«عصراقتصاد» بررسی می کند؛ کام شکر شیرین نیست
گروه صنعت،معدن و تجارت- مدتی قبل شهیاد آبنار گفته بود: شرکتها و کارخانههای قند و شکر توانمند میتوانند نسبت به ثبت سفارش این محصول اقدام کنند.
وی اظهار داشت: واردات شکر مورد نیاز کشور از اسفند ماه در حال انجام است.
آبنار با اشاره به ذخایر شکر در کشور نیز اظهار داشت: در مورد شکر از ذخایر راهبردی مطمئنی برخورداریم و در صورت کمبود، این محصول را وارد بازار میکنیم.
وی ذخایر راهبردی شکر را ۳۰۰ هزار تن عنوان کرد و گفت: در قالب طرح فجر تا فطر به اندازه کافی شکر در بازار عرضه شده است.
آبنار گفت: با توجه به تفاهمنامه میان انجمن صنایع قند و شکر و وزارت جهاد کشاورزی، تنظیم بازار این کالا به انجمن فوق واگذار شده است.
اکنون،رییس اتحادیه سوپرمارکتداران گفت: قیمت شکر دولتی ۲۳ هزار و ۲۳۰ تومان است اما در حال حاضر شرکت بازرگانی دولتی شکر با نرخ دولتی در بازار عرضه نکرده است و شکر دولتی در بازار موجود نیست.
پیمان حصادی در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی ایلنا، با اشاره به سطح کشت چغندرقند در سال گذشته، گفت: کشت بهاره ۹۱ هزار و ۷۱۵ هکتار و کشت پاییزه ۲۱ هزار و ۳۲۳ هکتار که در مجموع در ۱۱۳هزار و ۳۸ هکتار کشت انجام شد از این میزان کشت بهاره ۵ میلیون ۳۵۷ هزار تن و پاییزه ۱ میلیون و ۴۳۹ هزار تن جمع آن ۶ میلیون و ۷۹۷ هزار تن چغندرقند تولید و از چغندرقند کشت پاییزه چیزی معادل ۱۷۹ هزار تن شکر تولید میشود.
این مقام مسئول حجم شکر چغندری بهاره را ۷۳۳ هزار و ۹۶۰ تن و پاییزه ۱۵۹ هزار و ۸۳۷ تن اعلام کرد و افزود: در سال گذشته در ۸۴هزار ۶۸۸ هکتار نیشکر کشت شد که تا به امروز ۵ میلیون و ۲۷۶ هزار تن تولید داشتیم که از این حجم ۵۱۸ هزار تن شکر تولید شد.
به گفته مجری طرج چغندرقند وزارت کشاورزی؛ جمع کل شکر تولیدی نیشکری و چغندری تاکنون یک میلیون و ۴۱۱ هزار تن بوده است.
حصادی با تاکید بر اینکه برداشت نیشکر همچنان ادامه دارد، تصریح کرد: تولید ادامه دارد و پیشبینی میشود که شکر تولیدی به یک میلیون و ۴۴۰ هزار تن برسد.
وی در پاسخ به این پرسش که میزان مصرف شکر در کشور چقدر است و سالیانه چقدر شکر وارد میکنیم؟ گفت: مصرف سالیانه شکر در کشور حدود ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار تن است و از آنجایی که تولید حدود ۱ میلیون و ۴۰۰ هزار تن است باید چیزی حدود ۷۵۰ تا ۸۰۰ هزار تن شکر وارد کنیم؛ امسال تاکنون در۸۱ هزار هکتار قرارداد کشت چغندرقند بستهایم.