کد خبر: 120803178400
اخبار شرکت هابانک و بیمهتولید و بازرگانیروزنامهصنعت و معدن

طراحی خط اعتباری ویژه برای تامین مالی صنایع از سوی بانک مرکزی

بنابر اعلام رئیس کل بانک مرکزی، در بانک مرکزی طرحی پیش بینی شده است که براساس آن یک خط اعتباری ویژه برای تامین مالی واحدهای تولیدی پیشران و صنایع کوچک و متوسط ایجاد خواهد شد.

به گزارش عصراقتصاد، محمدرضا فرزین، رئیس کل بانک مرکزی، در نشست با اعضای مجمع کارآفرینان از طراحی و پیش ‎بینی یک خط اعتباری ویژه برای تامین مالی صنایع پیشران و صنایع کوچک و متوسط خبر داد و گفت: این طرح، پس از نهایی شدن عملیاتی می‌شود تا صنایع پیشران از منابع لازم برای تقویت تولید و رشد اقتصادی کشور برخوردار باشند. این طرح هنوز نهایی نشده است و در فرایند نهایی شدن آن حتما نظرهای کارآفرینان نیز اخذ خواهد شد.

رئیس‎ کل بانک مرکزی درباره نرخ ارز نیز اظهار کرد: سیاست ارزی بانک مرکزی در حال حاضر این است که نرخ ارز نیما متناسب با متغیر‌های بنیادین اقتصادی تغییر کند. سامانه بازار ارز توافقی نیز که هم‌اکنون بصورت آزمایشی فعالیت می‌کند بزودی برای تمامی فعالان و متقاضیان در دسترس خواهد بود و وارد فاز عملیاتی می‌شود.

فرزین ضمن تشریح سیاست جدید ارزی بانک مرکزی گفت: سامانه بازار ارز توافقی در بانک مرکزی با بهره گیری از بهترین متخصصان فناوری اطلاعات در کشور در یک سال گذشته ایجاد و راه اندازی شده است.

وی افزود: آنچه هم اکنون در قالب ارز توافقی در جریان است حاصل توافق میان دو نفر است که با چانه زنی به توافق می‌رسند، ولی در سامانه طراحی شده در بازار، حراج صورت می‌گیرد و نرخ تعیین می ‎شود؛ تلاش بانک مرکزی نیز براین است که “بازار نیما به بازار ارز توافقی منتقل شود” و نرخ نیز در این بازار تعیین شود.

رئیس کل بانک مرکزی تاکید کرد: نرخ ارز در بازار توافقی بر اساس مکانیزم عرضه و تقاضا شکل می‎ گیرد و بانک مرکزی هم بخشی از ارز خود را در آنجا عرضه خواهد کرد و تلاش می‎ کنیم تا نرخ در یک کانال حرکت کند.

فرزین با بیان اینکه با شروع به کار سامانه بازار ارز توافقی امکان مبادله ارز برای تمام فعالان اقتصادی فراهم می‌شود افزود: بانک مرکزی نقش ناظر را در این بازار ایفا خواهد کرد و تنها در صورت نیاز، اقدامات سیاستی خود را با ورود به بازار به عنوان عرضه کننده ارز در این بازار اجرا خواهد کرد.

وی چارچوب سیاست‎گذاری نرخ ارز را نرخ ارز شناور عنوان و تاکید کرد: نرخ شناور به معنای رها شدگی در بازار ارز نیست و در همه کشور‌ها بانک مرکزی با استفاده از ابزار‌های اقتصادی به کنترل و مدیریت نرخ ارز شناور مبادرت می‌کنند و ما نیز از این قضیه مستثنا نخواهیم بود.

بیشتر بخوانید
عصر اقتصاد
دکمه بازگشت به بالا