
مریم مومنی- مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای استان اصفهان گفت: مهارتآموزی میتواند به رفع مشکل کمبود نیروی کار ماهرو معضل بیکاری کمک کند.
فریده روشن در نشست خبری با خبرنگاران اظهار کرد: در حال حاضر، اداره کل آموزش فنی وحرفه ای استان اصفهان با برخورداری از ۵۴ مرکز فعال در سطح شهرستانها، آموزشهای متنوعی را در چهار بخش اصلی فرهنگ و هنر، صنعت، خدمات و کشاورزی ارائه میدهد. این فعالیتها در دو بخش دولتی و غیردولتی صورت میپذیرد.
مدیرکل اداره کل آموزش فنی وحرفه ای استان اصفهان در ادامه افزود: در سه ماهه نخست سال جاری دو میلیون و ۱۲ هزار و ۴۷۱ نفرساعت آموزش معادل ۲۲٬۳۱۸ نفردوره در بخش دولتی، ارائه شده است. در بخش غیردولتی نیز که شامل آموزشگاههای آزاد تحت نظارت سازمان است بالغ بر دو میلیون و ۵۵۸ هزار نفر-ساعت آموزش معادل ۱۵٬۹۶۷ نفردوره ثبت شده است.
مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای استان اصفهان تصریح کرد: این آموزشها در کارگاههای ثابت شهری، مراکز سیار شهری و روستایی، پادگانها، زندانها و صنایع مهارتهای پیشرفته ارائه میشود.
روشن افزود: گروههای هدف این آموزشها شامل ۱۹ گروه مختلف از جمله دانشآموزان، دانشجویان، زنان سرپرست خانوار، کودکان کار و سایر اقشار جامعه است.
وی در ادامه گفت: برای اولین بار مسابقات ملی مهارت از ۲۳ تا ۲۶ مهرماه سال جاری در محل دائمی نمایشگاههای اصفهان برگزار خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه این مسابقات در ۴۰ رشته برگزار می شود، گفت: شرکت کنندگان در رشتههایی نظیر فناوری آب، امنیت سایبری، پردازش ابری، سرویس و نگهداری هواپیما،مکاترونیک و فناوری طراحی صنعتی باید کمتر از ۲۵ سال بوده و سایر رشتهها کمتر از ۲۲ سال سن داشته باشند.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای استان اصفهان با بیان اینکه ثبتنام این مسابقات تا ۱۰ مرداد ادامه دارد،افزود: برگزیدگان این مسابقات به چهل وهشتمین مسابقات جهانی مهارت در شانگهای ۲۰۲۶ چین راه خواهند یافت.همچنین این مسابقات به صورت عملی برگزار میشود و برای هر شرکتکننده از ۳۱ استان کارگاه جداگانه ای فراهم خواهد شد.
از ۵ فرصت سرمایهگذاری در استان اصفهان رونمایی خواهد شد
وی در ادامه با اشاره به اینکه سازمان آموزش فنی و حرفهای یکصد فرصت سرمایهگذاری را در اتاق ایران رونمایی کرده است، افزود: پنج مورد از این فرصتهای سرمایهگذاری به استان اصفهان اختصاص دارد.
فریده روشن افزود: راهاندازی مرکز تحقیق تخصصی نساجی با سرمایهگذاری ۲۶۰ میلیارد ریال، تجهیز مرکز تخصصی صنایع دستی زینبیه با سرمایهگذاری ۲۰ میلیارد ریال، توسعه و تجهیز مرکز مهارتهای پیشرفته شماره چهار اصفهان با سرمایهگذاری ۱۶۰ میلیارد ریال، ایجاد پردیس مهارتی لوازم خانگی با سرمایهگذاری ۲ هزار میلیارد ریال و تکمیل مرکز سنجش مهارت، صلاحیت شغلی با سرمایهگذاری ۱۵۰ میلیارد ریال و بازسازی مرکز هتلداری و گردشگری با سرمایهگذاری ۲۰۰ میلیارد ریال از جمله این فرصتهای جذب سرمایهگذاری بخش خصوصی در اصفهان است.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای استان اصفهان در ادامه به چالش کمبود نیروی کار ماهر در بازار اشاره کرد و گفت: با وجود مشکل بیکاری در برخی بخشها، کمبود نیروی ماهر مانع از تأمین نیازهای بازار کار میشود.
وی اضافه کرد: رسانهها با فرهنگسازی در زمینه اهمیت مهارتآموزی بهجای مدرکگرایی میتوانند به توسعه مهارت در جامعه کمک کنند.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای استان اصفهان با تاکید بر این موضوع که مهارتآموزی میتواند به رفع مشکل بیکاری و تأمین نیروی کار ماهر کمک کند، افزود: سازمان آموزش فنی و حرفهای به سمت سیاستهای تحولی حرکت کرده است و یکی از این سیاستها، تشکیل کنسرسیوم مهارت یا ائتلاف مهارت است که با هدف همافزایی بین بخشهای دولتی، غیردولتی، اتاق تعاون و صنایع، اتاق بازرگانی واتاق اصناف ایجاد شده است.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای استان اصفهان افزود: این کنسرسیوم با ریاست معاونت اقتصادی استانداری و د بیری اداره کل آموزش فنی و حرفهای استان فعالیت خود را آغاز و جلساتی برای تأمین نیروی کار ماهر در رشتههای مختلف برگزار کرده است.
