صرفه جویی بالغ بر ۸۰۰ هزار کیلو وات ساعت در حوزه مدیریت و بهینه سازی مصرف انرژی

ملیحه عبدالعلی زاده – تبریز؛ منطقه ۸ عملیات انتقال گاز ایران با برنامه ریزی منظم و اصولی توانست بالغ بر ۸۰۰ هزار کیلو وات ساعت در حوزه مدیریت و بهینه سازی مصرف انرژی را طی سال گذشته صرفه جویی نماید.
مدیر منطقه ۸ عملیات انتقال گاز ایران با اعلام این خبر گفت: در راستای پایداری انرژی برق، انجام تعهدات اجتماعی و همکاری موثر با وزارت نیرو، این منطقه عملیاتی علاوه بر برنامه ریزی و انجام اقدامات موثر در حوزه بهره برداری با هدف کاهش مصرف برق در بخش صنعتی، با اجرای طرحها و پروژه های بهینه سازی و مدیریت انرژی در بخش اداری و ساختمانی نیز همکاری کامل را با وزارت نیرو در تامین شبکه برق پایدار بعمل آورده است.
مهدی زارع افزود: استفاده از مولدهای برق اضطراری بالغ بر ۶۰۰ ساعت در مراکز بهره برداری خطوط لوله و تاسیسات تقویت فشار گاز منطقه در ساعات اوج مصرف در فصول گرم سال با هدف مشارکت داوطلبانه در طرح پیک سائی و کمک به پایدارسازی شبکه برق سراسری که منجر به تولید بالغ بر دویست هزار کیلووات ساعت برق از طریق مولدهای برق متعلق به منطقه گردیده و در نتیجه به همین میزان از میزان برداشت از شبکه برق سراسری صرفه جویی گردیده است. وی اظهار داشت: اجرا و بهره برداری از پروژه های مدیریت انرژی در واحدهای صنعتی تحت پوشش این منطقه نظیر نصب درایوهای کنترلی در تجهیزاتی نظیر الکتروفنهای خنک کننده روغن تاسیسات و … منجر به کاهش میزان مصرف انرژی به طور متوسط ۳۰ درصد در تجهیزات مذکور شد.
زارع تصریح نمود: حذف پروژکتورها و چراغهای بخارسدیم مستهلک و پرمصرف به تعداد ۴۶۰ عدد طی سال های ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ و جایگزینی با چراغ ها و پروژکتورهای کم مصرف نسل جدید از نوع ال ای دی که منجر به صرفه جویی در حدود ۵۰ درصد مصرف انرژی الکتریکی در بخش تامین روشنایی تاسیسات تقویت فشار گاز و مراکز بهره برداری خطوط لوله را نسبت به مصرف قبلی به همراه داشت.
وی ادامه داد: معاینه فنی منظم سالانه و تنظیم مشعل کلیه موتورخانه های منطقه بر اساس الزامات استاندارد ملی شماره ۱۶۰۰۰ ایران که به طور متوسط منجر به ۲۰ درصد صرفه جویی و کاهش مصرف گاز موتورخانه ها گردید.
مدیر منطقه ۸ عملیات انتقال گاز ایران تاکید نمود: تدوین و ابلاغ چک لیست های پایش و کنترل میزان مصرف انرژی در بخش ساختمانی به کلیه واحدهای تحت پوشش منطقه و انجام اقدامات اصلاحی مورد نیاز به منظور کاهش میزان مصرف و اتلاف انرژی در بخش ساختمان، بازرسی و ممیزی فنی انرژی کلیه تاسیسات تقویت فشار گاز منطقه بر اساس الزامات استاندارد ملی شماره ۱۳۳۷۶ با استفاده از خدمات شرکتهای مشاور و صلاحیت دار، تنظیم تابلوهای کنترل کارکرد فن کویلهای اتاقی با استفاده از های قابل برنامه ریزی به نحوی که امکان استفاده از تجهیزات مذکور پس از پایان ساعات کار اداری ابلاغی و در ایام تعطیل مقدور نمی باشد و در نتیجه منجر به کاهش حدودا ۳۰ درصد میزان مصرف برق تجهیزات مذکور گردیده است.
زارع در پایان اظهار امیدواری کرد: با استمرار اقدامات پیش بینی شده در سال جاری نیز انتظار می رود با مدیریت و کاهش و بهینه سازی مصرف انرژی در منطقه و تاسیسات و مراکز بهره برداری تحت پوشش، میزان کاهش در مصرف برق ارتقاء یافته و شاهد همکاری های بیشتری در تامین برق پایدار و مشارکت در کاهش پیک بار باشیم.
با حداکثر توان عملیاتی مهار شد؛ نشتی گاز انشعاب ۸ اینچ کارخانه سهند فلوت
با هدف افزایش ضریب ایمنی و جلوگیری از هدر رفت سرمایه ملی، عملیات رفع نشتی از انشعاب ۸ اینچ کارخانه سهند فلوت با حداکثر توان عملیاتی پایان یافت.
مدیر منطقه ۸ عملیات انتقال گاز ایران با اعلام این خبر گفت: بدنبال اطلاع از وقوع نشتی، تیم های تخصصی این منطقه به محل اعزام و با انجام اقدامات فنی و مهندسی دقیق و تلاش بی وقفه، موفق شدند در مدت زمان ۵ ساعت این نشتی را به طول کامل مهار و این انشعاب مجددا در مدار چرخه انتقال گاز قرار گرفت.
مهدی زارع افزود: در این فرآیند با استفاده از ظرفیت استفاده از سوخت دوم کارخانه (گازوئیل)، همزمان با هدف کاهش میزان تخلیه گاز، پنجاه درصد از مصرف کارخانه از گاز داخل لوله تامین و پس از برشکاری و جوشکاری، تعویض لوله، حذف عیوب، حصول اطمینان از سلامت خط انشعاب مذکور، انشعاب ۸ اینچ کارخانه سهند فلوت گاز دار گردید. وی اظهار داشت: پایش مستمر خطوط لوله انتقال گاز بمنظور کنترل وضعیت دارایی فیزیکی برای نیل به انتقال پاک، ایمن، پایدار و بهره ور گاز طبیعی و ارتقای سطح رضایتمندی مشتری بسیار حائز اهمیت بوده و بعنوان مهمترین بخش فعالیت مناطق عملیاتی بشمار می رود.
زارع تاکید کرد: این اقدام جهادی و تلاش متخصصیان منطقه ۸ عملیات انتقال گاز ایران، ضمن جلوگیری از بروز خطرات احتمالی، نقش مهمی در تداوم و پایداری جریان گاز در منطقه ایفا کرد. وی در پایان ضمن قدردانی از تلاش همکاران منطقه ۸ عملیات انتقال گاز ایران در انجام این عملیات ادامه داد: این عملیات در کمتر از زمان تعریف شده و حداقل هدررفت گاز با ایمنی و موفقیت کامل به اتمام رسید.