‌فست به تازگی وارد صحنه خودروسازی شده و اکنون برند پنجم اتوموبیل در ویتنام است. با این حال این شرکت آرزوهای بزرگی دارد؛ به طوری که بازاری به بزرگی ۶۰ میلیارد دلار را در ایالات متحده آمریکا برای خود متصور است.

مدیرعامل این شرکت، انگواین تی آن، به رویترز گفت که این خودرو در سال ۲۰۲۲ به بازارهای آمریکا و اروپا وارد خواهد شد. او افزود: «ما همزمان وارد آمریکای شمالی- یعنی کانادا و ایالات متحده آمریکا- و کانادا خواهیم شد. در اروپا هدف ما آلمان، فرانسه و هلند است.»

ویتنام یکی از سریع‌ترین اقتصادهای آسیایی در حوزه املاک و مستغلات، اقامت‌گاه‌های گردشگری، مدارس، بیمارستان‌ها و گوشی‌های هوشمند فعالیت می‌کند. با وجود این پشتوانه قوی، وین‌گروپ که مالک برند وین‌فست است برای ورود به بازار خودروهای برقی باید با غول‌های صنعتی نظیر جنرال موتورز، تویوتا و فولکس‌واگن که ده‌ها میلیارد دلار برای توسعه ماشین‌های الکتریکی و خودروهای بدون راننده سرمایه‌گذاری کرده‌اند، رقابت کند.

این شرکت که در سال ۲۰۱۷ بنیان‌گذاری شده، با تیمی که هدایت آن را مدیران سابق جنرال موتورز بر عهده دارند، قصد دارد در ابعاد و قیمت، با پیشنهاد یک اس.‌یو.‌وی به بازار که مدیرعامل شرکت معتقد است لوکس‌تر از گزینه‌های موجود است، با رقبا رقابت کند.

وین‌فست همچنین گزینه لیزینگ باتری را که گران‌ترین بخش یک خودروی الکتریکی است، به برنامه فروش خود اضافه کرده است گزینه یادشده به این معنی است که قیمت باتری به قیمت نهایی خودرو اضافه نخواهد شد. بنا بر اطلاعات منتشرشده در ارائه‌های این شرکت، وین‌فست از سایر خودروهای الکتریکی موجود در بازار ارزان‌تر خواهد بود.

مدیرعامل این شرکت در مورد قیمت احتمالی خودرو  اظهار نظر نکرد؛ با این حال گفت که برای فروش سالانه ۴۵ هزار خودرو در بازار ایالات متحده آمریکا برنامه‌ریزی کرده است. اس.‌یو‌.وی‌های تسلا در این بازار با حدود قیمتی ۵۰ هزار دلار به فروش می‌رسند.

نفوذ خودروسازان آسیایی در بازار آمریکا مسبوق به سابقه است. تویوتا در دهه ۱۹۷۰ و هیوندایی در دهه ۱۹۸۰ توانستند با ارائه محصولات خود، سهم بازار را از خودروسازان آمریکایی بربایند.

با این حال وین‌فست که سال گذشته موفق به فروش ۳۰ هزار خودرو در ویتنام شد و هنوز تا سودآوری فاصله دارد، با رقابت سختی روبه‌رو است.

بیل روسو، مدیر اجرایی سایق کرایسلر و مدیر یک شرکت مشاوره در زمینه خودروسازی در شانگهای، در این باره می‌گوید: «بزرگترین چالش‌ آن‌ها این است که به به مشتریان بقبولانند یک محصول واقعی و یک گزاره ارزشمند و قابل قبول دارند. به نظر می‌رسد این محصول ظاهر و ویژگی‌های قابل قبولی دارد؛ اما این تنها بلیت ورود به بازی است. بردن بازی نیازمند برتری در تکنولوژی یا مدل کسب‌وکار است.»

این شرکت بر روی مدل فروش لیزینگی باتری خود برای جلب نظر مشتریان آمریکایی سرمایه‌گذاری کرده است. بر اساس، مشتری می‌تواند به جای خرید مستقیم باتری، آن را با پرداخت اقساط ماهانه، که معادل هزینه ماهانه بنزین یک خودرو با سوخت فسیلی است، خریداری کند. هنگامی که باتری به ۷۰ درصد عمر مفید خود رسید، شرکت آن را تعویض می‌کند.

پیشتر نیو، خودرو ساز چینی، برای اس.‌یو‌.وی‌های برقی از این مدل استفاده کرده است. این ماشین‌ها حدود ۵۵ هزار دلار قیمت دارند.

مایکل دون، مدیرعامل شرکت مشاوره اتوموبیل سازی زوزو گو، در این بارهمی‌گوید: «هیچ شرکت خودروساز برقی در آینده نزدیک نمی‌تواند تسلا را شکست دهد. اما خبر خوب این است که شرکت‌های نظیر وین‌فست برای برنده شدن، نیازی به شکست دادن تسلا ندارند؛ آن‌ها تنها باید بخشی از ۶۵ میلیون نفری را که در سال ۲۰۲۰ خودروهای بنزینی خریدند را قانع کنند که خودروی برقی بخرند.»

وین‌فست که خطوط تولیدی برای تولید ۲۵۰ هزار خودرو در سال در اختیار دارد، برای خلاص شدن از هزینه‌های واسطه‌گری قصد دارد که بخش عمده فروش خود در آمریکا را به صورت آنلاین انجام دهد. این شرکت همچنین جرمی اسنایدر را، که ۱۰ سال سابقه کار در شرکت تسلا را دارد، به عنوان مدیر ارشد رشد در ایالات متحده آمریکا استخدام کرده است. اکنون نزدیک به ۱۰۰ نفر در خاک ایالات متحده آمریکا برای این شرکت کار می‌کنند.

اسنایدر در این  باره به رویترز می‌گوید: «نزدیک‌ کردن ایالات متحده آمریکا و ویتنام به یکدیگر با کمک وین‌فست، بسیار هیجان‌انگیز است.»

منبع: رویترز

بیشتر بخوانید
عصر اقتصاد
دکمه بازگشت به بالا