وی در ادامه به یکی دیگر از سیاستهای تحولی اشاره کرد و افزود: هیئت امنایی کردن مراکز آموزشی که از سال ۱۳۹۴ تجهیزات آموزشی بروزرسانی نشده و نیروی مربی جدیدی جذب نشده است به منظور بهبود زیرساختها و افزایش کارایی مراکز در دستور کار قرار گرفته است.
روشن با اشاره به اینکه در ادامه سیاستهای تحولی، طرح کارآفرین برای رفع مشکل بازاریابی و فروش محصولات کارآموزان، به ویژه در حوزه مشاغل خانگی اجرا شده است، گفت: این طرح زنجیرهای از تولید تا فروش را حمایت میکند تا کسب وکار خود را راهاندازی کنند.
وی یکی از اقدامات مهم در استان را انعقاد تفاهمنامهای بین استاندار اصفهان و رئیس سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور برای ایجاد پردیس مهارت بینالمللی عنوان کرد و گفت: این پردیس با هدف برندسازی استان اصفهان و توسعه گردشگری از طریق برگزاری رویدادهایی مانند مسابقات بینالمللی مهارت ایجاد خواهد شد که در معرفی ظرفیت های استان اصفهان نقش مهمی خواهند داشت.
آموزش ۱۰۰ هزار نفر در حوزه اقتصاد دیجیتال و هوش مصنوعی
روشن با اشاره به اینکه اداره کل آموزش فنی و حرفهای استان اصفهان برای اولین بار به عضویت کارگروه هوش مصنوعی استانداری درآمده است، افزود: با همکاری وزارت ارتباطات، برنامهای برای آموزش و توانمندسازی یکصد هزار نفر در حوزه اقتصاد دیجیتال طی چهار سال تدوین کرده است.
وی اضافه کرد: این برنامه با هدف تربیت نیروی متخصص در زمینه فناوری اطلاعات و ارتباطات ICT اجرا خواهد شد.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای استان اصفهان در ادامه با اشاره به راهاندازی مراکز ملی سنجش مهارت، گفت: ایجاد این مراکز با هدفتوسعه نظام شایستگیهای شغلی، ارتقای ایمنی و سلامت شغلی و ورود نظامهای حرفه ای به حوزه صلاحیت شغلی در دستور کار قرار دارد.
وی افزود: اولین مرکز سنجش مهارت ۶ مرداد ماه سال جاری همزمان با روز ملی مهارت و کارآفرینی، افتتاح خواهد شد.
مدیرکل اداره کل آموزش فنیوحرفهای استان اصفهان افزود: از جمله طرحهای مهم دیگر، طرح همنوا است که همکاری مراکز آموزش فنیوحرفهای و هنرستانها را با هدف توسعه آموزشهای عملی دانشآموزان هنرستانی دنبال میکند.
وی تصریح کرد : در این طرح، هنرآموزان آموزش تئوری را در هنرستان و آموزش عملی را در کارگاههای فنی وحرفهای دریافت میکنند تا در پایان دوره، هم دیپلم و هم گواهینامه مهارتی معتبرو بینالمللی با ارزش جهانی دریافت نمایند.
مدیرکل آموزش فنی وحرفهای استان اصفهان از صدور مجوز رسمی برای تأسیس مجمع خیرین مهارتی سازمان آموزش فنی و حرفهای خبر داد.
وی افزود: باید تلاش کنیم تا نیکوکاران و فعالان عرصه خیر، علاوه بر تأمین نیازهای روزمره اقشار محروم، به سمت سرمایهگذاری در مهارتآموزی افراد کمبرخوردار هدایت شوند؛ یعنی به جای آنکه صرفاً «ماهی» به دست جامعه بدهیم، روش «ماهیگیری» را به آنها بیاموزیم.
در حاشیه این نشست داود جعفری مؤسس و مدیر آموزشگاه فنی و حرفه ای آزاد چیستا رباتیک صدرا، به عنوان حامی برگزاری این نشست هدف از برگزاری مسابقات ملی مهارت را ارتقای مهارت بصورت واقعی ، شناسایی استعدادهای برتر و نخبگان و ارتباط صنعت و نخبگان و هدایت آنها بسوی پروژه های بزرگ عنوان کرد.
وی در ادامه تصریح کرد : با وجود تجربه ۲۰ ساله در حوزه مهارت امیدواریم شهر اصفهان را به عنوان یک شهر صنعتی بتوانیم بصورت واقعی به همه دنیا معرفی کنیم.
جعفری افزود: بزرگترین تولیدات در مناطق صنعتی اصفهان اجرا می شوند اما متاسفانه چنین چیزی دیده نمی شود ، ما باید همه اینها را به تصویر بکشیم که یکی از این راهها با برگزاری مسابقات ملی مهارت به سرانجام می رسد.
وی از قبول مسئولیت در دو رشته رباتیک و الکترونیک در این دوره از مسابقات ملی مهارت خبر داد.
وی گفت : در مسابقات ملی مهارت هر استانی یک تیم در یک رشته دارد و هر استانی دو نفر نخبه را در این مسابقات می آورد .
مدیر آموزشگاه فنی و حرفه ای آزاد چیستا رباتیک صدرا در ادامه اظهار کرد: اگر بتوانیم حداقل ۵۰۰ نفر کارآفرین را بصورت حرفه ای تربیت کنیم در چند سال آینده اتفاق بزرگی در اصفهان رخ خواهد داد.