کد خبر: 07119913827
دولت

ربیعی: نقش قوای سه‌گانه در صدا و سیما باید افزایش یابد

علی ربیعی، سخنگوی دولت با تاکید بر اینکه در موضوع توهین به رییس جمهوری جنبه عمومی جرم غلبه دارد و دادستان باید موضوع را پیگیری کند، گفت: معتقدیم نقش سه قوه در صدا و سیما باید افزایش یابد و شورای نظارت بر صدا و سیما از اختیارات بیشتری برخوردار باشد.

به گزارش ایرنا، علی ربیعی روز سه شنبه در نشست خبری درباره توهین به رییس جمهوری در یک برنامه تلویزیونی، اظهار کرد: همواره از برگزاری برنامه های گفت‌و گو محور استقبال کرده‌ایم چون گفت‌و گوهای چالشی می‌تواند باعث روشن شدن ابعاد یک موضوع شود هرچند که لازمه برنامه های گفت‌و گو محور دعوت از همه طرف‌ها و گروه‌های مختلف است.

 دولت نظری درباره تعلیق مجری صدا و سیما نداشته است

وی افزود: دولت نظری در مورد تعلیق یک مجری نداشته و ما سپاسگزار همه کارکنان زحمت‌کش صدا و سیما هستیم.

ربیعی با بیان اینکه بنای ما هرگز شکایت حداکثری نبوده است‌ و مشکل ما این برنامه نیست، خاطرنشان کرد: مشکل ما استانداردهای دوگانه در رسانه ملی است. بحث ما روح برنامه‌هایی است که به نحوی طراحی می‌شود که بیننده را به این نتیجه می‌رساند که آن برنامه نه برای نقد  دولت، بلکه برای اثبات ادعاهای افرادی ساخته شده است که آن ادعاها را علیه دولت مطرح کرده‌اند.

دستیار ارتباطات اجتماعی رییس جمهوری اضافه کرد: معتقدیم نقش سه قوه در صدا و سیما باید افزایش یابد و شورای نظارت بر صدا و سیما از اختیارات بیشتری برخوردار باشد.

ربیعی با بیان اینکه سیاست دولت و معاونت حقوقی رییس جمهور شکایت حداقلی است نه حداکثری، گفت: متاسفانه در برخی موارد توهین، تهدید، افترا و نشر اکاذیب به صورت گسترده، حاد و با لطمه شدید به منافع و حقوق عمومی انجام می‌شود.

وی اضافه کرد: در این موارد جرم به دستگاه قضایی اعلام می‌شود. البته چون غالب این موارد در فضای مجازی رخ می‌دهد و مشمول ماده ۱۸ قانون جرایم رایانه‌ای است، جنبه عمومی جرم غلبه دارد و خود دادستان باید موضوع را تعقیب کند.

سخنگوی دولت ابراز امیدواری کرد، با درک عمیق جامعه و شرایطی که در آن قرار داریم، همه به هم کمک کنیم تا روح و روان جامعه به سمت یکپارچگی و امید به آینده پیش برود.

 فعلا برنامه ای برای مذاکره با آمریکا وجود ندارد

ربیعی در بخش پاسخ به این سوال که آیا تماسی از دولت بایدن یا اروپایی‌ها دریافت کرده‌اید یا برنامه‌ای برای این کار وجود دارد یا نه، گفت: در حال حاضر هیچ گفت و گو یا تماسی با دولت جدید آمریکا نداشتیم و همچنان منتظر مواضع رسمی دولت آمریکا در نحوه بازگشت به تعهدات این کشور و لغو تحریم‌های غیرقانونی که جزو جدایی ناپذیر از این تعهدات است، هستیم.

وی با بیان اینکه فعلاً برنامه‌ای برای مذاکره با آمریکا وجود ندارد، اظهار کرد: هر گونه پیشرفتی در این رابطه به گام‌های عملی آمریکا در بازگشت به تعهدات خود مطابق قطعنامه ۲۲۳۱ بستگی دارد؛ البته آمریکا تا ابد زمان نخواهد داشت و پنجره فرصت نه تنها برای آمریکا بلکه برای اعضای اروپایی برجام در عمل به تعهدات‌شان بسیار محدود است.

