سیمان گران شد/ یونولیت نایاب
اعضای کانون سراسری انبوه سازان وضعیت فعلی ساخت و ساز را نامناسب اعلام کرده اند. به گفته آنها تولید مسکن هر ماهه در حال کاهش است و در هفتههای اخیر قیمت سیمان، یونولیت، دستمزد و غیره با افزایش مواجه شده است.
به گزارش همشهری آنلاین، در حالی که کانون سراسری انبوه سازان از افزایش قیمت نهادههای ساختمانی و خدمات مرتبط با بخش مسکن از جمله نایاب شدن یونولیت سقفی در بازار خبر می دهند، مدیرکل دفتر صنایع معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت حداقل افزایش قیمت سیما را تکذیب کرده و آن را شایعه عنوان کرد.
سید محمد مرتضوی رئیس کانون سراسری انبوه سازان مسکن و ساختمان وضعیت فعلی ساخت و ساز را نامناسب دانست و افزود: تولید مسکن هر ماهه در حال کاهش است.
در هفتههای اخیر هم با افزایش قیمت سیمان، یونولیت، دستمزد و غیره مواجه شدهایم که بیمیلی سازندگان برای اجرای پروژه ها را در پی دارد.
سیمان طی روزهای اخیر با مقداری افزایش قیمت مواجه شده و قیمت یونولیت هم از حدود ۷۰ هزار تومان به ۵۰۰ هزار تومان افزایش یافته است.
رئیس کانون انبوه سازان تاکید کرد: بر خلاف پیشبینی برخی کارشناسان که چون در رکود هستیم نباید افزایش قیمت داشته باشیم ولی باز هم در بازار معاملات، قیمت های پیشنهادی مقداری بالاتر رفته است.
وی در گفتوگو با ایسنا، با بیان اینکه رکود مسکن به این معنی نیست که قیمت افزایش پیدا نمیکند گفت: در شرایط فعلی قیمت نهادههای ساختمانی و خدمات مرتبط با بخش مسکن از جمله صدور مجوزها و دستمزدها با افزایش مواجه شده است. بنابراین رکود را نمیتوان عاملی برای توقف یا کاهش قیمت مسکن تصور کنیم.
یونولیت سقفی در بازار نایاب شد
همچنین دبیر کانون سراسری انبوهسازان با اشاره به روند رو به رشد قیمت پلاستوفوم ادامه دارد و هر بلوک آن به حدود ۵۰۰ هزار تومان رسیده که به دلیل کمیاب شدن این نهاده، کارگاههای ساختمانی در حال تعطیل شدن، هستند.
پورحاجت گفت: حدود یک هفته است که قیمت پلاستوفوم (یونولیت سقفی) بین ۵۰ تا ۶۰ درصد افزایش یافته است. هفته گذشته قیمت یک بلوک استاندارد پلاستوفوم حدود ۱۵۰ هزار تومان بود که در زمان حاضر به ۲۳۰ هزار تومان افزایش یافته است.
وی ادامه داد: کارخانههای تولید پلاستوفوم میگویند عدم عرضه مواد اولیه مورد نیاز برای تولید از سوی پتروشیمیها، باعث افزایش قیمت شده است.
دبیر کانون سراسری انبوهسازان تاکید کرد:به گفته تولیدکنندگان پلاستوفوم (یونولیت سقفی) مشتری در بازار نیست و کسی یونولیت را با قیمت ۲۳۰ هزار تومان خریداری نمیکند.
پورحاجت نیز با اشاره به اینکه پتروشیمیهای میگویند در دوره تعمیرات قرار دارند که صحت و سقم را نمیدانیم، به تسنیم گفت: چند ماهی است که مواد اولیه تولید یونولیت سقفی به تولیدکنندگان تحویل نمی شود یا اینکه قطرهچکانی توزیع می شود.
وی تصریح کرد: برای حل این معضل با نمایندگان مجلس، مسئولان استانی و کشوری صحبت کردم میگویند حل میشود ولی زمان آن مشخص نیست، حل این مشکل هم کار پیچیدهای نیست.
تکذیب گرانی سیمان
با توجه به اخباری که در هفته گذشته درباره گرانی قیمت سیمان عنوان شد اما وزارت صمت این افزایش را تکذیب کرد و اذعان داشت که قیمت سیمان هیچ تغییری نداشته است.
مدیرکل دفتر صنایع معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت با تکذیب نرخهای ۷۰ تا ۸۰ هزار تومانی قیمت هر پاکت سیمان نیز به خبرگزاری دولت گفت: قیمت سیمان در هفتههای گذشته نه فقط افزایش نداشته است، بلکه با کاهش نیز مواجه شده است.
سیف الله امیری افزود: افزایش قیمت سیمان نه تنها صحت ندارد، بلکه در روز جاری طی جلسهای که با اعضای انجمن کارفرمایی سیمان و عاملان توزیع این کالا داشتیم، از ارزان شدن آن صحبت میکردند.
وی گفت: طی آخرین عرضه انجام شده در بورس که مربوط به هفته گذشته (تاریخ پنجم تا یازدهم آذرماه) است، یک میلیون و ۴۰۰ هزار تن از این محصول در بورس کالا عرضه و به همین میزان هم تقاضا برای آن وجود داشت.
امیری تاکید کرد: اکنون قیمت هر کیسه ۵۰ کیلویی سیمان در بورس کالا ۳۳ هزار تومان و قیمت هر ۵۰ کیلوگرم فلهای آن ۲۹ هزار تومان است؛ بر این اساس گرانی سیمان به هیچ عنوان صحت ندارد.
وی بیان کرد: به نظر میرسد نگرانیها از کمبود گاز در فصل سرما، دلیل این شایعات باشد، اما خاطرنشان میشود که مشکل سوخت شرکتهای سیمانی را با تامین مازوت مورد نیازشان پیش از فصل سرما حل کردهایم.
مدیرکل دفتر صنایع معدنی وزارت صمت تصریحکرد: اکنون ۱۴ میلیون و ۵۰۰ هزار تن کلینکر در انبارها دپو شده است که عمده مصرف سوخت در تولید سیمان نیز مربوط به آن است.