« عصراقتصاد» گزارش می دهد؛ بورس به دامنه نوسان قبلی باز می گردد؟
سازمان بورس هنوز برای بازگشت دامنه نوسان به حالت قبل که طبق اعلام قبلی میبایست به پایان برسد، تصمیمگیری نکرده و قرار است در این خصوص اطلاعرسانی کند.
گروه بانک، بیمه و بورس- از دو روز قبل همزمان با افزایش ریسکهای سیستماتیک و احتمال رفتارهای هیجانی از سوی سهامداران در بازار سرمایه، سازمان بورس تصمیم گرفت دامنه نوسان نمادهای بورس و فرابورس را از هفت درصد به مثبت و منفی یک درصد محدود کند.
این تصمیم برای مدت سه روز اتخاذ شده بود و طبیعتاً باید فردا به پایان برسد اما پیگیریهای ایسنا نشان میدهد هنوز تصمیمی برای بازگشت دامنه نوسان به روال عادی گذشته اتخاذ نشده است.
رضا عیوضلو – معاون نظارت بر ناشران و بازارهای سازمان بورس و اوراق بهادار – گفته بود محدودیت دامنه نوسان موقتی است و در صورت رفع ریسکهای سیستماتیک تا روز چهارشنبه دامنه نوسان میتواند به حالت عادی قبل برگردد.
با این حال، قرار است سازمان بورس و اوراق بهادار با تشکیل جلسه در این خصوص تصمیم گیری لازم را انجام دهد.
شاخص کل بورس در انتهای معاملات ریزش نزدیک به ۵ هزار واحدی را تجربه کرده است، ارزش معاملات خرد عدد ۳,۸۸۹ میلیارد تومان را به ثبت رسانده است که نسبت به میانگین هفتگی، افزایش قابل توجهی نداشته است. اما نسبت به میانگین ماهانه، ۱۵% کاهش داشته است.
در یک هفته گذشته برآیند معاملات در بازار سهام، خروج نقدینگی حقیقی (فروش حقیقی به حقوقی) به ارزش ۲,۸۷۷ میلیارد تومان را نشان میدهد. امروز نیز روند خروج نقدینگی حقیقی با ثبت رقم ۷۰۳ میلیارد تومان همچنان ادامه دارد. در یک هفته گذشته بر شدت خروج هم نسبت به میانگین ماهانه افزوده شده است.
برآیند معاملات صندوقهای درآمد ثابت نیز در یک هفته گذشته حاکی از ۱,۱۱۵ میلیارد تومان خروج نقدینگی حقیقی از این صندوقها است. خروج نقدینگی از این صندوق میتواند نکته مثبتی برای بازار سهام باشد. امروز نیز روند خروج نقدینگی حقیقی از صندوقهای درآمد ثابت برای چهارمین روز متوالی با ثبت رقم ۹۷ میلیارد تومان همچنان ادامه دارد. در یک هفته گذشته شیب خروج از این صندوقها هم نسبت به میانگین ماهانه در حال افزایش است.
ارزش صفهای خرید ۱۴۵ میلیارد تومان است که کاهش ۲۷۶ میلیارد تومانی نسبت به میانگین هفتگی را نشان میدهد.همچنین ارزش صفهای فروش هم با کاهش ۱۶۸ میلیارد تومانی نسبت به میانگین هفتگی همراه بوده و در محدوده ۶۵۵ میلیارد تومان قرار دارد.
بیشترین ارزش معاملات را گروه فلزات اساسی با ثبت رقم ۳۷۴ میلیارد تومان (۱.۲ برابر میانگین هفتگی) به خود اختصاص داده است. پس از آن گروههای خودرویی با ارزش معاملات ۳۲۲ میلیارد تومان (۰.۹ برابر میانگین هفتگی) و شیمیایی با ارزش معاملات ۲۶۰ میلیارد تومان (۰.۹ برابر میانگین هفتگی) قرار دارند.
گروه اطلاعات و ارتباطات با ارزش معاملات ۴۶ میلیارد تومان (۲ برابر میانگین هفتگی) بیشترین ارزش معاملات را نسب به میانگین هفتگی داشته است. پس از آن گروه کاشی و سرامیک با ارزش معاملات ۲۶ میلیارد تومان (۱.۵ برابر میانگین هفتگی) و گروه قند و شکر با ارزش معاملات ۳۵ میلیارد تومان (۱.۴ برابر میانگین هفتگی) قرار دارند.