به گفته وزیر نیرو در سیستان و بلوچستان نیروگاه بادی و خورشیدی در دست اجرا است که میتواند گام بزرگی در جهت حل مشکلات کشور و رفع ناترازیهای سوخت باشد.
به گزارش عصراقتصاد، عباس علیآبادی، وزیر نیرو در جلسه شورای برنامه ریزی و توسعه سیستان و بلوچستان که با حضور رئیس جمهور و ۱۰ نفر از اعضای هیات دولت در تالار امام رضا (ع)، برگزار شد، بیان کرد: این استان دارای ظرفیتهای بسیار زیادی است اما مشکلات زیادی دارد؛ طرحهای بسیار زیادی در دست اجرا بوده که بیشتر از آن باید در دست اجرا قرار گیرد.
وی افزود: انتقال آب از تهلاب به زاهدان طرح بسیار بزرگی است که در زمان دولت رئیس جمهور شهید آغاز شد و پیشرفت آن ۳۰ درصد است و در این دولت باید آن را کامل و به نتیجه رساند.
وزیر نیرو ادامه داد: ساخت جاده دسترسی به تهلاب به طول ۱۰۰ کیلومتر، حفر ۴۰ حلقه چاه، لوله گذاری۹۰ کیلومتر سیستم جمع آوری آب از چاههای دشت تهلاب و مخازن مربوطه، ایجاد چهار عدد مخزن مکش و ایستگاههای پمپاژ، ایجاد ۱۶۴ کیلومتر خط انتقال اصلی از ایستگاه اصلی، انتقال چهار مجموعه پست برق و ۲۱۸ کیلومتر خط انتقال برق باید انجام شود و نیاز به سرمایه گذاری بزرگ دارد.
وی اظهار کرد: تاکنون حدود هفت همت در طرح انتقال آب از تهلاب به زاهدان هزینه شده و ۱۳۰ هزار میلیارد رالو دیگر باقی مانده که خوشبختانه پروژه ردیف دارد که آن را پیگیری کرد تا کار به نتیجه برسد.
علی آبادی گفت: طرح انتقال آب از دریای عمان به استانهای شمالی با کمک وزارت صمت از سال گذشته آغاز شده که از زاهدان گذر میکند، این پروژه در دولت چهاردهم و نهایتا تا سال آینده به اتمام می رسد.
وی افزود: طرح آبرسانی ثابت به روستاهای سیستان و بلوچستان در حال انجام است که تاکنون ۷۰۰ روستا به صورت ثابت و ۹۰۰ روستا به صورت سیار آبرسانی میشود.
وزیر نیرو گفت: ساخت نیروگاه بادی و خورشیدی در دست اجراست، امسال تولید ۱۰۰ مگاوات برق در سیستان و بلوچستان به بهره برداری میرسد؛ ۷۰۰ مگاوات هم با شرکتهای مختلف قرارداد بسته شده، امید که این طرح بزرگ بتواند گام بزرگی در جهت حل مشکلات کشور و رفع ناترازیهای سوخت باشد.
وی اظهار کرد: تعیین تکلیف ۵۰۰ مگاوات نیروگاه سیکل ترکیبی موضوع دیگری بوده که از استاندار سیستان و بلوچستان تقاضا میشود با توجه به اینکه زمین نیروگاه اختصاص و کار بر روی آن انجام شده در مجاورت نیروگاه زمینها واگذار شده و ساخت و ساز در حال انجام است و تدابیری اندیشیده و حریم رعایت شود تا مشکلی در اجرای این طرح بزرگ رخ ندهد.
علی آبادی ادامه داد: پیگیری و تسریع در پست خط سراوان به ایرانشهر موضوع دیگری بوده که باید هرچه سریعتر انجام شود اجرای آن تا سال آینده عملی خواهد شد، همچنین خط نصرت آباد باید به کمک استان انجام و با جدیت دنبال شود، در مجموع ۶ پروژه خط و انتقال پست دیگر وجود دارد که آنها هم انجام میشود.
وی افزود: ظرفیت فعلی نیروگاههایک هزار و ۷۰۰ مگاوات است که با اجرای این طرح ها دوبرابر افزایش میباید و تحولی بزرگ رخ خواهد داد.
وزیر نیرو بیان کرد: موضوع بسیار مهمی که مسوولان سیستان و بلوچستان باید اهتمام ویژه به آن داشته باشند وضعیت توپوگرافی استان است؛ آب و نزولات جوی از این استان خارج میشود بنابراین باید تلاش کرد تا مانع خروج آن شد.
