رسانهها، پرچمداران جهانیسازی مکتب حسین (ع)

کارشناس ارتباطات و رسانه، با تأکید بر ظرفیت بینظیر رسانهها در ترویج فرهنگ عاشورا، گفت: مکتب امام حسین (ع) باید فراتر از مرزهای جغرافیایی، در قامت یک گفتمان جهانی به مردم جهان معرفی شود.
فاطمه بیاتی، کارشناس ارتباطات و رسانه ، با اشاره به جایگاه بیبدیل رسانهها در ترویج فرهنگ عاشورایی، اظهار کرد: رسانهها، بهویژه شبکههای اجتماعی امروز به ابزاری مؤثر برای انتقال مفاهیم عمیق انسانی و الهی مکتب امام حسین (ع) تبدیل شدهاند و ظرفیت آنها در بازنمایی پیام عاشورا در سطح جهانی بیش از هر زمان دیگری محسوس است.
بیاتی با بیان اینکه عاشورا تنها یک واقعه تاریخی نیست، گفت: مکتب امام حسین (ع) یک منظومه کامل از انسانیت، آزادیخواهی، ظلمستیزی و کرامت انسانی است؛ مفاهیمی که مرز نمیشناسند و مخاطب آنها همه مردم جهان هستند. بنابراین رسانهها باید فراتر از محدودیتهای جغرافیایی و زبانی، این پیام جهانی را منتقل کنند.
وی با انتقاد از نگاه محدود برخی از رسانههای داخلی به مناسبتهای دینی، مطرح کرد: امروز جهان تشنه مفاهیم ناب و اصیل دینی است. اگر ما نتوانیم روایت درست و هنرمندانهای از عاشورا ارائه دهیم، روایتهای سطحی، تحریفشده یا حتی مغرضانه، جای آن را خواهند گرفت. رسانههای داخلی باید از ظرفیتهای گسترده و فوری شبکههای اجتماعی برای تولید محتوای چندزبانه، چندرسانهای و خلاقانه بهرهمند شوند و به جای مصرف صرف در قامت تولیدکننده فعال ظاهر شوند.
این کارشناس ارتباطات و رسانه، تأکید کرد: بسیاری از رسانههای جهانی با کوچکترین اتفاقات، موج رسانهای ایجاد میکنند؛ اما ما گاهی بزرگترین معارف الهی و انسانی را در مناسبتهای محدود آن هم فقط برای مخاطب داخلی خلاصه میکنیم. در حالیکه پیام عاشورا این ظرفیت را دارد که در قالب فیلم، مستند، پادکست، موشنگرافی و محتوای کوتاه قابل انتشار در پلتفرمهای مختلف به میلیونها انسان در سراسر دنیا عرضه شود.
وی در پایان با تأکید بر لزوم توجه سیاستگذاران رسانهای کشور به راهبرد «جهانیسازی مکتب عاشورا»، گفت: امام حسین (ع) الگوی جاودانه آزادگان جهان است. مسئولیت رسانههای داخلی تنها پوشش مناسک محرم نیست؛ بلکه تبیین عالمانه، هنرمندانه و فراگیر پیام عاشوراست. این وظیفهای ملی، دینی و انسانی است که باید با برنامهریزی و نگاه آیندهمحور در دستور کار رسانههای کشور قرار گیرد.