کد خبر: 180803179148
اخبار شرکت هاانرژیتولید و بازرگانیروزنامهصنعت و معدن

داخلی‌سازی بیش از ۲۶۰۰ قطعه به ارزش ۳.۲ هزار میلیارد تومان در هلدینگ خلیج فارس

رئیس بخش ساخت داخل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس از داخلی‌سازی ۲ هزار و ۶۶ قطعه کد منحصربه‌فرد در ۶ ماه نخست ۱۴۰۳ در این گروه خبر داد. ارزش ساخت داخل انجام شده در این مدت بالغ بر ۳.۲ هزار میلیارد تومان بوده و معادل ۷۵ میلیون دلار از خروج ارز جلوگیری شده است.

عصراقتصاد: به گزارش روابط عمومی شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس، رضا مهدی‌نژاد، رئیس چرخه عمر دارایی‌های شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس، در چهارمین نشست ساخت داخل شرکت‌های زیرمجموعه گروه صنایع پتروشیمی خلیج فارس که با حضور نمایندگان ساخت داخل مجتمع‌ها برگزار شد، هدف از برگزاری این نشست‌ها را ایجاد بستری مناسب برای استفاده حداکثری از ظرفیت ساخت در شرکت‌های زیرمجموعه هلدینگ خلیج فارس عنوان کرد و گفت: در بحث ساخت داخل باید به این مسئله نیز توجه داشته باشیم که شرکت‌های سازنده باید افزون بر توجه به کیفیت تولید، به اقتصاد پروژه نیز توجه داشته باشند تا بتوانند به همکاری با ما ادامه دهند.

وی با بیان مسائل و چالش‌هایی که شرکت‌ها در بخش ساخت داخل با آن مواجه هستند، افزود: در آینده افزون بر بحث ساخت داخل بر بحث زنجیره تأمین نیز تمرکز خواهیم کرد؛ زیرا مجتمع‌هایی در زمینه ساخت داخل موفق هستند که تیم بازرگانی با تیم فنی آن‌ها هماهنگ و همراه باشند.

رئیس چرخه عمر دارایی‌های شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس با اشاره به مصر بودن این شرکت در تکمیل زنجیره، ادامه داد: به‌تازگی طی نامه‌ای از همه مجتمع‌ها خواسته‌ایم در صورتی که خرید خارجی انجام می‌دهند، حتما موضوع در کارگروه ساخت داخل نیز مطرح شود، به این ترتیب که آیا می‌توان این کالا یا تجهیز را داخلی‌سازی کرد یا باید وارد شود و اگر هم وارد شود در نهایت باید به فکر داخلی‌سازی آن باشیم.

در ادامه این نشست، بابک آروند، رئیس بخش ساخت داخل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس ضمن ارائه گزارشی از عملکرد ساخت داخل مجتمع‌های زیرمجموعه این گروه در ۶ ماه نخست ۱۴۰۳ گفت: در این مدت ۲ هزار و ۶۶ قطعه کد منحصربه‌فرد داخلی‌سازی شده است که از جمله آن‌ها می‌توان به ۳۴ مورد در بخش مواد شیمیایی، کاتالیست و روغن و ۲۲۳ مورد هم در بخش برق و ابزار دقیق اشاره کرد.

وی با بیان اینکه ارزش ساخت داخل انجام شده در ۶ ماه ابتدای سال ۱۴۰۳ بالغ بر ۳.۲ هزار میلیارد تومان است، یادآور شد: براین اساس معادل ۷۵ میلیون دلار از خروج ارز جلوگیری شده است.

رئیس بخش ساخت داخل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس با اشاره به نمایشگاه‌های مهمی مانند ایران پتروکم که هلدینگ خلیج فارس به‌منظور حمایت از ساخت داخل برگزار می‌کند، افزود: در این نمایشگاه که نمایشگاه تخصصی ساخت داخل است، بالغ بر ۳.۶ هزار میلیارد تومان قرارداد ساخت داخل امضا شده که حاکی از رویکرد این گروه به سوی ساخت داخل و حمایت از سازندگان داخلی است.

