کد خبر: 020304206490
اخبار شرکت هاانرژیصنعت و معدنسرپرست شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران:

ظرفیت ذخیره‌سازی گاز ۲ برابر می‌شود

سرپرست شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران از پیشرفت طرح‌های راهبردی در حوزه ذخیره‌سازی، انتقال، اندازه‌گیری و بهینه‌سازی گاز خبر داد و گفت که با بهره‌برداری از پروژه‌های توسعه ذخیره‌سازی گاز در سراجه و شوریجه، ظرفیت ذخیره‌سازی کشور بیش از دو برابر افزایش می‌یابد.

بهنام میرزایی در گفت‌وگو با شانا با اشاره به اینکه شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران به‌عنوان مجری پروژه‌های کلان شرکت ملی گاز ایران، زیرساخت‌های توسعه را برای صنعت گاز مهیا می‌کند، اظهار کرد: این شرکت مأموریت طراحی، اجرا و راه‌اندازی خطوط انتقال فشار قوی، ایستگاه‌های تقویت فشار، طرح‌های ذخیره‌سازی، اندازه‌گیری و توسعه پالایشگاهی را به‌عهده دارد.

وی یکی از پروژه‌های اصلی در حال اجرا در حوزه ذخیره‌سازی را طرح ذخیره‌سازی سراجه قم با ظرفیت کنونی یک میلیارد مترمکعب در سال دانست که امسال به بهره‌برداری می‌رسد و افزود: پروژه‌های ذخیره‌سازی، مخازنی هستند که گاز در هشت ماه فصل گرما به آنها تزریق و در چهار ماه فصل سرما گاز نگهداری‌شده در شبکه استفاده می‌شود و از ناترازی گاز جلوگیری می‌کند.

افزایش ۲ برابری ظرفیت ذخیره‌سازی گاز در شوریجه

سرپرست شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران با بیان اینکه پروژه مهم دیگر، توسعه ذخیره‌سازی در میدان شوریجه است که با ظرفیت سالانه ۲ میلیارد و ۲۵ میلیون مترمکعب وظیفه رفع ناترازی در شبکه شمال و شمال شرق را برعهده دارد، بیان کرد: طرح توسعه این پروژه در قالب شوریجه دی با پیشرفت فیزیکی ۵۵ درصد در سه حوزه بالادست، پایین‌دست و عمومی در حال انجام است.

میرزایی با اشاره به اینکه طراحی و اجرای این پروژه شامل حفر ۲۸ مخزن و نصب سه کمپرسور با ظرفیت بالا است، تصریح کرد: برای نخستین بار است که این کمپرسورها در ایران ساخته می‌شوند که فشار ۵۰ بار را به فشار ۳۴۵ بار تبدیل می‌کند.

وی افزود: با تکمیل این پروژه، ظرفیت ذخیره‌سازی گاز شوریجه به ۴.۵ میلیارد مترمکعب در سال افزایش می‌یابد و هدف‌گذاری ما این است که این پروژه اواسط سال آینده به بهره‌برداری برسد.

شتاب در توسعه زیرساخت‌های انتقال و ذخیره‌سازی گاز

سرپرست شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران از پروژه ذخیره‌سازی زیرزمینی گاز طبیعی در گنبدهای نمکی نصرآباد کاشان به‌عنوان یکی دیگر از طرح‌های این شرکت یاد کرد و گفت: با توجه به موقعیت جغرافیایی این منطقه در مرکز کشور و سهولت دسترسی به خطوط انتقال، اجرای این پروژه نقش مؤثری در کاهش ناترازی شبکه گاز ایفا می‌کند.

میرزایی با بیان اینکه احداث حدود ۲۷۰۰ کیلومتر خط انتقال گاز به این شرکت واگذار شده است، گفت: راه‌اندازی هزار کیلومتر از این خطوط برای سال ۱۴۰۴ هدف‌گذاری شده است. از جمله پروژه‌های مهم امسال می‌توان به خط لوله ۵۶ اینچ اهواز – کوهدشت اشاره کرد که در چهار گستره و با مشارکت پیمانکاران داخلی در حال اجراست.

به گفته وی، احداث سه ایستگاه تقویت فشار در خطوط هفتم و هشتم سراسری، اجرای سیستم‌های اندازه‌گیری ۲۸ نقطه مبادلاتی بین پالایشگاه‌ها، نقاط مصرف و بخش صادراتی و احداث تأسیسات زیربنایی در شرکت انتقال گاز ایران از دیگر پروژه‌های در حال اجرای شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران است.

عصر اقتصاد
دکمه بازگشت به بالا