رعنا؛ جایی که نوآوری اجتماعی معنا مییابد

ICTPRESS – در ادبیات توسعه، برخی واژهها هنوز واجد معنا و امیدند؛ «نوآوری اجتماعی» از جمله مفاهیمی است که نه در قالب تعاریف آکادمیک، بلکه در زیست روزمره افرادی شکل میگیرد که بهجای تکرار مسئله، در پی ساختن راهحلاند.
به گزارش شبکه خبری ICTPRESS به نقل از پایگاه اطلاع رسانی رویداد عصر نوآوری اجتماعی(رعنا)، در روزگاری که چالشهای اجتماعی در جوامع پیچیدهتر شده، نیاز به نوآوریهایی احساس میشود که برخاسته از بطن جامعه باشند؛ ایدههایی ساده اما تأثیرگذار، که در روستاها، مناطق کمتر برخوردار و یا در دل محرومیتهای اقتصادی، به راهحلهایی پایدار برای ارتقای کیفیت زندگی تبدیل شدهاند.
در سطح جهانی، رویدادهایی مانند Social Innovation Summit و Skoll World Forum سالهاست محفلی برای پیوند اندیشه و اقدام در حوزه نوآوری اجتماعی فراهم کردهاند. نمونههایی موفق از آموزش، بهداشت، فقرزدایی یا توانمندسازی در جوامع آسیبپذیر، حاصل همین نگاه مسئلهمحور و مردمی است.
در ایران نیز، رویدادهایی مانند «رویش»، «نوپیا» و جایزه «جانا»، کوشیدهاند میان دغدغهمندان اجتماعی، نهادهای مدنی، استارتاپها و بازیگران دولتی پل ارتباطی مؤثر برقرار کنند.
اکنون، «رعنا» بهعنوان یک رویداد ملی در عرصه نوآوری اجتماعی، با رویکردی جدید در آستانه آغاز است.
رعنا؛ روایت امید و نوآوری اجتماعی، بستری است برای شناسایی، حمایت و معرفی کنشگران و پژوهشگرانی که برای مسائل پیچیده مناطق محروم کشور، راهحلهایی خلاقانه، بومی و پایدار یافتهاند.
رویداد افتتاحیه رعنا ۵ خرداد ۱۴۰۴ در سالن سلام برگزار میشود.
رعنا نهتنها بهعنوان یک مراسم آیینی، بلکه در قالب مجموعهای از دورههای منظم و هدفمند در طول سال ۱۴۰۴ برنامهریزی شده است.
در هر دوره از این رویداد، به برترین طرح نوآورانه که در زمینه حل مسائل مناطق کمتر برخوردار اثرگذاری مشخصی داشته باشد، جایزهای به ارزش ۵۰۰ میلیون تومان تعلق خواهد گرفت.
طرحها بر پایه معیارهایی همچون میزان تأثیر اجتماعی، پایداری، نوآوری در مدل اجرایی، مشارکت جامعه محلی و امکان الگوبرداری، داوری خواهند شد.
همچنین در بخش پژوهشی رویداد با عنوان «ریسرچپیچ»، از دانشجویان، پژوهشگران و اعضای هیئت علمی دعوت شده است تا پژوهشهای مسئلهمحور خود را با موضوعات مرتبط با چالشهای اجتماعی و منطقهای کشور ارائه دهند. آثار برتر ضمن دریافت جایزه نقدی ۵۰ میلیون تومانی، از امکان حمایت برای اجرای میدانی نیز برخوردار خواهند شد.
«رعنا» تلاشی است برای نزدیکتر کردن حوزه دانش و میدان عمل، مستندسازی تجربههای موفق و ترویج نگاه مسئلهمحور در حوزه توسعه اجتماعی.
محورهای موضوعی رویداد شامل آب، سلامت، آموزش، انرژی، مسکن، کشاورزی، دامپروری و توسعه کسبوکارهای محلی است. علاقهمندان میتوانند برای ارسال طرح یا ثبتنام، به پلتفرم رسمی رویداد به نشانی www.ranaevent.ir مراجعه و مستندات خود را در قالب فایل نوشتاری (حداکثر ۱۰ صفحه) و ویدئو (۳ تا ۵ دقیقه) بارگذاری کنند.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر و هماهنگی برای مشارکت، دبیرخانه رویداد از طریق شماره ۰۲۱۹۱۰۱۷۷۸۸ در دسترس است.
در رعنا، نوآوری اجتماعی صرفاً یک مفهوم نظری نیست؛ بستری است برای تحقق تغییر از پایین به بالا.