کد خبر: 17120073498
روزنامهمدیریت و اقتصاد محلی

دستاوردهای نمایشگاه اقتصادی ایران در تاجیکستان

رئیس کمیسیون اقتصادی، سرمایه‌گذاری و مشارکت‌های شورای اسلامی شهر مشهد با اشاره به دستاورد عملیاتی نمایشگاه فرصت‌های اقتصادی ایران در تاجیکستان خاطرنشان کرد که مشهد در حوزه هوشمندسازی دستاوردها و ظرفیت‌های بسیاری دارد؛ از این رو در دیدار با مسئولان تاجیکستانی، تجربیات در حوزه برنامه‌ها و نرم‌افزارهای مختلف معرفی شد و درخواست همکاری و تفاهم‌نامه با مدیریت شهری مشهد اعلام شد. مذاکرات صورت گرفته در این نشست موجب عقد تفاهم‌نامه میان «مشهد و دوشنبه» می‌شود.

مجید دبیریان در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به اینکه شهر «دوشنبه» نیز در حوزه هوشمندسازی درخواست خود را برای عقد تفاهم‌نامه تنظیم کرده است، اظهار کرد: اجرای طرح ساماندهی دکل‌های مخابراتی، ارائه طرح سامانه‌های حوزه حمل‌ونقل، انتقال تجربه در حوزه کارخانه نوآوری با هدف ایجاد پارک هوشمند و مجموعه‌های مشابه در شهر «دوشنبه»، اجرای سامانه پارکینگ و پارک هوشمند برای خودروها و اجرای سیستم هوشمند دفع و جمع‌آوری زباله از جمله مواردی است که درخواست تفاهم‌نامه از جانب طرف تاجیک مطرح شده است.

او درباره مجموعه دستاوردها و اقداماتی که مدیریت شهری مشهد در نمایشگاه ظرفیت‌های اقتصادی ایران در تاجیکستان به دست آورده است، اظهار کرد: حضور در نمایشگاه تاجیکستان در راستای ماموریت شورای ششم و مجموعه مدیریت شهری به منظور توسعه دیپلماسی شهری و بین‌المللی، تحقق شعار «مشهد، جهانشهر برکت و کرامت»، سیاست‌گذاری کلان نظام و تعاملات بین‌المللی به ویژه با کشورهای فارسی زبان بود.

رئیس کمیسیون اقتصادی، سرمایه‌گذاری و مشارکت‌ها شورای اسلامی شهر مشهد افزود: آیت‌الله رئیسی در نخستین سفر بین‌المللی خود به کشور تاجیکستان و حضور در اجلاس شانگهای، بر افزایش مراودات بین‌المللی ایران به ویژه با تاجیکستان و افزایش حجم مراودات تا سقف ۵۰۰ میلیون دلار در سال به توافق رسیده و تاکید داشتند.

دبیریان بیان کرد: ایران و تاجیکستان دارای زبان، دین و فرهنگ مشترک هستند از این رو بایستی از اشتراکات موجود نهایت استفاده را ببریم. نکته قابل توجه آن است که مردم تاجیکستان علاقه قلبی به مردم ایران دارند که این موضوع در مراودات رسمی و غیر رسمی و تمایل برای برقراری ارتباط و تعاملات، نمایان بود.

او با اعلام اینکه بایدبا افزایش تعاملات، از فرصت‌ها استفاده کنیم تا به اهداف مورد نظر برسیم، گفت: مدیریت شهری نگاه ویژه‌ای به ایجاد درآمد پایدار و استفاده از ظرفیت‌های بین‌المللی دارد. در این راستا شورای شهر طی ماه‌های اخیر دو مصوبه درباره الزام شهرداری به ارائه راهکارها و برنامه‌ریزی برای حوزه‌های نوین سرمایه‌گذاری و ارائه برنامه از سوی شهرداری برای صادرات خدمات فنی و مهندسی به داخل و خارج از کشور را مطرح کرده است.

دبیریان تصریح کرد: سفر به تاجیکستان و حضور در نمایشگاه فرصت‌های اقتصادی در راستای مصوبات مطرح شده، صورت پذیرفت. همچنین با حضور استاندار خراسان رضوی، معاون اقتصادی استاندار، مدیر کل صمت خراسان رضوی و هیات‌ اعزامی مدیریت شهری، دیدارهای موثری با وزیر صنعت، وزیر تجارت، معاون اول اتاق بازرگانی و رئیس کمیته سرمایه‌گذاری دولتی تاجیکستان برگزار شد.

او ادامه داد: دیدار تیم مدیریت شهری مشهد با شهردار شهر دنغره، رئیس منطقه آزاد دنغره، شهردار کولاب، استاندار کولاب و برگزاری جلسه هم‌اندیشی ظرفیت‌های اقتصادی طرفین ایران و تاجیکستان در مجموعه کتابخانه ملی تاجیکستان از جمله نشست‌های این سفر بود.

رئیس کمیسیون اقتصادی، سرمایه‌گذاری و مشارکت‌ها شورای اسلامی شهر مشهد تصریح کرد: مجموعه مدیریت شهری با ارائه ظرفیت‌ها و اقدامات در حوزه‌هایی همچون خدمات شهری، پارک‌های تخصصی، بازیافت و پسماند، پروژه‌های سرمایه‌گذاری موفق، پروژه‌های مشارکتی در دست اجرا و زمینه‌های بالقوه برای تعریف پروژه مشارکتی ارائه طرح داد.

او با اشاره به اینکه سال‌های ۲۰۲۲ تا ۲۰۲۶ به عنوان «توسعه صنعتی» در تاجیکستان نامگذاری شده و اکنون حرکت در مسیر توسعه به ویژه در حوزه صنعت در این کشور سرعت گرفته است، خاطرنشان کرد: برگزاری جلسات تخصصی در حوزه عمرانی و شهری به عقد چند تفاهم‌نامه می‌انجامد که دستاورد آن برای شهرداری مشهد فرصت مغتنمی است.

دبیریان تصریح کرد: بنا شده است که توافقی میان شهرداری شهر دنغره، کولاب و استان ختلان و مدیریت شهری مشهد برقرار شود که جمع‌بندی و تفاهم‌نامه آن در سفر ماه آتی استاندار ختلان به مشهد، با حضور استاندار خراسان رضوی به امضا رسیده و عملیاتی می‌شود.

او در پایان گفت: امیدواریم، در راستای درخواست‌های مطرح شده مدیران تاجیکستان و مکاتبات اولیه انجام شده، متن اولیه تفاهم‌نامه در سفر شهردار به «دوشنبه» برای حضور در اجلاس کلان شهرهای آسیایی به امضا برسد.

نمایش بیشتر
عصر اقتصاد
دکمه بازگشت به بالا