وی ادامه داد: باید احداث سازههای ساحلی در سیستان و بلوچستان در دستور کار باشد، همچنین موضوع دیگر تشکیل کارگروهی با افغانستان بوده که در هفته آینده در دستور کار قرار دارد.
پیشرفت ۳۲ درصدی طرح انتقال آب دریای عمان در سیستان و بلوچستان
علیآبادی همچنین به عنوان نماینده رئیس جمهوری در شهرستان تفتان حضور یافت و در حاشیه بازدید از معدن طلای تفتان در جمع خبرنگاران بیان کرد: سیستان و بلوچستان استانی بسیار پهناور بوده و از جنبههای مختلف مورد توجه دولت قرار دارد.
وی با بیان اینکه این استان از جنبه اقتصادی طرحهای مهمی را در دست اجرا دارد، افزود: در حوزه وزارت نیرو؛ آب، برق، و همچنین صنعت و معدن طرح مهمی تحت عنوان انتقال آب از دریای عمان در دستور کار قرار دارد که امیدواریم در برنامه زمانبندی مناسب به زاهدان برسد.
علی آبادی ادامه داد: طرح انتقال آب از تهلاب به زاهدان مورد دیگری بوده که در دستور کار قرار دارد و به زودی آماده خواهد شد.
وی اظهار کرد: در حوزه برق نیز هم اکنون طرحهای مهمی در سیستان و بلوچستان در دست اجرا قرار دارد که در منطقه زابل نیروگاه بزرگ بادی که قبلا با ظرفیت حدود ۵۰ مگاوات شروع کردهایم را توسعه خواهیم داد.
علی آبادی گفت: برخی از پروژهها کوتاهمدت و برخی بلندمدت هستند، بازچرخانی آب در سیستان و بلوچستان یکی از طرحهای کوتاه مدت بوده که تلاش داریم همه آبهای موجود در استان را به وضعیتی برسانیم که به مصرف مجدد برسد، این کار در کل کشور نیز در دست اجرا است.
وی ادامه داد: مورد بعدی تامین آب از منابع زیرزمینی است که این طرح نیز در دست اجرا قرار دارد، تامین آب از دریا پروژه بسیار سنگینی به شمار میرود که از چابهار شروع شده و در مسیر آب را به شهرهای مورد نظر و صنایع میرساند، آب از زاهدان عبور کرده و به شمال کشور میرسد، این پروژه تا زاهدان پیشرفت ۳۲ درصدی و تا مشهد پیشرفت ۱۸ درصدی دارد.
تلاش برای بهرهبرداری از آبخوان شرقیتا پایان سال ۱۴۰۴
وزیر نیروهمچنین در جریان بازدید از کارگاه اجرایی طرح آبرسانی تهلاب به زاهدان گفت: پروژه آبرسانی از آبخوان شرقی به زاهدان یکی از پروژههای آبی بسیار مهم استان سیستان و بلوچستان است که قرار است جایگزین دیگر پروژههای آبی این منطقه شود.
وی با بیان اینکه طرح آبرسانی تهلاب به زاهدان در حال حاضر ۳۶ درصد پیشرفت فیزیکی دارد، اظهار داشت: تلاش میشود این پروژه بسیار مهم تا پایان سال ۱۴۰۴ تکمیل و به بهرهبرداری برسد.
وزیر نیرو اضافه کرد: طرحهای آبی بسیار مهمی در استان سیستان و بلوچستان در دست اقدام است که یکی از مهمترین آنها پروژه انتقال آب از دریای عمان است که قرار است در طول مسیر انتقال آب شرب و صنایع شهرها و روستاها را تأمین کند.
علی آبادی در بخش دیگر سخنان خود بر ضرورت توسعه نیروگاههای تجدیدپذیر در استان سیستان و بلوچستان تاکید کرد و گفت: طرحهای نیروگاهی استان در حال بازبینی است و باتوجه به توانمندیهای محیطی بنا داریم در این استان نسبت به توسعه انرژیهای تجدیدپذیر تا هزار مگاوات اقدام کنیم.
این گزارش میافزاید، تأمین بخشی از نیاز آبی شهرهای زاهدان و میرجاوه از طریق طرح انتقال آب از آبخوان شرقی واقع در منطقه تهلاب هدفگذاری شده و سالانه بیش از ۲۷ میلیون متر مکعب آب برای این ۲شهر تأمین خواهد شد.