کد خبر: 280302130263
روزنامهسلامت و رفاه

«عصراقتصاد» بررسی می کند؛ کرونا هنوز تمام نشده!

گروه اجتماعی- سازمان جهانی بهداشت (WHO) در تاریخ جمعه ۵ مه ۲۰۲۳ به طور رسمی پایان وضعیت اضطراری کووید ۱۹ در جهان را اعلام کرد. این سازمان در ژانویه ۲۰۲۰، شیوع ویروس کرونا را یک وضعیت اضطراری بهداشت عمومی و نگرانی بین‌المللی اعلام کرده بود.

مشاور وزیر بهداشت و مدیرکل دفتر وزارتی با اشاره به زیرساخت‌های ایجاد شده در کشور در دوران همه‌گیری کرونا و استفاده از آن‌ها در جهت بیماری‌های نوپدید بعدی، تاکید کرد که البته کرونا هنوز تمام نشده و در مناطق مختلف جهان در قالب سویه‌ها و زیرسویه‌های جدید شیوع دارد.

سید محمد پورحسینی در نشست قرارگاه مقابله با کرونا که با حضور جمعی از معاونان و مدیران وزارت بهداشت برگزار شد، اظهار داشت: کرونا درس آموخته‌های بسیاری برای ما به همراه داشت و البته نباید فراموش کرد که این بیماری هنوز تمام نشده و در مناطق مختلف جهان در قالب سویه‌ها و زیرسویه‌های جدید، شیوع دارد.

وی با اشاره به اعلام پایان وضعیت اضطراری کرونا از سوی سازمان جهانی بهداشت، تاکید کرد: نباید ساختارها و زیرساخت‌های ارزشمند دوران همه گیری کرونا از جمله کمیته‌های تخصصی و تولید واکسن در ۶ مرکز مختلف را فراموش کرد و لازم است از آنها در جهت بیماری‌های ناشناخته و نوپدید بعدی، استفاده شود.

بنابر اعلام وزارت بهداشت، در این نشست گزارش هایی از آخرین وضعیت کرونا، سویه ها و زیرسویه های در گردش و واکسیناسیون در جهان و ایران و رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی مقابله با کرونا ارائه و موضوعاتی همچون لزوم اطلاع رسانی به منظور رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی در گروه‌های در معرض خطر، حفظ آمادگی نظام سلامت برای مقابله با موج های احتمالی آینده کووید۱۹، تقویت نظام دیده‌وری به ویژه در مورد کرونا و آنفلوآنزا، ارائه شد.همچنین مواردی که قرار است در جلسه آینده ستاد ملی مقابله با کرونا مطرح و مصوب شود، مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

براساس داده‌های به‌روز شده در «جدول جهانی ورلداُمتر»، بیماری کووید-۱۹ (ناشی از کروناویروس) طی شبانه روز گذشته جان ۱۱۰ بیمار را در کل کشورهایی که آمار رسمی ارائه می‌دهند، گرفته و ۱۱ هزار و ۳۲۷ ابتلای جدید نیز در همین بازه زمانی ثبت شده است.

همچنین فرانسه با ثبت ۴۰ فوتی، بیشترین تعداد مرگ‌های روزانه کرونایی و نیز با ثبت بیش از ۲۰۰۰ ابتلای جدید، بالاترین رقم مبتلایان روزانه را در ۲۴ ساعت گذشته گزارش کرده‌ است.

بنابر داده‌های جدول جهانی ورداُمتر که از تاریخ ۲۹ ژانویه سال ۲۰۲۰ میلادی ثبت آمار رسمی کرونایی را آغاز کرده است، تاکنون مجموع مبتلایان به این بیماری در دنیا به ۶۹۰ میلیون و ۴۲۲ هزار و ۵۷۸ نفر رسیده و مرگ شش میلیون و ۸۹۲ هزار و ۱۱۸ بیمار کووید نیز تایید شده است.

آمریکا نیز همچنان با ثبت بیش از ۱۰۷ میلیون ابتلا و بیش از یک میلیون و ۱۶۰ هزار فوتی به ترتیب رکورد ابتلا و مرگ‌های کرونایی را در کل دنیا دارد.

پس از ایالات متحده، دو کشور هند و فرانسه به لحاظ تعداد مبتلایان به ترتیب جایگاه دوم و سوم را اشغال کرده‌اند؛ همچنین در فهرست آمار فوتی‌های این بیماری در حال حاضر بعد از آمریکا، برزیل با بیش از ۷۰۰ هزار فوتی و هند با بیش از ۵۰۰ هزار فوتی، بیشترین مرگ‌ و میر کرونایی را به ثبت رسانده‌اند.در اروپا نیز روسیه با ثبت بیش از ۳۹۰ هزار فوتی، بالاترین آمار مرگ‌های کرونایی در این قاره را تاکنون گزارش کرده است.

همچنین بنابر آمارهای رسمی، ایران با مجموع هفت میلیون و ۶۱۲ هزار و ۲۸۰ مورد ابتلا و ۱۴۶ هزار و ۲۹۰ مورد فوت ناشی از بیماری کووید-۱۹ در حال حاضر در رتبه نوزدهم در جدول جهانی کرونا قرار دارد.

تازه‌ترین آمار کرونا در نقاط مختلف دنیا به تفکیک کشورها و با تقسیم‌بندی‌های قاره‌ای، منطقه‌ای و موضوعی در جدول جهانی ورلداُمتر به‌روز رسانی می‌شود.

بیشتر بخوانید
عصر اقتصاد
دکمه بازگشت به بالا