دبیر کنفدراسیون صادرات: اقتصاد ما در مسیر سفتهبازی حرکت میکند
دبیر کنفدراسیون صادرات ایران اظهار کرد که اقتصاد ما سالیان سال در مسیر سفتهبازی حرکت کرده و سودهای کلانی در سفتهبازی وجود داشته است اگر این مسیر تغییر نکند تورم را به صورت پایدار در آینده هم خواهیم داشت.
جمشید نفر در گفتوگو با خبرگزاری ایلنا در مورد وعدههای افزایش صادرات غیرنفتی اظهار کرد: هدفگذاریهایی که در حوزه افزایش صادرات غیرنفتی انجام میشود با توجه به ظرفیتهای کشور چندان هدفگذاریهای بزرگی نیستند چون از ظرفیتهای بسیار بیشتری برخوردار هستیم.
اگر ما بتوانیم تحریمهای داخلی را کنار بزنیم و مثل همه دنیا از صادرات خود حمایت کنیم نه تنها مانعی برای صادرکنندگان خود ایجاد نکنیم بلکه هر کاری هم که میتوانیم برای آنها انجام دهیم به رقمهای بسیار بیشتری در صادرات غیر نفتی خود دست خواهیم یافت.
او افزود: مطمئن هستم که هدفگذاری افزایش ۶ میلیارد دلاری صادرات کشور در سال جاری تحقق پیدا میکند اما افزایش ۶میلیارد دلاری صادرات هم رضایت صادرکنندگان ما را جلب نمیکند و نیاز به گسترش حمایت از آن است.
دبیر کنفدراسیون صادرات اضافه کرد: در صادرات اقلامی مانند محصولات کشاورزی، صنعت، معدن، گردشگری، خدمات فنی و مهندسی و IT برای هر یک از آنها بیش از ۱۰ تا ۱۵میلیارد ظرفیت صادراتی داریم و میتوانیم به ارقام بسیار بهتری دست پیدا کنیم ولی باید موانع را از سر راه صادرکنندگان برداشته و زیرساختهای صادراتی را مهیا کنیم. به نظر میرسد دولت جدید در مورد صادرات جدی است و امیدواریم به نتایج خوبی برسیم.
نفر در مورد محدودیتهای وارداتی اقلام مختلف گفت: ما صادرکنندگان مخالف ایجاد محدودیت برای واردات هستیم چراکه زمانی تولیدکننده میتواند موفق باشد که در عرصه رقابت حضور داشته باشد و بتواند تنه به تنه تولیدکنندگان خارجی بزند.
باید تولیدکننده بتواند در فرایند رقابت به تولید یک محصول با کیفیت و قیمت مناسب برسد. ما باید محدودیتهای وارداتی را کنار بگذاریم چراکه حمایت غلط از تولیدکننده باعث میشود که تولیدات ما سرنوشتی مشابه با خودروسازی داشته باشند علیرغم این میزان از حمایت هنوز کیفیت و قیمت لازم دست پیدا نکردهایم.
عضو هیئتمدیره کنفدراسیون صادرات ایران در پاسخ به سوالی درباره سیر تورمی در اقتصاد کشور گفت: اگر ما ریل اقتصادی خود را تغییر ندهیم و تولیدات ما سوددهی بالایی نداشته باشند، سیر تورمی ادامه خواهد داشت.
اقتصاد ما سالیان سال در مسیر سفتهبازی حرکت کرده و سودهای کلانی در سفتهبازی وجود داشته است.
اگر این مسیر تغییر نکند تورم را به صورت پایدار در آینده هم خواهیم داشت که مشکلات اقتصادی بسیار زیادی را برای کشور ایجاد میکند.
اقتصاد ما باید تولیدمحور و صادراتمحور باشد و نقدینگی به سمت تولید و خدمات برود و باید از مسیر سفتهبازی خارج شود.
او در ادامه افزود: چنین تغییری ملزومات خاص خود را میطلبد برای مثال در حوزه مالیات ما درست برعکس آنچه باید باشد عمل میکنیم؛ از تولیدکنندگان شناسنامهدار مالیات میگیریم اما از سفتهبازانی که هیچ زحمتی نمیکشند و با خرید یک کالا در دوره تورمی سود کلان میبرند هیچ مالیاتی دریافت نمیکنیم.
سیاستهای اقتصادی باید در مسیری حرکت کند که نقدینگی وارد تولید و صادرات شود. اگر این اتفاق رخ دهد میتوانیم امیدوار باشیم که تورم را کنترل کرد.
صحبتهایی که امروز در مورد کنترل تورم میشود در مسیر درستی است اما باید دید تا چه اندازه میتوانند این مسیر درست را حفظ و حمایت کنند.