به روزرسانی فهرست وندورلیست هلدینگآروند در ادامه به بحث وندورلیست شرکت‌ها نیز اشاره کرد و گفت: فهرست تأمین‌کنندگان و سازندگان معتبر یکی از مهمترین بخش‌ها در ساخت داخل است، اینکه ما بدانیم برای ساخت داخل چه ابزارهایی در اختیار داریم، با چه ریسک‌هایی مواجه هستیم تا ریسک‌های ساخت داخل را کاهش دهیم، همه از مسائلی است که در بخش وندورلیست با آن مواجه هستیم.

وی با بیان اینکه بخش تأمین کالا و ساخت همه مجتمع‌ها معمولا یک وندورلیست برای خود دارد، ادامه داد: معتقدم بهتر است فهرست‌هایی که در بخش تدارکات و تأمین کالای مجتمع‌ها وجود دارد در کارگروه‌های ساخت داخل نیز بررسی شود تا بتوانیم ریسک‌های ساخت داخل را تا حد ممکن کم کنیم.

رئیس بخش ساخت داخل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس، با اشاره به وندورلیستی که این شرکت داشته و از سوی مدیریت توسعه این مجموعه تدوین شده است، یادآور شد: آخرین نسخه وندورلیست ما که نسخه هشت است، سه سال پیش به همه شرکت‌ها ابلاغ شده است؛ این نسخه شامل سازندگان ایرانی و تأمین‌کنندگان خارجی است در حالی که باید تمرکز بر سازندگان داخلی باشد. آروند با بیان اینکه مدیریت توسعه هلدینگ خلیج فارس طی ۶ ماه گذشته کارگروه‌هایی را برای به روزرسانی وندورلیست‌ها تشکیل داده است، ادامه داد: شرکت‌هایی که با مجموعه هلدینگ همکاری می‌کنند برای قرار گرفتن در وندورلیست این گروه باید درخواست‌های خود را به این مدیریت ارسال کنند تا ارزیابی شوند.

برترین مجتمع‌های هلدینگ در ساخت داخلوی در این نشست به دستاوردهایی که شرکت‌ها در این مدت در بخش ساخت داخل داشته‌اند اشاره کرد و گفت: براساس ارزیابی انجام شده، پتروشیمی‌های نوری، گچساران، تندگویان، بوعلی و مبین برترین شرکت‌ها در بخش ساخت داخل هستند. همچنین برترین مجتمع‌ها براساس کدینگ، مجتمع‌های پتروشیمی اروند، تندگویان، پارس، کارون، بوعلی، نوری و پالایشگاه بیدبلند خلیج فارس بوده‌اند.

رئیس بخش ساخت داخل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس با بیان اینکه مجتمع‌های نوری، مبین، تندگویان و بندرامام براساس ارزیابی‌ها در بخش ارزش قطعات مکانیک جزو برترین‌های این بخش بوده‌اند، افزود: مجتمع‌های فجر، مبین، تندگویان، لردگان و اروند در بخش برق و ابزار دقیق و مجتمع‌های نوری، گچساران، تندگویان و بوعلی در زمینه مواد شیمیایی و کاتالیست‌ها در گروه برترین مجتمع‌ها قرار گرفته‌اند. آروند در ادامه این گزارش به معرفی ۸۶ شرکت برتر داخلی که با مجتمع‌های زیرمجموعه هلدینگ در بخش ساخت داخل همکاری داشته‌اند پرداخت و گفت: امیدوارم بتوانیم در آینده ۱۰ شرکت برتری را که بیشترین مراوده مالی را با هلدینگ دارند،n معرفی کنیم.

وی یادآور شد: براساس ارزیابی انجام شده، مجتمع‌های بوعلی، مبین، نوری، پارس، اروند، فجر، بندرامام، تندگویان و بیدبلند خلیج فارس جزو شرکت‌هایی هستند که عملکرد مطلوبی داشته‌اند. همچنین در ادامه این نشست، چالش‌های ساخت داخل از سوی شرکت‌ها مطرح و بررسی شد و نمایندگان ساخت داخل پتروشیمی‌های بوعلی، نوری، مبین انرژی خلیج فارس، ایلام، اروند، پارس، فجر انرژی خلیج فارس به ارائه دستاوردهای مجتمع‌های زیرمجموعه خود در ۶ ماه ابتدای امسال پرداختند.

بیشتر بخوانید
عصر اقتصاد
دکمه بازگشت به بالا