کد خبر: 23010021930
بانک و بیمهروزنامه

رشد ۵۶ درصدی صدور بیمه‌ نامه ‌های معدنی در سال ۹۹

به گفته مدیرعامل صندوق بیمه سرمایه‌گذاری فعالیت‌های معدنی، پارسال در مقایسه با سال ۹۸، صدور ضمانت‌نامه‌ها و بیمه‌نامه‌های معدنی از سوی این صندوق ۱.۵۶ برابر شد و رشد ۵۶.۶ درصدی به ثبت رساند.

فرید دهقانی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا گفت: پارسال با وجود پاندمی کرونا و محدودیت‌های ناشی از آن، رکورد جدیدی در صدور بیمه‌نامه به ویژه بیمه‌نامه‌های اعتباری ثبت شد.

به گفته او، سال گذشته در مجموع ۴۰ضمانت‌نامه و بیمه‌نامه به ارزش چهار هزار و ۷۸۶ میلیارد ریال از سوی این صندوق صادر شد که سهم ضمانت‌نامه ها (بیمه‌های اعتباری بهره‌برداری) ۳۱ فقره به ارزش چهار هزار و ۷۴۴ میلیارد ریال و سهم بیمه‌نامه سرمایه‌گذاری ۹ فقره به ارزش ۴۲ میلیارد ریال بود.

مدیرعامل صندوق بیمه سرمایه‌گذاری فعالیت‌های معدنی، ارزش بیمه‌نامه‌های آماده صدور را بیش از ۱۶هزار و ۸۲۸میلیارد ریال اعلام کرد.

دهقانی اظهار کرد: پارسال همچنین از لحاظ نوع حمایت‌های انجام‌شده در بخش معدن، گام‌های موثری در این صندوق برداشته شد که این حمایت‌ها در بخش‌های اکتشافات، احیاء و بازسازی معادن کوچک و متوسط، امضای تفاهم‌نامه‌های جدید و تعدد منابع برای تامین مالی معادن بود.

او خاطرنشان‌کرد: در سال جاری برای تکمیل این برنامه‌ها اقدام‌های جدی در دستور کار است تا برنامه‌ای که در سال ۹۹ آغاز شده بود حداکثر تا اواخر اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۰ به پایان برسد.

دهقانی یادآور شد: با توجه به نوسان نرخ ارز، بسته شدن ثبت سفارش ماشین‌آلات معدنی و وارد نشدن آنها به کشور، برخی بیمه‌نامه‌ها با وجود تکمیل مدارک و آماده برای اخذ تسهیلات، در سال ۹۹ صادر نشد که امید می‌رود با بازگشایی سامانه ثبت‌سفارش‌ها، تا پایان اردیبهشت امسال به انجام برسد.

او خاطرنشان‌کرد: اکنون و در جهت تحقق دولت الکترونیک، همه خدمات از سوی این صندوق به بخش خصوصی به صورت الکترونیک انجام می‌شود و فقط در انتهای کار و به منظور راستی‌آزمایی، مدارک به صورت حضوری از افراد دریافت می‌شود.

مدیرعامل صندوق بیمه سرمایه‌گذاری فعالیت‌های معدنی یادآوری‌کرد: برخی ماشین‌آلات معدنی، دارای فناوری‌هایی هستند که در اختیار معدود شرکت‌هایی در سطح جهان است و سرمایه‌گذاری برای تولید آنها با توجه به تیراژ مورد نیاز کشورمان اقتصادی نیست، با توجه به این مقوله در تولید «دامپتراک‌»های بالای ۱۰۰ تن، لودرها، شاول‌ها و بیل‌های سنگین باید با احتیاط عمل کرد.

او افزود: در مقابل، ماشین‌آلاتی وجود دارند که می‌توان نسبت به ورود قطعات آنها به صورت سی.کی.دی یا اس.کی.دی و افزایش عمق ساخت داخل آنها اقدام کرد.

دهقانی با بیان اینکه هیچ سقف و محدودیتی برای ارائه تسهیلات و یارانه یادشده وجود ندارد، تاکید کرد: این صندوق حامی بخش معدن است و راه‌های مختلف تامین ماشین‌آلات یا تسهیل دسترسی به آنها را برای فعالان بخش معدن در دستور کار دارد.

برنامه‌ریزی برای ۲ برابر کردن سرمایه صندوق

او از برنامه‌ریزی برای دو برابر کردن سرمایه این صندوق از ۵۰۰میلیارد تومان فعلی به یک‌هزار میلیارد تومان تا پایان سال ۱۴۰۰ خبر داد و افزود:‌ پس از آن برای افزایش سرمایه صندوق به ‌هزار و ۵۰۰میلیارد توان برنامه داریم.

دهقانی بیان‌ کرد: با افزایش سرمایه و با توجه به قوانین حاکم در صندوق و اجازه بانک مرکزی، در عمل توان صدور بیمه‌نامه به میزان سه‌هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان رسید که این میزان در بخش معادن کوچک منجر به تحولی عظیم و قابل توجه در حوزه تولید، توسعه و اشتغال می‌شود، البته با حمایت های ایمیدرو و تحقق افزایش سرمایه به یک‌هزار میلیارد تومان پتانسیل‌های صندوق در حمایت از معادن کوچک به طور معناداری افزایش خواهد یافت.

نمایش بیشتر
عصر اقتصاد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا