کد خبر: 281103193756
استان هافارس

شهردار شیراز: تنها ۲۵ درصد از شهروندان شیراز عوارض شهرسازی را پرداخت می‌کنند

شهردار شیراز اعلام کرد: تنها ۲۵ درصد شهروندان این کلان‌شهر عوارض شهرسازی را پرداخت می‌کنند و ۷۵ درصد، آن را به موقع پرداخت نمی‌کنند.

آیین نکوداشت دهمین سال تأسیس مجمع خیرین شهرساز و فرهنگ‌ساز شیراز امروز، ۲۸ بهمن‌ماه با تجلیل از خیرین و با حضور مسئولان استانی و شهری برگزار شد.

شهردار شیراز در این آئین با بیان اینکه شیراز به عنوان یک شهر فرهنگی، تاریخی و پایتخت ادب و هنر و تمدن باید چنین مجمعی هم در درون خود داشته باشد، اظهار کرد: بیش از یک دهه از عمر این مجمع می‌گذرد و شهرداری و شورای اسلامی شهر شیراز نیز یکی از دست‌اندرکاران این مجمع هستند، بنابراین به سهم خودمان تلاش کردیم تا همکاری خوبی با این مجمع داشته باشیم.

 محمدحسن اسدی اظهار کرد: ۲ سال پیش در جلسه‌ مجمع خیرین شهرساز و فرهنگ‌ساز تاکید کردم و سپس در شهرداری به بخشنامه تبدیل شد تا هر کسی که قصد همکاری با مجمع خیرین شهرساز و فرهنگ‌ساز شیراز را داشته باشد، به‌صورت ویژه، به دور از هرگونه بروکراسی و با خط ویژه وی‌آی‌پی به درخواست‌ها رسیدگی شود.

وی با اشاره به رونمایی از پروژه‌های شهری از عید انقلاب تا عید قرآن افزود: یکی از این اقدامات شهرداری پرداختن به موضوع فرهنگ شهروندی با اختصاص یک فرهنگسرا بود. همواره تأکید کردم که شیراز شهر فرهنگ شهروندی است زیرا معتقدم که اگر شهروندانی مسئولیت‌پذیر داشته باشیم که خود را متعلق به شهر بدانند اداره شهر خیلی راحت‌تر خواهد بود.

شهردار شیراز با بیان اینکه یک نسل طول می‌کشد تا یک کار فرهنگی به نتیجه برسد، اظهار کرد: باید بر روی کارهای آرامش‌بخش و خوب کار کنیم تا باعث شادی و نشاط شهروندان در آینده شویم.

اسدی با اشاره به وقوع سیل در سال ۹۸ و اقدامات خوب هتل‌داران و شهروندان در آن روز، بیان کرد: هتل‌داران و شهروندان با اسکان رایگان و ارائه خدمات رایگان به مسافرین سیل زده، بار دیگر فرهنگ میهمان‌نوازی شیرازی‌ها را به نمایش گذاشتند و این در حالی است که در برخی دیگر از شهرهای جهان با رخ دادن چنین حادثه‌ای، هتل‌ها و مراکز اقامتی خدمات خود را با هزینه‌ای چند برابری افزایش و ارائه می‌دهند.

وی با اشاره به اینکه شهروندان با عناوین مختلف می‌توانند در امور و اداره شهر کمک کنند، اظهار کرد: قطعاً شهروندان از شهرداری توقعاتی دارند که البته بجا و منطقی است، اما به‌عنوان شهردار از شهروندان انتظار دارم که عوارض سالانه خود را به موقع پرداخت کنند.

یک پاکبان به طور میانگین ۲۰۰ بار در سال جمع‌آوری زباله از درب منازل را انجام می‌دهد و در شهر شیراز حدود ۴۵۰ تا ۵۰۰ هزار ملک مسکونی و تجاری وجود دارد که برای آنان قبض عوارض نوسازی صادر می‌شود، اما ۲۵ درصد شهروندان عوارض شهرسازی را پرداخت می‌کنند و ۷۵ درصد آن را به موقع پرداخت نمی‌کنند.

اسدی با بیان اینکه در شهر شیراز ۶۰۰ دستگاه خودرو وجود دارد اما ۸۰ درصد مردم قبض عوارض خودرو را به موقع پرداخت نمی‌کنند، گفت: ۹۰ هزار شغل در شهر شیراز وجود دارد اما تنها ۱۰ درصد عوارض شغلی را پرداخت می‌کنند؛ شیراز یک جهان‌شهر و یک شهر فرهنگی است که باید در این زمینه‌ها به شهرداری کمک کنند.

عصر اقتصاد
دکمه بازگشت به بالا