کد خبر: 270503169975
اخبار شرکت هااقتصادانرژیروزنامهمدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران اعلام کرد:

شناسایی مشترکان بدمصرف با اجرای طرح هوشمندسازی مصرف گاز

به گفته مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران، از ماموریت های مهم صنعت گاز اجرای طرح بزرگ هوشمندسازی مصرف گاز است، از این پس شرکت ملی گاز ایران با این پروژه سراغ مشترکین بدمصرف می آید.

عصراقتصاد: رضا نوشادی، مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران در مراسم آیین بهره برداری رسمی از خط لوله گاز « دوراهی دشتک نهبندان» که با حضور مجید چگنی، مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران و جمعی از مسئولان استانی در شهرستان نهبندان برگزار شد، با بیان اینکه تکمیل رینگ شرقی شبکه گاز کشور، تنها پروژه ای نبود که برای تثبیت فشار در این منطقه انجام شد،گفت: این پروژه مهم یک قطعه از جورچین بزرگی بود که شرکت ملی گاز برای پایداری گاز در استان های سه گانه خراسان طراحی و اجرا کرده است.

وی با با تشریح اقدام های شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران برای تثبیت جریان گاز در شمال و شمال شرق ایران گفت: احداث ۱۶۰ کیلومتر خط لوله ۵۶ اینچ از قم تا پارچین سبب شد استان‌های سه گانه خراسان، سمنان و ساحل‌نشینان خزر از نظر تامین گاز، از بزرگ ترین مصرف کنندگان گاز در پایتخت و استان البرز مستقل شوند.

به گفته نوشادی در گام دوم نیز ایستگاه تقویت فشار گاز آرادان با طراحی مدرن و در موعد مقرر در استان سمنان عملیاتی شد تا ظرفیت انتقال گاز از طریق خط شمال – شمال شرق ۱۰ میلیون متر مکعب در روز افزایش یابد.

مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران طرح ذخیره‌سازی گاز در میدان شوریجه دی را دیگر برنامه مهم صنعت گاز برای تامین گاز در شمال شرق کشور دانست و گفت: علیرغم اینکه نسبت به همه نصاب‌های ثبت شده توسعه در کشور جلوتریم اما پیشرفت این طرح را متناسب با جایگاه فرزندان گاز نمی دانیم، دلیل عدم موفقیت این پروژه نسبت به انتظارات و پیش بینی قبلی، بحث تامین سرمایه است که بنا بود به شکل بی . او . تی انجام شود.

نوشادی، با تشریح تلاش برای تامین مالی طرح شوریجه دی از طریق صندوق توسعه ملی و دیگر منابع و ابراز امیدواری نسبت به تزریق مالی به این پروژه توضیح داد: برای کشوری که دائما نیاز به توسعه صنعتی دارد حتما باید منابع داخلی در بودجه دیده شود، در این زمینه تاسیس صندوق ذخیره سازی اقدام خوبی است که در بودجه امسال دیده شد.

وی ادامه داد: باید در سایه اهرم نظارتی مجلس شورای اسلامی، تامین مالی این صندوق مطابق واقعیت انجام شود تا شرکت ملی گاز ایران طرح‌های زیرساختی در حوزه ذخیره سازی و مدیریت اوج مصرف در فصل زمستان را به سرمنزل مقصود برساند.

مدیریت عدم قطعیت‌ها؛ شاهکار مجریان پروژه دشتک – نهبندان

مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران، مهم‌ترین موضوع در نصاب های «پروژه خط لوله گاز دشتک – نهبندان»، را مدیریت عدم قطعیت‌ها دانست و تصریح کرد: با مجور مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران این پروژه اجازه ترک تشریفات داشت تا زمان اجرای آن کوتاه تر شود اما از آنجاکه رشد نظام پیمانکاری اهمیت دارد ما رقابت را به عنوان یک اصل اساسی در صدر نشاندیم.

وی ادامه داد: همکاران ما بلافاصله پهپادهای طراحی را به پرواز در آوردند و همزمان فرایند مناقصه را شروع کردند، از ۱۵ بهمن که این موضوع اعلام شد روز ۲۸ اسفند طراحی تمام، مناقصه برگزار و قرارداد منعقد شد و پیش پرداخت نیز پروژه انجام شد.

به گفته نوشادی اگرچه زمان معمول اجرای پروژه دشتک- نهبندان ۳ سال بود اما در متن قرارداد، زمان ۱۸ ماه تعیین و در نهایت هم ۱۵ ماهه انجام شد.

مدیر عامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران کنترل عوامل خارجی را بخشی مهم از عوامل موفقیت پروژه دشتک – نهبندان دانست و اظهار کرد: مواجهه کارخانه لوله ساز با ورشکستگی و مسائل حقوقی و قضائی مترتب بر آن و همچنین اختصاص بخشی از ظرفیت تولیدش به پروژه صالح آباد – تربت جام می توانست هر پروژه ای را متوقف کند اما انعطاف پذیری مجریان این پروژه توانست قول سال گذشته مسئولان به مردم این دیار را محقق کند.

اجرای ۱۰۰۰ کیلومتر خطوط لوله فشار قوی در سیستان و بلوچستان

وی اجرای بیش از ۱۰۰۰ کیلومتر خطوط لوله فشار قوی در استان سیستان و بلوچستان را هدیه صنعت گاز به مردم این دیار عنوان کرد و گفت: اقدامات صنعت گاز فراتر از رسالت‌های اجتماعی است، در پروژه های توسعه ای هدف گذاری دقیق اقتصادی مدنظر است، موفقیت خط لوله گاز ایرانشهر- چابهار سبب شد نیروگاه چابهار که روزی ۲,۵ تا ۳ میلیون لیتر گازوئیل مصرف می کرد اکنون با جایگزینی گاز، دوره بازگشت سرمایه پروژه را در زمان زیر یک سال عینیت بخشد که اهمیت این موضوع با گازرسانی به نیروگاه کنارک، فولاد و پتروشیمی مشهودتر هم خواهد شد.

مدیر عامل شرکت مهندسی وتوسعه گاز ایران مصرف مرفهانه را از موانع اصلی پیشرفت خواند و ادامه داد: از ماموریت های مهم صنعت گاز اجرای طرح بزرگ هوشمندسازی مصرف گاز است، از این پس شرکت ملی گاز ایران با این پروژه سراغ مشترکین بدمصرف می آید بنابراین درخواست ما این است که مردم ما را یاری کنند تا این انرژی توسعه ساز همراه زندگی خوب، آرامش زمستانی و چرخش چرخ صنایع را برای ایران به ارمغان آورد.

بیشتر بخوانید
عصر اقتصاد
دکمه بازگشت به بالا