کد خبر: 100801106812
اقتصادانرژی

رئیس اتاق بازرگانی ایران: ایران برای جلوگیری از بروز بحران آب، ۱۰ سال فرصت دارد

رئیس اتاق ایران گفت: بر اساس پژوهش انجام شده در سازمان ملل ۲۰ سال آینده تصور موجود زنده در کشور محال است اما بر اساس همان پژوهش گفته شده که ایران ۱۰ سال فرصت دارد تا از بحران جلوگیری کند.

به گزارش مهر، غلامحسین شافعی امروز در اجلاس تجارت محصولات کشاورزی و غذا که در اتاق بازرگانی ایران برگزار شد، با بیان اینکه موضوع کشاورزی و امنیت غذایی برای هر کشوری بسیار اهمیت دارد، اظهار کرد: در مورد ایران مخصوصاً آنچه تعبیر و تفسیر داخلی و خارجی از آن می‌شود، این است که ایران به لحاظ موقعیت‌های متفاوتی که در منطقه دارد، حائز موقعیت استراتژیک در مسأله کشاورزی و غذا عنوان می‌شود.

رئیس اتاق بازرگانی ایران افزود: سال ۸۲ در اجلاسی در هلند تعبیری در مورد ایران در بخش کشاورزی مطرح شد، مبنی بر اینکه ایران یک شیر خفته است وای به روزی که بیدار شود، اما از سال ۸۵ این مسأله مطرح شد که آیا این شیر خفته بیدار می‌شود یا خیر؟ لذا این چالشی است که باید به آن جواب دهیم که روند حرکتی که در زمینه کشاورزی و غذا داریم آیا در آینده توفیق‌آمیز خواهد بود؟

وی ادامه داد: در بخش کشاورزی شاید بزرگ‌ترین چالش ما آب در کشور است که کمتر از آن صحبت می‌شود و همواره منتظر می‌مانیم تا این چالش به وضعیت نامطلوب برسد و بعد ببینیم که چگونه آن را درمان کنیم؛ باید توجه شود که در دهه ۵۰ کلاً ۴۷ هزار چاه عمیق در کشور وجود داشت، در حالی که در سال ۹۸ این رقم به ۸۵۰ هزار حلقه چاه عمیق رسیده است، ضمن اینکه قرار بود، طرحی به نام فدک در مجلس مصوب شود که با همکاری اتاق از تصویب آن جلوگیری شد و اگر زودتر مصوب می‌شد، الان معلوم نبود چه تعداد چاه عمیق در کشور داشتیم.

شافعی افزود: بر اساس پژوهش انجام شده در سازمان ملل اگر ایران بر همین منوال حرکت کند و اقدام جدی در خصوص مسأله آب انجام ندهد ۲۰ سال آینده تصور موجود زنده در کشور محال است، اما بر اساس همان پژوهش گفته شده که ایران ۱۰ سال فرصت دارد تا به مسأله آب رسیدگی کند و جلوی بحران را بگیرد و می‌تواند.

وی در ادامه گفت: کشت محصولات آب‌بر در مناطق کم آب کشور یکی از معضلات بزرگ ما است و متأسفانه شاهد هستیم که صادرکننده نمونه هندوانه در کشور معرفی می‌شود که اگر روال این طور باشد، ما به خطر ۲۰ ساله زودتر نزدیک می‌شویم.

به گفته رئیس اتاق بازرگانی ایران، در بخش صنایع وابسته به کشاورزی و صنایع تبدیلی اصولاً به اشتباه تصویرگرایی را در کشور نمونه‌ای از توسعه‌گرایی فرض کرده‌ایم.

شافعی با بیان اینکه با وجود اینکه کشور در بحران آب به سر می‌برد، اما در مجموع الگوی مصرف در زمینه آب نداریم، گفت: اصلاح الگوی مصرف یکی از شعارهای سال طی سال‌های اخیر در رابطه با اصلاح الگوی مصرف بوده، اما متأسفانه در این بخش توجه خاصی صورت نگرفته و شاهد دور ریز محصولات کشاورزی به عنوان ضایعات هستیم.

نمایش بیشتر
عصر اقتصاد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا