کد خبر: 130602137255
اقتصاداقتصاد کلانتولید و بازرگانیروزنامه

دستورالعمل‌های گمرک به روز شد

رئیس کل گمرک کشور در نامه‌ای به اتاق بازرگانی تهران، موضوع دستورالعمل‌ها و رویه‌های به‌روز شده گمرکی را در ۱۲ سر فصل کلی برای اطلاع فعالان اقتصادی اعلام کرد.

به گزارش عصراقتصاد، در نامه محمد رضوانی‌فر رئیس کل گمرک ایران به محمود نجفی‌عرب رئیس اتاق بازرگانی تهران آمده است: بازنگری در مجموعه‌ای از دستورالعمل‌ها و ضوابط گمرکی برای حذف رانت، شفاف‌سازی حداکثری، تمرکززدایی و تسهیل‌گری حداکثری در دستورکار قرار دارد و به همین منظور هر کدام از دستورالعمل‌ها با دریافت نظرات مشورتی همه گمرکات اجرایی، کارشناسان خبره و سازمان‌های نظارتی در دستورکار بازنگری قرار گرفته‌اند.

رضوانی فر تاکید کرده: بازنگری مستمر فرآیندهای گمرکی که موجبات چابکی بیشتر سازمان در اجرای مقررات را فراهم کرده است، هم‌چنان ادامه یافته و در دستورکار خواهد بود.

وی با این مقدمه، آخرین تغییرات اعمال‌شده در دستورالعمل‌ها و رویه‌ها را در ۱۲ سرفصل از جمله «به‌روزرسانی و تدوین دستورالعمل دریافت تضامین»، «به‌روزرسانی دستورالعمل فعالان اقتصادی مجاز (AEO)»، «دستورالعمل انتخاب مسیر»، «ورود موقت خودرو سواری، ورود موقت ماشین‌آلات راه‌سازی و معدنی»، «حمل یکسره»، «ترخیص نسیه»، «دستورالعمل اجرایی ترخیص لوازم یدکی خوطوط تولید، بند (۱) ماده ۳۸»، «دستورالعمل شرکت‌های دانش‌بنیان»، «دستورالعمل اجرایی ماده (۶۶) آیین‌نامه اجرایی قانون امور گمرکی»، «پیگیری ساختارمند پاسخگویی به استعلامات» و «کنترل ابلاغ بخشنامه‌ها» تشریح کرده است.

مطالب پیشنهادی

رئیس گمرک می‌افزاید: به‌روزرسانی و تدوین دستورالعمل جدیدی در دستورکار است که گزارش آن نیز به زودی از طریق نهادهای مرجع مانند اتاق بازرگانی تهران به فعالان اقتصادی در حوزه تجارت خارجی اعلام می‌شود.

دستور وزیر اقتصاد به گمرک برای وصول مالیات ۲ درصدی از صادرات فولاد و پتروشیمی

از سوی دیگر وزیر اقتصاد درمکاتبه ای با رئیس کل گمرک خواستار وصول مالیات علی الحساب ۲ درصدی از صادرات مواد و محصولات معدنی، صنایع معدنی فلزی و غیرفلزی، محصولات نفتی، گازی و پتروشیمی شد.

وزیر اقتصاد درمکاتبه ای با رئیس کل گمرک خواستار وصول مالیات علی الحساب ۲ درصدی از صادرات غیر نفتی (مواد پتروشیمی، فولادی، مواد معدنی، نفتی و گازی) موضوع بند ز تبصره ۶ قانون بودجه ۱۴۰۲ شد.

این مالیات همزمان با عوارض صادراتی موضوع بند یاد شده به میزان ۲ درصد ارزش کالای صادراتی وصول خواهد شد.

در بند ز تبصره ۶ قانون بودجه ۱۴۰۲ آمده است، به­ منظور اجرای قانون جهش تولید دانش­‌بنیان مصوب ۱۴۰۱/۱/۲۱ و توسعه زنجیره ارزش تولید و عبور از خام ­فروشی، صادرات کلیه مواد و محصولات معدنی، صنایع معدنی فلزی و غیرفلزی، محصولات نفتی، گازی و پتروشیمی مندرج در فهرست تصویب­نامه هیأت وزیران راجع به بند «ص» تبصره (۶) قانون بودجه سال ۱۴۰۲ کل کشور منطبق بر قانون جهش تولید دانش­ بنیان در تمام نقاط کشور مشمول مالیات بر درآمد­ شده و از ابتدای سال ۱۴۰۲، نیم ­درصد (۰/۵%) به مأخذ ارزش صادراتی این کالاها به‌عنوان عوارض صادراتی افزوده خواهد شد.

میزان قطعی این عوارض در دستورالعملی که توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت با همکاری وزارت نفت و معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش ­بنیان ریاست جمهوری ظرف دو ماه پس از لازم ­الاجرا شدن این قانون تهیه می­شود و به ­تصویب هیأت وزیران می رسد، تعیین خواهد شد.

وزارت امور اقتصادی و دارایی موظف است نسبت به وصول منابع حاصل از این بند، همچنین مالیات بر درآمد موضوع بند «ص» تبصره (۶) قانون بودجه سال ۱۴۰۲کل کشور و نیز حقوق ورودی (مطابق بند «د» ماده (۱) قانون امور گمرکی مصوب ۱۳۹۰/۸/۲۲) کلیه ماشین­ آلات و تجهیزات، قطعات، مواد اولیه و واسطه­ ای تولیدی، صنعتی، معدنی و کشاورزی اقدام نماید. حقوق گمرکی این موارد پس از ابلاغ این قانون به مأخذ یک ­درصد (۱%) تعیین می‌شود.

ترخیص ماشین آلات خطوط تولید از گمرک تسهیل شد

همچنین رئیس سازمان امور مالیاتی از تسهیل ترخیص ماشین آلات و تجهیزات خطوط از گمرک به منظور حمایت از تولیدکنندگان خبر داد.

سیدمحمدهادی سبحانیان اعلام کرد: با پیگیری سازمان امور مالیاتی و در راستای حمایت از تولیدکنندگان، از این پس واحدهای تولیدی واردکننده ماشین‌آلات و تجهیزات خطوط تولید می‌توانند با ارائه تضامین لازم از جمله چک به سازمان امور مالیاتی، نسبت به ترخیص ماشین‌آلات و تجهیزات خطوط تولید خود از گمرک اقدام کنند.

بیشتر بخوانید
عصر اقتصاد
دکمه بازگشت به بالا