سواحل مکران کلید اقتصاد آسیا به دیگر قارههای جهان
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی سیستان و بلوچستان با تاکید بر اینکه سواحل مکران یکی از مهمترین و استراتژیکترین راههای آبی جهان به عنوان گلوگاه دریایی اتصال تجارت شمال – جنوب و نزدیکترین منطقه دسترسی کشورهای آسیای میانه و همسایگان جنوب شرق و شرق کشور است، اظهار کرد که کلید اقتصاد آسیا به دیگر قارههای جهان و امنترین نقطه دریایی کشور به شمار میرود.
مهرداد عرب اول در نشست تخصصی بررسی وضعیت توسعهای سیستان و بلوچستان و عدم تعادلهای درون منطقهای با همکاری موسسه عالی آموزش و پژوهش مدیریت و برنامهریزی سازمان برنامه و بودجه کشور که با حضور روسای سازمانهای مدیریت و برنامهریزی استانهای کشور و سایر علاقهمندان و محققان به صورت مجازی برگزار شد افزود: سواحل مکران و محور شرق با توجه به ظرفیتهای بینظیری که دارد فرصتی بیبدیل برای توسعه ایران اسلامی و حتی منطقه محسوب میشود.
او در ادامه گفت: سواحل مکران یکی از مهمترین و استراتژیکترین راههای آبی جهان به عنوان گلوگاه دریایی اتصال تجارت شمال – جنوب و نزدیکترین منطقه دسترسی کشورهای آسیای میانه و همسایگان جنوب شرق و شرق کشور و در واقع کلید اقتصاد آسیا به دیگر قارههای جهان و امنترین نقطه دریایی کشور به شمار میرود.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان بیان کرد: وجود محور شرق به منظور افزایش نقش و سهم کشور در ترانزیت کالا و حملونقل بین المللی، تقویت پیوندهای اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و امنیتی با کشورهای شرق و شمال شرقی، ارتقای سطح متوسط درآمد و شاخصهای توسعه در نواحی شرق کشور، کاهش فعالیتهای غیر رسمی اقتصادی و جلوگیری از قاچاق کالا و موادمخدر از اهمیت قابل ملاحظهای برخوردار است.
عرب اول با اشاره به قابلیتها، مزیتها و فرصتهای این استان، اهمیت و جایگاه سواحل مکران و محور شرق در توسعه منطقه و کشور گفت: در این استان علاوهبر ظرفیتهای گفته شده با چالشهای مهمی همچون پدیده حاشیهنشینی، بحران آب و تکمیل نبودن شبکه گاز که در عدم توسعه استان تاثیرگذار است، نیز مواجه هستیم.
او بیان کرد: در سیستان و بلوچستان شاهد پایین بودن تراکم جمعیت (۳.۱۷) نسبت به متوسط کشوری، بالاتربودن درصد جمعیت روستایی نسبت به جمعیت شهری در اکثر شهرستانها، بالاتر بودن ضریب جینی مناطق شهری (۴۹.۰) نسبت به ضریب جینی مناطق شهری کشور (۳۷.۰) جوانترین استان کشور با ۹.۶۳ درصد جمعیت زیر ۳۰ سال، نرخ مشارکت اقتصادی ۵.۳۴ درصد در مقابل۹.۴۰ درصد کشور هستیم.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان ضمن تشریح مدل توسعه سیستان و بلوچستان، اولویتها و ظرفیتهای پهنههای برنامهریزی بر اساس اسناد بالادستی به تحقق چگونگی رشد اقتصادی هدفگذاری شده در سال ۱۴۰۱ نیز پرداخت.