رئیسی: باید ساختارهای فرهنگی کشور مورد بازنگری قرار بگیرد
رئیسجمهوری با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب مأموریت شورا را هدایت فرهنگی عنوان کردند و این باید اتفاق بیفتد، تصریح کرد که در ماجرای رتبهبندی معلمان فقط مباحث اقتصادی و حقوق مد نظر ما نبود، بلکه هدف ما حفظ شأن معلمان بود تا بتوانند نسل خوبی تربیت کنند.
به گزارش تسنیم، آیتالله سید ابراهیم رئیسی رئیسجمهوری در همایش گام دوم شورایعالی انقلاب فرهنگی در مسیر تحول که بهمناسبت سی و هشتمین سالروز تشکیل این شورا برگزار شد، طی سخنانی ضمن تسلیت ایام فاطمیه اظهار داشت: برای تحول لازم است نگاهی به آنچه تاکنون در این شورا عمل شده و نگاهی به وضع موجود و همچنین وضع مطلوب داشته باشیم و فاصله بین وضع موجود و مطلوب را کاهش دهیم.
او افزود: باید اسناد بالادستی مد نظر قرار بگیرد تا بتوان دید که شورا چقدر به تکالیف خود عمل کرده است و باید اهداف امام و رهبری درباره این شورا در نظر گرفته شود.
رئیسجمهوری عنوان کرد: باید شورا بتواند بهنام خودش که «شورایعالی انقلاب فرهنگی» است عمل کند و هر یک از این کلمات در عنوان آن، معنای خاصی دارد و اعضا موظفه به حفظ و ارتقای فرهنگ انقلاب اسلامی هستند. باید نگاه، اندیشه و انگیزه تحولی وجود داشته باشد و در غیر اینصورت، تحول رخ نخواهد داد.
رئیسی گفت: فرایندها باید از سوی نخبگان و عالمان بررسی شود و باید دید این فرایندها با کار تحولی همسازی دارد یا نه؛ همچنین بخشهای مختلفی که متکفّل علم و فرهنگ در جامعه هستند بازنگاهی نسبت به ساختارهای خود باشند. اخیرا رهبری معظم انقلاب اسلامی بر بالاتر از بحث سازمانها و دستگاهها تأکید کردند که البته آنهم ضروری است و باید مشخص شود موازیکاریها کجاست. ما افزایش بهرهوری را در کنار سرمایهگذاری در حوزه فرهنگ و علم، بسیار ضروری میدانیم.
او با تأکید بر ضرورت افزایش بهرهوری در کشور خاطر نشان کرد: عدالت یک امر محدود نیست، در فرهنگ اسلامی هیچ مفهومی به فراگیری این مفهوم نداریم و بسیار گسترده است. باید عدالت در همه حوزهها در نظر گرفته شود؛ چرا بخش پرورش در حوزه آموزش ما تعطیل شد؟ این زنگ خطر است و چرا فقط به آموزش و حفظ کردن فرمولها پرداخته شد؟
رئیسجمهویر با اشاره به دیدار و گفتوگوی ۴ ساعته خود با دانشآموزان سمپاد در روز ۱۳ آبان افزود: دانشآموزان گفتند آموزش مباحث علمی خوب است اما چرا مباحث سیاسی، فرهنگی و اجتماعی جایی ندارد؟ میگفتند چرا سخنان ما شنیده نمیشود؟. بله درست است؛ باید با دانشآموزان گفتوگو کرد و در کنار علمافزایی باید بصیرتافزایی هم داشت تا تحلیل درستی از شرایط داشت. وقتی که رهبر انقلاب اسلامی فریاد بصیرت برآوردند، فقط برای ماجرای سال ۱۳۸۸ نبود و این ضرورت همیشگی است و اکنون هم بر این نکته تأکید دارند.
رئیسی با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب مأموریت شورا را هدایت فرهنگی عنوان کردند و این باید اتفاق بیفتد، تصریح کرد: در ماجرای رتبهبندی معلمان فقط مباحث اقتصادی و حقوق مد نظر ما نبود، بلکه هدف ما حفظ شأن معلمان بود تا بتوانند نسل خوبی تربیت کنند.
