روند صعودی قیمت طلا و سکه ادامهدار خواهد بود؟
رئیس اسبق اتحادیه طلا و جواهر معتقد است که بازار طلا با رکود جدی روبروست و در شرایط فعلی نباید منتظر کاهش چشمگیر قیمت طلا بود.
به گزارش تجارت نیوز، قیمت طلا و سکه در اغلب روزهای هفته با افزایش قیمت همراه بوده است. اونس جهانی نیز متاثر از رخدادهای خاورمیانه، نوسانی بوده و همراه با رشد دلار بر بازار داخل تاثیر گذاشته است. آیا این روند صعودی ادامهدار خواهد بود؟ ابراهیم محمدولی، رئیس اسبق اتحادیه طلا و جواهر اظهار کرد: بازار طلا با رکود جدی روبروست.
او تاکید کرده است که نباید منتظر کاهش چشمگیر قیمت طلا بود.
رئیس اسبق اتحادیه طلا و جواهر گفت: بحث افزایش قیمت طلا بستگی به نگاهها و رفتارها در این کره خاکی و تعامل کشورها با یکدیگر دارد. در این کره خاکی هرگونه اتفاقاتی که رخ دهد، نه فقط برای کشور ما بلکه برای تمام دنیا رخ داده است. همچنان که میبینیم اونس جهانی نیز دچار نوسان میشود و گاهی افزایش و گاهی کاهش مییابد.
ابراهیم محمدولی افزود: در حال حاضر قیمت طلا تقریباً رو به افزایش است و در هفته گذشته نیز نسبت به هفتههای قبلتر، روند صعودی داشته است. این افزایش به دلیل اتفاقاتی است که رخ داد و اگر این اتفاقات ادامهدار باشد، طبیعتاً قیمت طلا نیز میتواند همچنان افزایشی باشد.
وی اضافه کرد: امیدواریم که این اتفاقات در کل دنیا سر و سامان بگیرد و کشور ما، لبنان و فلسطین نیز به ثبات برسند. اگر این مسائل به ثبات برسند و تنشها کشدار نشود، طبیعتا میتوانیم انتظار یک ثبات نسبی را داشته باشیم.
این کارشناس بازار طلا درباره تقاضا در بازار نیز تصریح کرد: این موضوع به بحث عرضه و تقاضا در بازار ارز نیز بستگی دارد و اگر بتواند هر آنچه نیاز است را برطرف کند، اثرگذار است؛ اگر این اتفاقات به آرامش و روال عادی خود برسند، باید انتظار مقداری کاهش قیمت را در بازار طلا داشته باشیم، هرچند نه خیلی زیاد.
محمدولی افزود: فرضاً مردم فکر کنند اگر قیمت کاهشی باشد، طلا که گرمی چهار میلیون و ۱۰۰ هزار تومان است به دو میلیون و ۸۰۰ یا حتی دو میلیون و ۷۰۰ هزار تومان برسد که این تصور غلط است. در این کره خاکی، این اتفاقات در بازار طلا رخ نمیدهد.
وی در پاسخ به این سئوال که تقاضا در این روزها چگونه بوده است، اظهار کرد: تقاضا در هفته گذشته، بهویژه در چهارشنبه که آخر هفته است، بهشدت کاهشی بوده است. اگر مقداری هم تقاضا بوده، برای طلای خام بوده است و مردم به سمتوسوی خرید طلای خام رفتهاند. با جرات میتوانم بگویم که مردم دیگر مطلقاً به سمت مصنوعات ساخته شده، حداقل در هفتهای که گذشت، نرفتهاند.
این کارشناس بازار طلا اضافه کرد: طی هفته گذشته، کل صنعت طلا در ایران، شاید حدود ۲۰۰ کیلو مصنوعات طلا هم معامله نکرده است. در هفتههای قبلتر وضعیت مقداری بهتر بود، اما بعد از این اتفاقاتی که رخ داد، صنعت طلا در بحث مصنوعات با رکود عجیبی مواجه شد.
او افزود: با اینحال امیدواریم که در هفتههای آینده، اتفاقات ناگواری نیفتد و مسئولان اقتصادی بتوانند آرامش واقعی را در بحث قیمتها، ارز و سکه را به بازار تزریق کنند، تا روال عادی به بازار برگردد.
محمدولی درباره سرمایهگذاری و ورود به بازار طلا بیان کرد: پیشنهاد دادن در این شرایط کار سختی است. با اینحال نمیتوانم به مردم توصیه کنم و پیشنهاد دهم که بروند طلا بخرند، با این احتمال که ممکن است طلا گران شود. تجربه نشان داده که کسانی که صبور باشند، ضرر نمیکنند. تا به حال کسی در مورد طلا نگفته است که من صبر کردهام، اما ضرر دیدهام، این صبوری حداقل باید تا پایان سال ۱۴۰۳ باشد.