کد خبر: 1104993768
بازارها و خدمات مالیدولت

راه‌اندازی بورس املاک و مستغلات در هفته آینده

وزیر اقتصاد در مراسم امضای تفاهم‌نامه همکاری ایجاد پنجره واحد برای ورود شرکت‌های بخش خصوصی به بازار سرمایه از تشکیل بورس املاک و مستغلات در هفته آینده خبر داد.

به گزارش صداوسیما، در این مراسم که روسای اتاق بازرگانی، سازمان بورس، بورس تهران و فرابورس نیز روز گذشته حضور داشتند، فرهاد دژپسند وزیر امور اقتصادی و دارایی، گفت: شرکت‌هایی که در بورس پذیرش می‌شوند شفاف هستند، اما بسیاری از این شرکت‌ها نگران بودند که سازمان امور مالیاتی به پرونده‌ها ورود پیدا کند؛ به همین دلیل در شورای هماهنگی اقتصادی مصوبه‌ای تصویب کردیم که براساس آن سازمان امور مالیاتی به جز سال ۹۸ که صورت‌های مالی مشخص شد به پرونده‌های سال‌های قبل شرکت‌ها مراجعه نخواهد کرد.

وزیر امور اقتصادی و دارایی درباره تشکیل بورس املاک و مستغلات افزود: خوشبختانه موفق شدیم با همکاری سازمان بورس اولین جلسه را در این رابطه برگزار کنیم.

وی با اشاره به اینکه ۱۲ حوزه درگیر بورس مستغلات هستند، ادامه داد: بسیاری از سازمان‌ها، چون بنیاد مستضعفان. بنیاد شهید، ستاد فرمان امام، تامین اجتماعی و دانشگاه آزاد اعلام امادگی کردند تا املاک خود را در این بورس عرضه کنند.

دژپسند گفت: با تامین اجتماعی و شستا نیز تفاهم کردیم تا ۲۱ شرکت بورسی عرضه اولیه داشته باشند بنابراین از هفته آینده عرضه‌های اولیه طی دو روز عرضه می‌شود.

دژپسند افزود: بورس حامی سهامداران خرد است و از اعمال ضوابط و مقررات دست برنمی‌دارد.

تفاهم‌نامه همکاری ایجاد پنجره واحد برای ورود شرکت‌های بخش خصوصی به بازار سرمایه روز گذشته بین اتاق بازرگانی، جامعه حسابرسان، بورس تهران و فرابورس امضا شد. این تفاهم‌نامه با هدف ایجاد درگاه واحد برای ارزیابی، اقدام و پایش تامین مالی شخصیت‌های حقوقی بخش خصوصی از محل بازار سرمایه و بدهی کشور، با تمرکز بر بازارهای تحت نظارت بورس تهران منعقد شد. همچنین مدت این تفاهم‌نامه یکسال است و در صورت توافق

طرفین تمدید می‌شود.پذیره‌نویسی بورس املاک و مستغلات

همچنین رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار ایران گفت: بورس املاک و مستغلات شرکت سهامی عام است و بعد از پذیره‌نویسی به مردم واگذار خواهد شد.

حسن قالیباف‌اصل در حاشیه مراسم تفاهم‌نامه همکاری ایجاد پنجره واحد برای ورود شرکت‌ها به بازار سرمایه گفت: براساس این تفاهم‌نامه‌ سعی کردیم، دستورالعمل پذیرش را تسهیل کنیم به همین دلیل سازمان بورس و اوراق بهادار فرآیند را به بورس تهران و فرابورس واگذار کرد.

وی ادامه داد: با توجه به جلساتی که در اتاق بازرگانی داشتیم قرار شد نرم‌افزاری تهیه شود تا شرکت‌های عضو اتاق بازرگانی، بتوانند از طریق پنجره واحد در بازار سرمایه پذیرش شودند.

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار ایران گفت: بخش خصوصی از روند طولانی‌بودن پذیرش در بورس گلایه داشتند، از همین رو و به منظور کوتاهی فرآیند پذیرش این تفاهم‌نامه امضا شد تا قبل از پذیرش، بسیاری از کارها، مانند صورت‌های مالی شرکت‌ها انجام شود.

وی افزود: در بحث بورس املاک مستغلات قرار است علاوه بر املاک، امتیازات اموال نیز معامله شود امروز در حوزه املاک ۲ مشکل نقدشوندگی و کشف قیمت داریم.

قالیباف‌اصل اضافه کرد: ایجاد بورس املاک ایده خوبی است، زیرا بسیاری از نهادهای دولتی و خصوصی، املاک و اموال زیاد دارند، اما نمی‌توانند نقد کنند بورس املاک به عنوان ابزار تامین مالی خواهد بود.

وی با اشاره به اینکه این بورس املاک و مستغلات شرکت سهامی عام است ادامه داد: این بورس بیشتر با محوریت بخش خصوصی است و سهام آن بعد از پذیره‌نویسی، به مردم واگذار می‌شود و کمک به نقد شوندگی اموال می‌کند.

قالیباف اصل درباره دومین‌ ETFدولتی گفت: هنوز درخواستی از سوی وزارت اقتصاد به سازمان بورس نیامده است.برای ورود به بورس، دارایی‌های ضروری را نفروشید.

مدیرعامل بورس تهران گفت: افراد برای ورود به بورس از پس اندازهای خود استفاده کنند و دارایی‌های مورد نیاز خود را نفروشند.

علی صحرایی در حاشیه مراسم تفاهم‌نامه همکاری ایجاد پنجره واحد برای ورود شرکت‌ها به بازار سرمایه درباره رونق این روزهای بازار سرمایه افزود: مردم بورس را بهترین بازار برای سرمایه گذاری انتخاب کردند بطوری‌که با هر میزان سرمایه می‌توانند وارد این بازار شوند.

وی ادامه داد: بازار سرمایه به عوامل اقتصادی و سیاسی واکنش نشان می‌دهد، بر این اساس، مردم باید برای ورود به بازار سرمایه با تحلیل وارد شوند و دنباله رو تحلیل‌های فضای مجازی نروند.

صحرایی اضافه کرد: افرادی که دانش کافی ندارند، از ابزار های مختلف، چون صندوق‌های سرمایه گذاری استفاده کنند و متنوع سازی در خرید سهام را رعایت کنند.

مدیرعامل بورس تهران گفت: بازار بورس همچنان که بازده دارد، ریسک هم دارد پس از افراد دارای شناسنامه تحلیلی در بازار استفاده کنند.

وی افزود: براساس قانونی که امسال تصویب شد شرکت‌های بورسی که در سال ۹۹ نمادشان در بازار بورس درج شود، سازمان امور مالیات به مباحث مالیاتی‌ آنها در سال‌های گذشته ورود پیدا نمی‌کند.

بیشتر بخوانید
عصر اقتصاد
دکمه بازگشت به بالا