دستیار ارتباطات اجتماعی رییس جمهوری ابراز امیدواری کرد قبل از بغرنج‌تر شدن مسائل، دولت آمریکا اقدامات و تصمیمات عملی را برای اثبات حسن نیت و اعتمادسازی در پیش بگیرد.

نخستین قدم‌های محدودسازی بازرسان هفته نخست اسفند آغاز می‌شود

سخنگوی دولت درباره زمان محدودیت سطح دسترسی بازرسان آژانس به سایت‌های هسته‌ای، گفت: براساس زمان ابلاغ قانون مجلس، اولین قدم‌های محدودسازی بازرسان مربوط به پروتکل الحاقی در هفته اول اسفند ماه آغاز خواهد شد.

وی افزود: البته باید توجه داشت که بازرسی‌های مربوط به توافق‌نامه پادمانی همچنان پابرجا خواهند ماند و عمده بازرسی‌ها و دوربین‌ها مربوط به این توافق‌نامه پادمانی است که طبق روال ادامه خواهد یافت.

ربیعی درباره شکایت جمعی از نمایندگان مجلس از دولت به کمیسیون اصل ۹۰ به دنبال عدم اجرای صحیح قانون الزام دولت به پرداخت یارانه کالاهای اساسی یا همان یارانه معیشتی، گفت: برای آخرین بار به این سوال پاسخ می‌دهم چون هر بار در جلسه سخنگویی این موضوع را مطرح می‌کنم. خوشبختانه پیشرفت‌های تکنولوژی در دنیای امروز، کاربرد فناوری اطلاعات جهت ارائه خدمات به مردم و همچنین ایجاد شفافیت را موجب شده و تهیه گزارش و تعیین صحت و سقم گزارش را راحت کرده است تا به جای نامه نگاری و آزار دادن افکار عمومی، با مراجعه به وزارت کار و رفاه اجتماعی، افراد مشمول و چگونگی شمول آنها را ببینند.

دستیار ارتباطات اجتماعی رییس جمهوری ادامه داد: بر اساس بررسی‌های وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی بیش از ۹ میلیون نفر تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی بر اساس طرح نمایندگان ۱۲۰ هزار تومان دریافت کردند علاوه بر این به بیش از ۲۶ میلیون نفر هم یارانه ۱۰۰ هزار تومانی پرداخت شد.

وی اضافه کرد: همه این میزان پولی که برای این مقدار تامین شده و این حجم از فعالیت‌ها، در سامانه‌ها قابل رصد است و بیان اظهاراتی چون در یک محله گفته‌اند یارانه نگرفته‌اند یا حتی در هر خانه‌ای را بزنید می‌گویند بیکار داریم و آمار اشتغال غلط است، ناشی از یک بهره‌برداری سیاسی است یا این که قصد استفاده ابزاری از مشکلات مردم را دارند یا ناشی از نشناختن و عدم اعتماد به اقدام کنندگان است.

ربیعی گفت:  فکر می‌کنم در خصوص یارانه معیشتی به جای اظهارنظرهای کلی و غیر قابل رصد و پیگیری در مورد تعداد گیرندگان یا در مورد افراد مشمول، با استفاده از سامانه رفاهی ایرانیان که کاملاً قابل دسترس است این موارد را ملاحظه کنند.

سخنگوی دولت افزود: آسیب اعتماد در این چند سال با فشار تحریم و فشار ذهنی جامعه ایرانیان از بیرون به اندازه کافی هست که بخواهیم در داخل این اقدام را انجام ندهیم.  ما ماهیانه این برنامه را اعمال می‌کنیم و بودجه را تخصیص می‌دهیم که همه اینها قابل رصد است.

