کد خبر: 261002149308
اخبار شرکت هاانرژی

شرکت ملی نفت ایران و آموزش‌ و پرورش خوزستان توافق‌نامه همکاری آموزشی امضا کردند

بر اساس نیاز و تقاضای اداره کل آموزش‌وپرورش استان خوزستان و همسو با مسئولیت‌ اجتماعی شرکت ملی نفت ایران، مدیر نظارت بر طرح‌های عمرانی مناطق نفت‌خیز و اداره کل آموزش‌وپرورش استان خوزستان توافق‌نامه همکاری آموزشی امضا کردند.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شرکت ملی نفت ایران، نقش آموزش‌وپرورش در ساختن انسان‌های آگاه بر کسی پوشیده نیست و بی‌شک سرمایه‌گذاری در گسترش عدالت آموزشی با افزایش توانمندی و مهارت معلمان و استادان، همچنین تقویت بنیه علمی دانش‌آموزان و شناسایی نقاط ضعف و نارسایی‌های آموزشی آنان به تقویت انگیزه بیشتر و ایجاد فضای رقابت علمی و تحصیلی و بالفعل شدن استعدادهای دانش‌آموزان منجر خواهد شد.

بر این اساس، با توجه به نیاز و تقاضای اداره کل آموزش‌وپرورش استان خوزستان و همسو با مسئولیت‌ اجتماعی شرکت ملی نفت ایران، توافق‌نامه همکاری آموزشی با حضور بابک دارابی، مدیر نظارت بر طرح‌های عمرانی مناطق نفت‌خیز شرکت ملی نفت ایران و مسعود حمیدی‌نژاد، مدیرکل آموزش‌وپرورش استان خوزستان امضا شد.

ارتقای مهارت حرفه‌ای دبیران دوره‌های متوسطه اول و دوم در سراسر استان خوزستان شامل مناطق آبادان، آغاجاری، اروندکنار، الوار گرمسیری، امیدیه، اندیکا، اندیمشک، ناحیه یک تا چهار اهواز، ایذه، باغملک، باوی، بستان، بندرامام خمینی، بندر ماهشهر، بهبهان، حمیدیه، خرمشهر، دزفول، دشت آزادگان، دهدز، رامشیر، رامهرمز، زیدون، سردشت، شادگان، شاوور، شوش، شوشتر، صیدون، کارون، گتوند، عشایر، لالی، مسجدسلیمان، هفتگل، هندیجان و هویزه، طرح تهیه بسته‌های آموزشی شامل کتب و جزوات موردنیاز کنکور برای دانش‌آموزان تحت حمایت کمیته امداد امام خمینی (ره) و بهزیستی در این مناطق، همچنین برگزاری کلاس‌های آمادگی آزمون‌های نهایی برای دانش‌آموزان پایه دوازدهم، یازدهم و دهم در این مناطق موضوع این توافق‌نامه است.

توانمندسازی معلمان در مقاطع متوسطه اول و دوم، ارتقای جایگاه علمی مدرسان که بتوانند در سنوات آینده راهگشای مسیر توسعه آموزشی در منطقه باشند، پشتیبانی از دانش‌آموزان لازم‌التوجه و تحت حمایت کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی برای حضور موفقیت‌آمیز در آزمون‌های نهایی مؤثر در کنکور و آماده‌سازی دانش‌آموزان لازم‌التوجه پایه دوازدهم، یازدهم و دهم برای حضور موفقیت‌آمیز در آزمون‌های نهایی مؤثر در کنکور سال تحصیلی (۱۴۰۳۲-۱۴۰۲) هم اهداف این توافق‌نامه برشمرده می‌شود.

* تعهدهای هریک از طرف‌های قرارداد

بنابر این توافق‌نامه، اداره کل آموزش‌وپرورش استان خوزستان به‌عنوان مجری طرح و طرف اول، متعهد به بررسی نیازسنجی آموزشی انجام‌شده با همکاری کارشناسان شرکت ملی نفت به‌عنوان طرف دوم، انتخاب و معرفی دانش‌آموزان واجد شرایط با رعایت اولویت‌های مشخص‌شده از جمله افراد تحت پوشش کمیته امداد، بهزیستی، افراد بی‌سرپرست برای دریافت بسته‌های آموزشی و حضور در کلاس‌های آمادگی آزمون‌های نهایی پس از تأیید طرف دوم، برنامه‌ریزی، سازماندهی و اجرای دوره‌های اعلام‌شده از بدو امر تا زمان اتمام کلاس‌های جمع‌بندی به‌صورت مستمر و برگزاری کلاس‌های ارتقای مهارت حرفه‌ای دبیران متوسطه اول و دوم می‌شود.

تهیه بسته‌های آموزشی برای دانش‌آموزان پایه دوازدهم تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) و بهزیستی، برگزاری کلاس‌های آمادگی آزمون‌های نهایی برای دانش‌آموزان واجد شرایط پایه دوازدهم، یازدهم و دهم در سراسر استان خوزستان با هزینه و مسئولیت طرف اول و در قالب تفاهم‌نامه، اخذ تعهد از دبیران آموزش‌دیده برای ادامه فعالیت در منطقه، در نظر گرفتن حضور در دوره‌ها برای دبیران جامعه هدف به‌عنوان «آموزش ضمن خدمت» و فراهم‌ کردن خدمات جانبی از جمله تأمین فضای مناسب آموزشی، اقامت، غذا و ایاب‌وذهاب استادان، کپی جزوات، تأمین امکانات سخت‌افزاری و نرم‌افزاری از جمله ویدیوپروژکتور، وسایل سرمایشی و گرمایشی، همچنین تمامی تجهیزات آموزشی و کمک‌آموزشی که باید در قالب قراردادهای مجری انجام پذیرد نیز از دیگر تعهدهای اداره کل آموزش‌وپرورش استان خوزستان است.

