صرفهجویی ۴۰ درصدی در مصرف انرژی با سیستمهای هوشمند
زینب غضنفری
علی امرایی، مدیرعامل فولاد سنگان، در مراسم رونمایی از فاز اول رصدخانه هوش مصنوعی فولاد سنگان، از پیادهسازی سیستمهای هوشمند توزیع انرژی در این شرکت خبر داد.
وی اعلام کرد که این سیستمها باعث صرفهجویی ۴۰ درصدی در مصرف انرژی شدهاند و به بهینهسازی مصرف انرژی در شرایط ناترازی کشور کمک کرده است. این ابتکار نه تنها به کاهش هزینهها کمک میکند، بلکه گامی مهم در جهت مدیریت بهتر منابع انرژی در صنعت فولاد است.
به گزارش عصر اقتصاد،در ششمین نمایشگاه ملی فولاد ایران، فاز اول رصدخانه هوش مصنوعی فولاد سنگان با حضور علی امرایی مدیرعامل شرکت فولاد سنگان و سید مهدی حسینی، مدیرعامل شرکت اکسیر کاوان با حضور اصحاب رسانه رونمایی شد. این پروژه نوآورانه با هدف ارتقاء بهرهوری، بهینهسازی فرآیندها و تحلیل دادهها، به عنوان گامی بزرگ در جهت تحول دیجیتال در صنعت فولاد و سایر صنایع کشور معرفی گردید.
بومیسازی فناوریها و تقویت خودکفایی در فولاد سنگان
علی امرایی، مدیرعامل فولاد سنگان، در ادامه مراسم به اقدامات مهم این شرکت در زمینه بومیسازی فناوریها و همکاری با شرکتهای دانشبنیان اشاره کرد. وی از امضای قراردادهای به ارزش ۳۰۰ میلیارد تومان با این شرکتها خبر داد و گفت: این قراردادها نه تنها به جلوگیری از خروج ارز از کشور کمک میکند بلکه نوآوریهای صنعتی را در کشور پیش میبرد.
مدیرعامل شرکت فولاد سنگان همچنین از پیادهسازی سیستمهای هوشمند توزیع انرژی در فولاد سنگان خبر داد که منجر به صرفهجویی ۴۰ درصدی در مصرف انرژی میشود.
وی افزود: این اقدامات به بهینهسازی مصرف انرژی کمک کرده و توانستهایم تولید سال گذشته را محقق کنیم. امیدواریم با این اقدامات، ظرفیت اسمی کارخانه نیز به رغم چالشهای موجود محقق شود.
نقش هوش مصنوعی در بهینهسازی فرآیندهای صنعتی
سید مهدی حسینی، مدیرعامل شرکت اکسیر کاوان، در این مراسم به اهمیت هوش مصنوعی در تحول صنایع و فرآیندهای تولیدی اشاره کرد.
وی با بیان تجربه ۲۰ ساله خود در این حوزه، هدف از راهاندازی رصدخانه هوش مصنوعی فولاد سنگان را شناسایی الگوهای بهینه برای افزایش راندمان، بهینهسازی فرآیندها و تحلیل رقبا عنوان کرد و افزود: این پروژه میتواند تأثیرات زیادی در ارتقاء صنایع مختلف کشور داشته باشد.
حسینی تأکید کرد که این رصدخانه فاز اول یک ابر پروژه است که با بهرهگیری از هوش مصنوعی، تلاش دارد به الگوهایی برای بهبود بهرهوری و بهینهسازی فرآیندهای صنعتی دست یابد و این پروژه میتواند گامی مهم در راستای بومیسازی فناوریها در صنایع کشور باشد.
شایان ذکر است رصدخانه هوش مصنوعی فولاد سنگان به عنوان یک ابزار جامع برای تحلیل دادهها، شناسایی الگوهای بهینه، تحلیل رقبا و پیشبینی وضعیت بازارهای بینالمللی میتواند نقشی کلیدی در بهبود عملکرد صنایع مختلف کشور ایفا کند.
این پروژه علاوه بر ایجاد تحول در صنعت فولاد، میتواند به سایر صنایع در زمینه بومیسازی فناوریها، بهینهسازی فرآیندها و ارتقاء بهرهوری کمک شایانی نماید.