مستنداتی مبنی بر برخورد فیزیکی نماینده مجلس با سرباز راهور وجود دارد

سخنگوی دولت رد پاسخ به ایرنا درخصوص واکنش دولت به سیلی خوردن یک سرباز توسط یک نماینده مجلس و نقض حقوق شهروندی، گفت: همانگونه که فرمانده پلیس راهور تهران اعلام کرده کار سرباز کاملاً قانونی بوده و براساس اظهار مسئولان ناجا، مستنداتی مبنی بر برخورد فیزیکی وجود دارد.

ربیعی با تاکید بر لزوم رعایت قانون و مساوی بودن همه در برابر قانون، گفت: اتفاقی که افتاد خلاف قانون، مقررات و خلاف اخلاق است و امید است رسیدگی کامل از طرف مجلس و محاکم قضایی برای دفاع از سربازان وطن انجام شود.

 سعودی‌ها ذهنیت مبتنی بر بازی حاصل جمع صفر را کنار بگذارند

دستیار ارتباطات اجتماعی رییس جمهوری درباره اظهارات اخیر وزیر خارجه عربستان درباره روابط با ایران گفت: از اعلام اشتیاق وزیر خارجه دولت عربستان برای تعامل با ایران استقبال می‌کنیم اما رویکرد آنان نسبت به طرح‌های پیشین ایران در گسترش مناسبات دوستانه  در منطقه ناکافی را می‌دانیم.

وی افزود: همواره اعلام کرده‌ایم که آماده گفت و گوی با همه کشورهای همسایه از جمله عربستان سعودی برای رفع اختلافات هستیم، اما تا وقتی به این اطمینان نرسیم که ذهنیت بازی حاصل جمع جبری صفر را کنار گذاشته‌اند، لفاظی‌های به ظاهر همکاری‌جویانه را بیش از حد جدی نمی‌گیریم. البته این نوع ادعاهای وزیر خارجه عربستان سعودی نوعی فرار از مسئولیت و لاپوشانی اشتباهات گذشته است.

دستیار ارتباطات اجتماعی رییس جمهوری با بیان اینکه چشم امید بستن به حمایت کشورهای بیرون از منطقه برای هیچ کشوری امنیت و قدرت نمی‌آورد، خاطرنشان کرد:  امیدوارم روزی برسد که همسایگان ما در عربستان سعودی به الزامات تعامل دوستانه پایبند باشند و برای نشان دادن حسن نیت خود از ادبیات شایسته‌تری که بازتاب اراده واقعی برای آغاز تعامل سازنده باشد، استفاده کنند.

دولت آمریکا به تنش‌زدایی بازگردد

 ربیعی در پاسخ به این پرسش که آیا با توجه به زمان کم دولت، به چه طریقی قرار است تحریم‌ها را بردارد، گفت: تنش زدایی به اراده دو طرف بستگی دارد، ایران هرگز خواستار تنش و آغازگر آن با هیچ کشوری نبوده است. این دولت‌های آمریکا، به ویژه دولت پیشین این کشور بود که در خدمت منافع باند خود به چشم‌اندازی از مناسبات که می‌توانست در خدمت صلح و ثبات و منطقه و جهان باشد، خیانت کرد.

سخنگوی دولت اظهارکرد: با تغییر دولت آمریکا امیدواریم دولت جدید درک بهتری از موقعیت‌های منطقه داشته باشد و به روند تنش زدایی بازگردد. ما مواضع خود را که اصولی هم است اعلام کردیم و اعضای شورای امنیت و  اعضای موثر در جامعه جهانی این حق را در دولت پیشین آمریکا به ایران دادند که امریکا به ایران ظلم کرده است و حال منتظریم در اولین اقدام خود به آنچه گفته‌اند عمل کنند.

وی افزود: ابتدا باید در نقطه‌ای بایستیم که ظلم آغاز شد و ظلم‌زدایی از همان منطقه شروع شود.

بیشتر بخوانید
عصر اقتصاد
دکمه بازگشت به بالا