به گفته رئیس اتحادیه مرغ تخمگذار استان تهران، با توجه به افزایش هزینههای تولید و عرضه تخم مرغ کمتر از نرخ مصوب ستاد تنظیم بازار، آینده روشنی پیش روی این صنعت نیست.
ناصر نبیپور در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان با انتقاد از نامشخص بودن زمان تحویل نهادههای دامی از سامانه بازارگاه اظهار کرد: هماکنون سامانه بازارگاه ذرت و سویا را در اختیار مرغدار میگذارد، اما زمان تحویل آن مشخص نیست.
او افزود: گرچه مسئولان زمان تحویل نهاده را حداکثر ۷ تا ۱۰روز اعلام میکنند، اما برخی اوقات تا یک ماه هم طول میکشد.
نبیپور با انتقاد از اختلاف ۱۲۰درصدی قیمت مصوب ذرت و کنجاله با بازار آزاد بیان کرد: نرخ کنونی هر کیلو ذرت در بازار آزاد ۴هزار و ۶۰۰ تا ۴ هزار و ۷۰۰ تومان و کنجاله سویا ۷ هزار و ۵۰۰ تا ۹هزار تومان است که با نرخ مصوب اختلاف معناداری دارد.
رئیس هیاتمدیره اتحادیه مرغ تخم گذار استان تهران متوسط قیمت کنونی هر کیلو تخم مرغ در مرغداری را ۱۰هزار و ۲۰۰ تا ۱۰هزار و ۳۰۰ تومان اعلام کرد و گفت: ستاد تنظیم بازار قیمت مصوب هر کیلو تخم مرغ را ۱۴هزار تومان اعلام کرد که بعد از آن نرخ مصوب ذرت و کنجاله را ۱۵درصد افزایش دادند که با وجود این قیمت تمامشده هر کیلو محصول ۱۷ تا ۱۸ هزار تومان است.
به گفته او در اوضاع کنونی مرغداران در فروش هر کیلو تخممرغ ۷ تا ۸هزار تومان متضرر هستند که با ادامه این روند آینده روشنی پیش روی صنعت نیست.
این مقام مسئول در واکنش به موافقت نشدن حذف تعرفه صادرات بیان کرد: در جلسه اخیر ستاد تنظیم بازار با حذف تعرفه ۳هزار و ۵۰۰ تومانی موافقت نکردند تا صادرات تسهیل نشود.
او از صادرات ۴ هزار و ۲۰۰ تن تخم مرغ از ابتدای سال خبر داد و گفت: با توجه به تولید روزانه و احتساب مصرف داخل ماهانه حداقل ۶ هزار تن تخم مرغ برای تنظیم بازار باید صادر شود.
نبیپور تولید روزانه تخم مرغ را ۲هزار و ۷۰۰ تا ۲هزار و ۸۰۰ تن اعلام کرد و گفت: با احتساب مصرف داخل حداقل روزانه ۲۰۰ تن از این میزان مازاد بر نیاز کشور است.
رئیس هیاتمدیره اتحادیه مرغ تخمگذار استان تهران ادامه داد: با اوضاع فعلی مازاد تولید، مرغداران پیشنهاد خرید تضمینی و ذخیرهسازی ۱۰هزار تن تخم مرغ با نرخ مصوب را به پشتیبانی امور دام دادند که متاسفانه به دلیل کمبود منابع رها کردند و توجهی به آن ندارند.
به گفته نبیپور، اگر مسئولان توجهی به امر تولید و گرفتاری تولیدکنندگان نداشته باشند، برآورد می شود که از تیرماه به مدت ۶ تا ۷ ماه بازار دچار چالش شود.
این مقام مسئول در پایان با اشاره به اینکه آینده روشنی پیش روی تولید نیست، تصریح کرد: در دی و بهمن سال گذشته حدود ۷ تا ۸میلیون قطعه جوجهریزی به علت نبود برنامهریزی وزارت جهاد کمتر اتفاق افتاد که در ماههای آتی اثر خود را بر بازار میگذارد.