او افزود: باید به جوانان مصونیت بخشید تا در مقابل این هجومها محفوظ بمانند و جوانان و مردم اعتقادات و داشتههای خود را حفظ کنند.
رئیسجمهور اظهار داشت: واژه «بازنشستگی» و «فارغالتحصیل» باید مورد بازنگری قرار بگیرد و خود این کلمه و لفظ، معنای خود را دارد و موجب سکون شده و باعث توقف افراد میشود.
رئیسی گفت: فرهنگ کار و تلاش باید تسری یابد؛ نباید تمامی کسانی که دانشآموخته میشوند نباید فقط دنبال میز مدیریتی باشند بلکه مقوله تولید هم مد نظر باشد.
وی با اشاره به سفرهای استانی اخیر خود خاطر نشان کرد: برخی افراد هستند که فقط کارمند بودن را کار میدانند و تولید، صنعت، معدن و کشاورزی را کار بهحساب نمیآورند؛ در اینزمینه باید فرهنگسازی کرد.
رئیسی گفت: بخشهای فرهنگی متکفّل این هستند تا فرهنگ کار و تلاش در کشور تسری یابد. نیاز است که نگاه مراکز علمی و فرهنگی ما نگاه مردمی باشد؛ با مردم بودن مهم است. آیا مجامع علمی و فرهنگی ما با مردم بهمعنای واقعی کلمه در ارتباط هستند؟ ارتباط علیالدوام با بدنه جامعه بسیار کارگشا خواهد بود.
رئیسجمهور بیان کرد: دشمنان ما دچار اشتباه محاسباتی میشوند و فهم دقیقی از مسائل ندارند، ۲۰ سال به افغانستان میآیند و نمیدانند این حضور جز جنگ و شکست برای خودشان و برای این کشور ندارد؛ این عدم فهم مسائل درست سیاسیشان را میرساند.
رئیسی با اشاره به وقایع اخیر گفت: اغتشاشات اخیر چند ساحت دارد؛ یک ساحت امنیتی دنبال میشود و امنیت باید برقرار شود که شده و خواهد شد. مقوله بعدی ساحت فرهنگی و اقتصادی آن است؛ مسئولان فرهنگی کشور حتما در اقدامات خود بازنگاهی داشته باشند و ببینند آنچه انجام شده، مناسب بوده است؟ این عرصه نیازمند کار جهادی است. باید بهنحوی عمل کنیم تا دانشآموزان، دانشجویان و مردم کوچه و بازار مسائل را بهخوبی درک کنند.
وی با یادآوری دیدار خود با شهید حاج قاسم سلیمانی اظهار داشت: بنده به ایشان گفتم در حوزه نظامی پیروز شدی اما خود شما گفتی داعش ذهن برخی کسانیکه مقابل ما هستند را آلوده کرده؛ ما یک لشکر فرهنگی میخواهیم تا روی باورهای آنان کار کنیم. بنده الان هم میگویم که دنبال این لشکر فرهنگی هستیم. مسئولان حوزه فرهنگ بدانند که مسئولیت خطیری بر دوش دارند. ما در شورایعالی انقلاب فرهنگی مصوبه ایجاد مراکز گفتوگو در سراسر کشور را داشتیم و گفتوگو برای همگان مناسب است و باید سخنان شنیده و مورد استفاده قرار بگیرد.
رئیسجمهور در ادامه سخنان خود درباره مصوبات این شورا گفت: مصوبات نباید فقط اقتضایی باشد، البته برخی موارد نیاز است ولی ولی مصوبات باید هدفمند و تبیینی باشد و صرف ابلاغ کفایت نمیکند. ما امروز با جمع صاحباندیشه همراهیم و باید اعضا در تصمیمگیری و اجرا سهیم شوند تا تضمین اجرای آن شود.
رئیسی در پایان اظهار کرد: ما تنها دولتی هستیم که سند تحول را ارائه کردیم تا مورد نقد و بررسی قرار بگیرد؛ ۷ فصل از فصول ۳۷گانه این سند به مسائل فرهنگی اختصاص دارد و نظرات نخبگان برای ما کارساز خواهد بود.