سهم ۲۱ درصدی از تراکنشهای شاپرک و پیشتازی در خدمات نوآورانه
زینب غضنفری
علیرضا غفوری، معاون عملیات پرداخت شرکت پرداخت الکترونیک سامان (سپ)، در گفت و گوی اختصاصی با عصراقتصاد،با تأکید بر جایگاه برجسته این شرکت در صنعت پرداخت کشور اظهار داشت: «سپ با سهم ۲۱ درصدی از تراکنشهای شبکه شاپرک، رتبه نخست را از نظر تعداد و مبلغ تراکنشها در اختیار دارد و بهعنوان یکی از پیشگامان این حوزه، نقشی کلیدی در توسعه خدمات پرداخت الکترونیک کشور ایفا کرده است.»
به گزارش عصر اقتصاد وی با اشاره به تاریخچه فعالیتهای شرکت افزود: «شرکت سپ، بهعنوان اولین و بزرگترین ارائهدهنده خدمات پرداخت الکترونیک در کشور، از ابتدای فعالیت خود تاکنون، نقش بسزایی در تحول نظام پرداخت ایفا کرده است.»
بسیاری از خدماتی که امروز جزیی از زندگی روزمره ما در حوزه پرداخت الکترونیک هستند برای اولین بار توسط سپ به بازار ارائه شده اند که از جمله آنها میتوان به راهاندازی اولین درگاه پرداخت اینترنتی کشور در سال ۱۳۸۳ اشاره کرد که برای نخستین بار امکان خرید اینترنتی بلیت قطار را با همکاری شرکت رجا فراهم کرد. همچنین امکان پرداخت در بستر ussd با سرکد ۷۲۴ در دوره ای که هنوز موبایلهای هوشمند وجود نداشتند و در ادامه امکان پرداخت با اپلیکیشن ۷۲۴ از جمله نوآوری های سپ در گذشته بوده است.
سپ در حوزه دستگاههای کارتخوان نیز پیشرو بوده و خدماتی نظیر پرداخت قبوض و انجام تراکنشهای شبکهای را برای اولین بار در کشور ارائه کرده و هم اکنون نیز بیشترین سهم تراکنش های این حوزه را از آن خود کرده است.
غفوری با تأکید بر اهمیت نوآوری بهعنوان یکی از عناصر مهم در استراتژیهای سپ ادامه داد: «ما همیشه بر استفاده از فناوریهای روز دنیا جهت پوشش نیازهای مشتریانمان تمرکز داشتهایم. در حال حاضر، زیرساختهای ما روزانه بیش از ۳۰ میلیون تراکنش روزانه را پردازش میکند و روزانه هم نزدیک به ۲۵ میلیون کاربر یونیک از خدمات مختلف ما، شامل درگاههای اینترنتی پرداخت، دستگاههای کارتخوان و اپلیکیشن موبایلی ۷۲۴، بهرهمند هستند. این حجم گسترده از دادهها فرصتی بزرگ برای ما فراهم کرده است تا با استفاده از هوش تجاری و تحلیل دادهها، خدمات بهتری به مشتریان هدفمان ارائه دهیم.»
وی درباره رویکرد سپ به هوش مصنوعی و تحلیل دادهها توضیح داد: «مشتریان ما به دنبال شناسایی رفتار مصرفکنندگان خود و هدفمند کردن تبلیغات خود برای ارتقای سطح فروش خود هستند. ما با تحلیل دادهها و استفاده از هوش تجاری، میتوانیم پیامهای تبلیغاتی را با کمترین هزینه به جامعه هدف مشتریان منتقل کنیم و از طرفی جهت کمک به نگهداشت مشتریان برای پذیرندگان هدف خود ابزارهای نوین در حوزه نگهداشت مشتری را در اختیار آنها قرار دهیم. این رویکرد نه تنها ارزشآفرینی برای مشتریان ما ایجاد میکند، بلکه به بهرهوری بالاتر در بازاریابی آنها نیز کمک میکند.»
غفوری در خصوص برنامههای آینده شرکت گفت: «استراتژی ما گسترش سبد محصولات و ارائه خدمات متناسب با نیاز مشتریان هدفمان است. یکی از اهداف حضور ما در نمایشگاه ریتل شو نیز شناسایی نیازهای پذیرندگان منتخب کشور است.
این نمایشگاه فرصتی فراهم میکند تا از نزدیک با چالشها ودغدغه های مشتریانمان آشنا شویم و همزمان راهکارهای خود را که مطابق با نیازهای آنان طراحی شده است، ارائه کنیم.»