شکرخواه: نسبت کفایت سرمایه ۱۲.۲ و سرمایه بانک ۱۰۸ همت می شود
مدیرعامل بانک پارسیان در مجمع فوق العاده عمومی این بانک گفت: یکی از اهداف بانک پارسیان خروج از بنگاهداری و واگذاری اموال تملیکی است و بر این اساس هدف گذاری کرده ایم تا سرمایه بانک تا پایان سال ۱۴۰۷ به ۱۰۸ هزار میلیارد تومان و نسبت کفایت سرمایه به ۱۲.۲ درصد برسد.
به گزارش عصر اقتصاد وی با تبریک ایام دهه فجر و اعیاد با اشاره به این که اقتصاد کشور بانک محور است، گفت: بانک پارسیان در اجرای تکالیف قانون برنامه هفتم پیشتاز و جایگاه اول را دارد و از این رو برای مولد سازی سرمایه و تزریق این سرمایه ها به چرخه عملیات بانکی اقدام به فروش بخشی از دارایی ها کرده که در ادامه این روند شتاب بیشتری خواهد گرفت.
شکر خواه با اشاره به این که واگذاری شرکت معدنی اوپال نخستین گام افزایش سرمایه بوده و با بازپرداخت سه ماه اقساط از سوی خریدار به سرعت سرمایه های بانک افزایش خواهد یافت، گفت: در این مجمع قرار است تا مکمل های این اقدام بزرگ را به تصویب رسانده و به سرعت عملیاتی کنیم.
جواد شکرخواه مدیرعامل بانک پارسیان در مجمع عمومی فوقالعاده بانک پارسیان بیان کرد: امروز این مجمع با موضوع تصویب برنامه مدون بانک در اجرای تکالیف مقرر در ماده (۸) قانون برنامه پنجساله برگزار شد.
مدیر عامل بانک پارسیان خاطر نشان کرد: در تلاشیم تا با افزایش نسبت کفایت سرمایه در صورت رفع تحریمها، امکان حضور فعالتری در مجامع بینالمللی داشته باشیم
وی جمع درآمد بانک در ۹ ماهه سال ۱۴۰۲ را معادل ۲۲.۵ هزار میلیارد تومان عنوان کرد و گفت: این رقم در مدت مشابه سال ۱۴۰۳ به ۸۶ هزار میلیارد تومان افزایش یافته است.
وی افزود: متعهد شدهایم که طی یک برنامه سهساله، مطالبات بانک را تعیینتکلیف کنیم. به همین منظور، امسال ۶ هزار میلیارد تومان ذخیره در نظر گرفتهایم تا به استانداردهای مقرراتی موردنظر بانک مرکزی دست یابیم.
مدیر عامل بانک پارسیان با بیان اینکه یکی از برنامههای کلیدی بانک، تقویت بنیه مالی برای اجرای تکالیف بانک مرکزی است، گفت: یکی از اقدامات مهم در این راستا، افزایش کفایت سرمایه از طریق خرید اوراق خزانه بوده است. در پایان سال ۱۴۰۲، میزان اوراق خزانه در اختیار بانک ۵ هزار میلیارد تومان بود که اکنون به ۸.۸ هزار میلیارد تومان رسیده است. بازدهی این اوراق ۳۳ درصد بوده و از آنجایی که بانک مرکزی عملیات ریپو را انجام میدهد، نقدینگی به بانک بازمیگردد.
وام گیرنده ای که وام دهنده شد
وی افزود: پیش از مهرماه، بانک در بازار بینبانکی بهعنوان وامگیرنده فعال بود، اما از مهرماه به بعد، در نقش وامدهنده ظاهر شده است. یکی از مهمترین اهداف بانک، خروج از بنگاهداری و واگذاری اموال تملیکی است. در این راستا، شرکت اپال به فروش رسیده است که علاوه بر بهبود نقدینگی بانک، درآمد غیر مستقیم نیز ایجاد کرده است.
این واگذاری دو مزیت اصلی داشت: نخست، تقویت نقدینگی بانک و دوم، کسب درآمد ۲۲ درصدی از محل اقساط تسهیلات. به این ترتیب، هر سه ماه یکبار ۵.۵ هزار میلیارد تومان از اقساط وصول میشود که بازدهی تسهیلات را بیش از ۲۲ درصد افزایش داده است. علاوه بر این، پیگیریهای لازم برای وصول ۳۴۳ میلیون دلار از مطالبات ارزی بانک از بانک مرکزی در حال انجام است.
نسبت کفایت سرمایه مثبت ۵ درصد شد
شکرخواه با بیان اینکه این بانک در راستای بهبود شاخصهای مالی، اقدام به تغییر طبقهبندی داراییها از غیرسیستمی به سیستمی کرده و نسبت کفایت سرمایه را از منفی ۳ درصد به مثبت ۵ درصد افزایش داده است، تاکید کرد: بانک پارسیان با هدف کاهش هزینهها و مدیریت نرخ سود، در صدد کاهش قیمت تمامشده پول است و از سوی دیگر، تلاش برای کاهش و حذف مطالبات غیرجاری، به افزایش نقدینگی بانک کمک خواهد کرد.
وی افزود: بر اساس پیشبینیها، سود خالص بانک پارسیان در سالهای آینده به شرح زیر رشد خواهد داشت ۱۴۰۳: ۱۴.۷ همت، ۱۴۰۴: ۱۵.۱ همت، ۱۴۰۵: ۱۵.۴ همت، ۱۴۰۶: ۱۵.۶ همت و ۱۴۰۷: ۱۸.۷ همت که به این ترتیب پیشبینی میشود نسبت کفایت سرمایه در پایان سال ۱۴۰۳: ۵.۳ درصد ۱۴۰۴: ۸.۶ درصد، و ۱۴۰۵ ؛ ۹.۶ درصد و ۱۴۰۶، ۱۰.۹ درصد و ۱۴۰۷؛ ۱۲.۲ درصد شود.
گفتنی است این مجمع با حضور ۷۷.۶۸ درصد سهامداران رسمیت یافت، در این جلسه، آقاپور به عنوان رئیس مجمع و محمد میوند و محمدباقر حیدرنیا به عنوان ناظران مجمع انتخاب شدند و در پایان، سهامداران طی رأیگیری، با برنامه مدون بانک در اجرای تکالیف مقرر در ماده (۸) قانون برنامه پنجساله هفتم ایران موافقت کرده و آن را تصویب کردند.