رئیسکل سازمان امور مالیاتی کشور اعلام کرد؛ شناسایی ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار مودی مالیاتی جدید
رئیسکل سازمان امور مالیاتی کشور گفت: با ایجاد پایگاه جامع اطلاعات مودیان مالیاتی در ماههای گذشته بیش از ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار مودی جدید شناسایی شده است.
به گزارش مهر به نقل از سازمان مالیاتی ایران، «داود منظور» با بیان اینکه پیشرفتها و تحولات اساسی و بنیادین خوبی در زیرساختهای فناوری اطلاعات و هوشمندسازی فرآیندهای مالیاتی انجام شده، افزود: با ایجاد پایگاه جامع اطلاعات مودیان مالیاتی در ماههای گذشته بیش از ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار مودی جدید شناسایی شده و چند باند و شبکه بزرگ فساد و فرار مالیاتی نیز کشف شده است.
رئیسکل سازمان امور مالیاتی با اشاره به اینکه بیشترین فرار مالیاتی در حوزه رمزارزها، طلا و ارز رخ میدهد، اظهار داشت: بر اساس رویکرد کلان دولت مردمی و در راستای افزایش تکیه دولت بر درآمدهای پایدار مالیاتی، به دنبال جلوگیری از فرار مالیاتی و شناسایی مؤدیان مالیاتی جدید بدون افزایش فشار بر مودیان منضبط اقتصادی هستیم.
منظور بیانداشت: با اجرای قانون پایانههای فروشگاهی و سامانه مودیان، فعالیت اقتصادی اشخاص بیش از پیش شفاف خواهد شد و امکان فرار مالیاتی به کمترین میزان کاهش خواهد یافت.
وی همچنین از افزایش ۵۲ درصدی مودیان مالیانی در سال جاری خبر داد و گفت: امسال نزدیک به چهار میلیون و ۴۵۰ هزار اظهارنامه و فرم تبصره (۱۰۰) دریافت کردیم که نسبت به سال گذشته حدود ۵۲ درصد افزایش را نشان میدهد.
رئیسکل سازمان امور مالیاتی کشور با بیان اینکه امسال در حوزه اشخاص حقوقی نیز شاهد افزایش اظهارنامه و میزان مالیات ابرازی بودیم، گفت: در مجموع امسال بیش از ۳۳۰ هزار اظهارنامه توسط اشخاص حقوقی به این سازمان ارسال شد و همچنین میزان مالیات ابرازی شرکتها هم نسبت به سال گذشته ۷۲ درصد افزایش پیدا کرد و از ۵۷ هزار میلیارد تومان در سال گذشته به حدود ۱۰۰ هزار میلیارد تومان در سال جاری افزایش یافت.
منظور، با اشاره به شناسایی سه شرکت فولادی با فرار مالیاتی گسترده گفت: این شرکتها در مجموع در سالهای ۱۳۹۱ تا ۱۳۹۷، تعداد ۵۹۸ رکورد از مجموع معاملات اقتصادی خودI را به مبلغ ۵۷ هزار و ۷۲۱ میلیارد ریال به طرفیت ۲۳۶ شرکت کاغذی در سامانه معاملات فصلی سازمان امور مالیاتی کشور درج کرده بودند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: طبیعی است که باندهای فساد اقتصادی که با روزآمد شدن فناوریهای مالیاتی منافع خود را در خطر میبینند، تلاش خود را برای تخریب و جلوگیری از تحولات نظام مالیاتی افزایش دهند.
اما برنامهریزی ها و کوششهای مالیاتی به گونهای است که حقوق عامه و تکالیف قانونی سازمان در چارچوب سیاستهای دولت مردمی به صورت کامل تحقق یابد.