اداره کل آموزش‌وپرورش استان خوزستان به اجرای دوره‌های آموزشی با استفاده از روش‌های نو و استانداردهای آموزشی، تهیه و تدوین شناسنامه برای تمامی آموزگاران و مدرسان حاضر در طرح، تنظیم کتابچه اطلاعات رزومه استادان، برنامه‌ریزی کلاس‌ها، تدوین و آزمون پایان دوره به‌منظور بررسی مقدار تحقق اهداف مدنظر و سنجش پیشرفت آموزشی، تهیه و تدوین شناسنامه برای همه دانش‌آموزان واجد دریافت بسته‌های آموزشی، نظارت و کنترل روزانه کلاس‌های درسی و ارائه گزارش وضع آنها به نمایندگان طرف دوم قرارداد و نظرسنجی و ارزیابی دانش‌پژوهان از استادان، محتوا، برنامه و تحلیل نظرات آنان و ارائه آن به مراجع ذی‌ربط متعهد می‌شود.

با توجه به اینکه منابع مالی تأمین‌شده از سوی طرف دوم مقطوع است، از این رو مدیریت منابع مالی و هزینه‌ها به‌عهده طرف اول خواهد بود، به نحوی که در سقف تعهد توافق‌شده تمامی فرآیند مورد توافق به‌صورت جامع و کامل توسط مجری امر انجام شود، همچنین طرف اول حداکثر ظرف یک ماه از تاریخ اجرایی‌ شدن این تفاهم‌نامه، برنامه اجرایی برگزاری کلاس‌های فوق‌الذکر را در قالب استانداردهای آموزشی تدوین و برای بررسی به طرف دوم قرارداد ارائه کند.

مطابق این توافق‌نامه، تعهدات طرف دوم (مدیریت نظارت بر طرح‌های عمرانی مناطق نفت‌خیز) هم عبارت است از سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی کلان برای افزایش تعداد قبولی دانش‌آموزان مستعد منطقه با هماهنگی و حمایت همه‌جانبه اداره کل آموزش‌وپرورش استان خوزستان به‌عنوان متولی امر بر گزاری دوره‌های آموزشی، دریافت و جمع‌آوری گزارش‌های استخراج‌شده و ارائه نتایج آن به مقام‌ها و مدیران ذی‌صلاح در وزارت نفت. مسئولیت طرف دوم در اجرای تعهدهای مربوطه به‌طور انحصاری محدود به تأمین اعتبار و پرداخت هزینه‌های انجام کار به‌صورت مقطوع و به تناسب کار انجام‌شده خواهد بود. در صورت نیاز طرح به مازاد بر اعتبار مصوب تصویب شده باید مراتب توسط اداره کل آموزش‌وپرورش استان تأمین منابع شود.

تعهدهای مشترک

اداره کل آموزش‌وپرورش استان خوزستان و مدیریت نظارت بر طرح‌های عمرانی مناطق نفت‌خیز، تعهدات مشترکی هم در قبال این توافق‌نامه دارند که شامل تشکیل کمیته ستاد هماهنگی با حضور نمایندگان طرفین جهت برنامه‌ریزی نظارت و بازرسی، تهیه گزارش‌ها، بررسی ارسال گزارش‌ها طبق مستندات و بازنگری رویه‌ها برای تبدیل وضعیت موجود به وضعیت مطلوب در اجرای مفاد این توافق‌نامه، پایش مستمر دانش‌آموزان، استادان، فرآیندهای اجرایی، نظارت بر گزینش دانش‌آموزان مستعد و واجد شرایط، پیگیری مراحل اجرایی و آسیب‌شناسی مستمر، همچنین ارائه پیشنهادهای سازنده برای پیشبرد توافق‌نامه و ارزیابی مستمر عملکرد مؤسسات و مجریان آموزشی، مربیان و مدرسان بر اساس ضوابط موجود و استانداردهای آموزشی می‌شود.

* روش‌های اجرای توافق‌نامه و مدت زمان اعتبار آن

دو طرف ابتدا نماینده تام‌الاختیار خود را برای پیگیری امور مربوطه معرفی و مراتب را در قالب کارگروهی مشترک بررسی می‌کنند و متعاقب آن اداره کل آموزش‌وپرورش استان خوزستان قرارداد جداگانه با استادان و پیمانکاران مربوطه نسبت به تنظیم می‌کند.

پرداخت مبلغ توافق‌نامه هم بر اساس صورت‌وضعیت ارائه‌شده ازسوی طرف اول و متناسب با زمان‌بندی آموزشی و پیشرفت فرآیند آموزش و پس از تأیید نماینده طرف دوم مطابق ساختار قابل‌پرداخت است.

شایان‌ ذکر است مدت اجرای این توافق‌نامه از تاریخ امضا برای طرح ردیف یک بازه‌ای ۶ماهه و برای طرح‌های ردیف ۲ و ۳ ماده یک به‌مدت ۹ ماه است.

در صورت اتمام مدت اعتبار و تمدید نشدن توافق‌نامه، انجام تمامی تعهدات ناتمام هریک از طرفین برابر توافق مربوطه الزامی است.

این توافق‌نامه در سه نسخه مشتمل بر ۸ ماده و ۹ تبصره و در ۵ صفحه که هر کدام از نسخ حکم واحد را دارند، تهیه، تنظیم و امضا شده است.

بیشتر بخوانید
عصر اقتصاد
دکمه بازگشت به بالا