مدیرعامل شرکت تعاونی توسعه نیکان آتیه، رهبر کنسرسیوم نیکسان، اعلام کرد: این کنسرسیوم که متشکل از ۷۰ شرکت فعال در حوزه انرژی است، با هدف رفع موانع پروژهپذیری و توسعه پروژههای بزرگ مقیاس خورشیدی تشکیل شده است.
به گزارش عصر اقتصاد ،علی نامدار مدیرعامل شرکت تعاونی توسعه نیکان در حاشیه برگزاری چهارمین نمایشگاه بین المللی انرژی خورشیدی تهران افزود: این کنسرسیوم تحت سیاستهای وزارت نیرو و با نظارت مراجع بالادستی ایجاد شده و هدف آن توسعه پروژههای خورشیدی به منظور کاهش ناترازی انرژی در کشور است.
وی ادامه داد: یکی از مزیتهای رقابتی این کنسرسیوم، ارائه مدلهای متنوع تأمین مالی با بازپرداخت یک تا هفت ساله و نرخ صفر درصد با تنفس ۶ ماهه است. این طرحها به نیروگاهداران کمک کردهاند پروژههای خود را فعال کنند.
مدیرعامل کنسرسیوم نیکسان عنوان کرد: تأمین مالی یکی از مهمترین چالشهای صنعت برق است که کمتر به آن پرداخته شده، اما ما توانستهایم با تلفیق مدلهای مالی داخلی و بینالمللی این مشکل را تا حد زیادی برطرف کنیم.
وی به اجرای چندین پروژه در مقیاس بزرگ اشاره کرد و گفت: ما اخیراً یک فراخوان ۳۰۰ مگاواتی منتشر کردهایم و دو پروژه ۱۰۰ و ۱۱۵ مگاواتی را تحت حمایت داریم. همچنین برای پروژههای کوچکتر از یک تا ۱۵ مگاوات نیز جذب سرمایهگذار انجام دادهایم.
نامدار با توجه به رونمایی از دستگاههای ذخیرهساز انرژی برای صنایع و ساختمانها که یکی از اقدامات مهم این کنسرسیوم، بوده است، گفت: رونمایی از دستگاههای ذخیرهساز انرژی برای صنایع، واحدهای مسکونی و تجاری طراحی شدهاند. این دستگاهها در زمان قطعی برق، برق مورد نیاز را بدون وقفه تأمین میکنند.
مدیرعامل کنسرسیوم تصریح کرد: برای مجتمعهای ۱۲ واحدی، هزینه این دستگاهها حدود ۱۵۰ میلیون تومان است که با طرحهای تأمین مالی ۱ تا ۳ ساله ارائه میشود.
وی گفت: این دستگاهها قابل شارژ از طریق پنلهای خورشیدی، برق شهری و ژنراتور هستند و به صورت سفارشی با توجه به نیاز متقاضیان طراحی میشوند.
مدیرعامل نیکسان در پایان خاطرنشان کرد: شرکت ما بر تأمین مالی و توسعه زیرساختهای انرژی متمرکز است و با مشارکت گسترده در نمایشگاهها و همایشها، به دنبال معرفی طرحهای نوآورانه برای تقویت صنعت برق و انرژی کشور است.