رئیس مرکز اعتباربخشی وزارت بهداشت خبر داد: افزایش ثبت خطاهای ۲۸ گانه در بیمارستانها
بنابر اعلام رئیس مرکز نظارت و اعتباربخشی امور درمان وزارت بهداشت، به زودی ارزیابی ادواری اعتباربخشی از بیمارستانهای کشور اعلام میشود.
به گزارش مهر، حبیب ملک پور، در اجلاس معاونان درمان دانشگاههای علوم پزشکی کشور، افزود: برنامه ثبت خطاهای ۲۸ گانه در برنامه عملیاتی دانشگاههای علوم پزشکی کشور تعریف شده و موجب پیگیری مستمر برنامه از طرف دانشگاه شده است.
وی ادامه داد: با توجه به پیگیری مستمر ستاد در خصوص اعلام خطا از سوی مراکز درمانی بستری، ثبت خطاها طی دورههای زمانی افزایش یافته و دانشگاههایی که تعداد خطای بیشتری ثبت مینمایند مورد تشویق قرار میگیرند.
ملک پور گفت: رصد روزانه خطاهای ثبت شده در ستاد صورت خواهد گرفت و در صورت مشاهده تکرار موارد برای مداخله فوری به معاونت درمان انعکاس داده خواهد شد.
رئیس مرکز نظارت و اعتباربخشی امور درمان افزود: تقویت و توجه جدی بر اجرای کامل و دقیق شیوهنامه وقایع ناخواسته در حوزه درمان لازم است و باید از سوی ستاد دانشگاهها به مراکز درمانی تحت پوشش نیز تاکید شود.
ملک پور ادامه داد: ستاد دانشگاهها در خصوص نظارت موظفند با افراد فاقد صلاحیت و مراکز بدون پروانه که در حیطه درمان فعالیت میکنند برخوردهای قانونی کنند. همچنین نظارت بر رعایت تعرفههای مصوب در مراکز درمانی به ویژه مؤسسات سرپایی از جمله مطبها و برخورد با متخلفان برابر مقررات از موارد مورد انتظار ما است.
رئیس مرکز نظارت و اعتباربخشی امور درمان در خصوص فرایند اعتباربخشی گفت: دور چهارم فرایند ارزیابی اعتباربخشی بیمارستانها به اتمام رسیده و صدور گواهینامه بیمارستانها علیرغم اپیدمی کرونا صورت گرفته است.
وی افزود: دستورالعمل ارزیابی ادواری اعتباربخشی از آذر ۱۴۰۰ ابلاغ شده و به زودی ارزیابی ادواری اعتباربخشی از ۵۲۰ بیمارستان کشور، اعلام میشود.
ملک پور گفت: ارزیابی پنجمین دور اعتبار بخشی طی سال ۱۴۰۱ در دستور کار است و دانشگاهها نسبت به استقرار و پیادهسازی استانداردهای اعتبار بخشی برنامهریزی، آموزش و به راهنمایی بیمارستانهای تحت پوشش خود اقدام نمایند.
رئیس مرکز نظارت و اعتباربخشی امور درمان وزارت بهداشت، در خصوص صدور پروانه الکترونیک افزود: نظارت بر فرآیندهای صدور پروانه مؤسسات پزشکی و لزوم رعایت قوانین و دستورالعملهای ابلاغی جلوگیری از فعالیت مؤسسات فاقد پروانه بهرهبرداری و اخذ تاییدیه آتش نشانی در فرآیندهای صدور و تمدید پروانه بهرهبرداری مورد تاکید است.
ملک پور در خصوص پذیرش توریسم سلامت نیز گفت: استانهای مرزی باید در جذب بیماران بینالملل از طریق شهرهای مرزی فعالتر شوند همچنین تمام دانشگاهها بر عملکرد شرکتهای خدمات گردشگری سلامت که با بیمارستانها در حال تعامل هستند نظارت کنند.