کد خبر: 040402130915
اقتصادبازاربازارها و خدمات مالیبورس

«عصراقتصاد» بررسی می کند؛ بورس بهاری می ماند

گروه بانک، بیمه وبورس- شاخص کل بورس دیروز با رشد بیش از ۲۷ هزار واحدی مواجه شده و به جایگاه ۲ میلیون و ۱۸۹ هزار واحد رسید، نمادهای کگل، شپنا، کچاد، شبندر، نوری، تایپکو و شتران بیشترین تأثیر مثبت را بر شاخص کل داشتند.

ارزش معاملات خرد عدد ۷,۷۸۵ میلیارد تومان را به ثبت رسانده است که نسبت به میانگین هفتگی، ۶% افزایش داشته است. اما نسبت به میانگین ماهانه، ۱۶% کاهش داشته است.

ارزش صف‌های خرید ۳۲۵ میلیارد تومان است که کاهش ۱۴۰ میلیارد تومانی نسبت به میانگین هفتگی را نشان می‌دهد. همچنین ارزش صف‌های فروش هم با کاهش ۶۵ میلیارد تومانی نسبت به میانگین هفتگی همراه بوده و در محدوده ۱۸۴ میلیارد تومان قرار دارد.

گروه نهادهای مالی واسط با ارزش معاملات ۳۱۰ میلیارد تومان (۲.۴ برابر میانگین هفتگی) بیشترین ارزش معاملات را نسب به میانگین هفتگی داشته است. پس از آن گروه کانه‌های فلزی با ارزش معاملات ۴۲۱ میلیارد تومان (۲.۲ برابر میانگین هفتگی) و گروه عرضه برق و گاز با ارزش معاملات ۹۰ میلیارد تومان (۱.۶ برابر میانگین هفتگی) قرار دارند.

یکی از نکات جالب معاملات امروز افزایش تعداد نمادهای مثبت بود به نحوی که تعداد نمادهای مثبت ۳۰۲ نماد بوده و ۱۰۴ نماد صف خرید، ۱۹۸ نماد نیز منفی و ۴۳ نماد صف فروش بودند.

دیروز شاخص با یک جهش ۲۷ هزار واحدی مواجه شد و اگر پول هوشمند و ارزش معاملات خرد به بالای ۱۰ هزار میلیارد تومان برسد می‌توان امیدوار بود که بورس به سمت بالا پرتاب شده است.

بهبود وضعیت معاملات بورس در دولت سیزدهم از جمله اقداماتی بود که در اولویت کاری دولتمردان قرار گرفت و این امر باعث شد تا طبق تصمیمات اتخاذ شده بازار به مراتب وضعیت بهتری را نسبت به ۲ سال گذشته تجربه کند و تا حدودی از ضرر و زیان سرمایه‌گذاران در این بازار جبران شود.

اقدامات اشتباه دولت قبل در حوزه بازار سرمایه و دعوت از مردم برای ورود بورس و سرمایه گذاری در بازار سهام با هدف تامین مالی، نتیجه‌ای جز ضرر و زیان سهمگین سهامداران به همراه نداشت که همین امر به مراتب باعث بی‌اعتمادی سهامداران به بورس و خروج هیجانی آنها از این بازار شد.

روند نوسانی بازار سهام تا جایی ادامه پیدا کرد که در نهایت انتخابات ریاست جمهوری دولت سیزدهم و اعلام برنامه‌های مدنظر برای بهبود وضعیت بازار، نورامیدی را در بین سهامداران ایجاد کرد و برای مدتی معاملات بورس را از مدار ریزشی خارج و آن را به سمت صعود سوق داد.

شاخص بورس در روز بعد از انتخابات ریاست جمهوری دولت سیزدهم با واکنش مثبت نسبت به نتیجه انتخابات همراه شد و با ۱۴ هزار واحد افزایش به رقم یک میلیون و ۱۶۱ هزار واحد رسید، این عدد در روز تنفیذ حجت الاسلام والمسلمین «سید ابراهیم رییسی» که در تاریخ ۱۲ مرداد برگزار شد به یک میلیون و ۳۷۵ هزار واحد رسید، این اتفاق بعد از مدت‌ها روند نزولی که بازار تجربه کرده بود، حکایت از بازگشت خوش‌بینی و اعتماد سرمایه‌گذاران به بورس و ورود دوباره سرمایه‌هایشان به این بازار داشت.

در ادامه تلاش‌ و همکاری‌های هماهنگ دولت سیزدهم و سازمان بورس، معاملات بورس به مراتب چهره‌ای متفاوت از سال ۹۹ را به خود گرفت و با گذشت ۲ سال از روی کار آمدن دولت سیزدهم، این بازار تحت تاثیر اقدامات صورت گرفته بار دیگر از کانال ۲ میلیون واحد عبور کرد و در روز ۲۸ خرداد ماه که دومین سال از فعالیت دولت سیزدهم بود شاخص بورس به کانال ۲ میلیون و ۱۶۲ هزر واحد دست یافت و این امر حکایت از تصمیم‌گیری درست مسوولان دولتی در این حوزه و واکنش مثبت معاملات بورس از اقدامات انجام شده بود.

سازمان بورس و اوراق بهادار به عنوان متولی اصلی بازار سرمایه در ایران برای تامین مالی بخش غیردولتی تولید از بازار سرمایه و نیز افزایش سهم بخش غیردولتی از بازار سرمایه، اقدام به تسهیل‌گری در تامین مالی از طریق انتشار اوراق بدهی به خصوص انتشار اوراق با پشتوانه رتبه اعتباری (جهت کاهش هزینه‌های تامین مالی) کرده که نتیجه آن رشد میزان تامین مالی بخش غیردولتی از بازار سرمایه بوده است.

بیشتر بخوانید
عصر اقتصاد
دکمه بازگشت به بالا