کد خبر: 220202126981
انرژیروزنامه

«عصر اقتصاد» گزارش می دهد؛ بنزین قرار نیست وارد شود

گروه انرژی- بهترین راه‌حل عبور از چالش بنزین کنترل مصرف است در این راستا باید مشوق‌هایی در نظر بگیریم، اما ما در این زمینه کار نکرده زیادی داریم.

تا مدت‌ها سیاست دولت‌ها این بود که به جای اینکه نفت را خودمان پالایش کنیم؛ آن را بفروشم و به جای آن بنزین را وارد کنیم و این ر ویه اقتصادی بود، اما موضوع اینکه بنزین یکی از کالاهای اساسی است، بنابراین پس از آن تصمیم بر این شد که برای ساخت پالایشگاه سرمایه‌گذاری صورت گیرد و در نتیجه پالایشگاه ستاره خلیج‌فارس ساخته و میزان بنزینی را که وارد می‌کردیم از این پالایشگاه تامین شد.

در ین خصوص، مدیر عامل شرکت ملی پخش فراورده های نفتی گفت: از ابتدای امسال تا امروز متوسط مصرف ۱۰ درصد رشد داشته و بین ۱۱۰ میلیون لیتر مصرف می شود که باتوجه به میزان تولید هم پوشانی دارد.

علی اکبر نژادعلی درباره واردات بنزین  گفت؛ تا امروز واردات بنزین نداشتیم ناترازی تولید و مصرف داریم یعنی در واقع میزان تولید و مصرف به هم نزدیک است،اما تاکنون منجر به این نشده که واردات داشته باشیم.

وی تاکید کرد: آنچه مشخص است سیر رشد مصرف بنزین غیرمنتظره است.

مدیر عامل شرکت ملی پخش فراورده های نفتی با بیان اینکه میزان مصرف سال ۱۴۰۱ نسبت به ۱۴۰۰؛ ۲۱ درصد رشد داشته است، اظهار داشت: از ابتدای امسال تا امروز متوسط رشد مصرف ۱۰ درصد رشد داشته و بین ۱۱۰ میلیون لیتر مصرف می شود که باتوجه به میزان تولید هم پوشانی دارد.

وی با تاکید بر اینکه ما اعتقاد نداریم که چاره ای جز واردات نیست، خاطرنشان کرد:،باید مصرف بهینه و مدیریت شود.

نژادعلی گفت:،فرسودگی ناوگان حمل و نقل، تکنولوژی پایین و تولید بالای خودرو و همچنین فرسایش حاده ای منجر به افزایش مصرف شده است، ضمن اینکه قاچاق سوخت عدد مصرف و توزیع بنزین را بالا برده است.

وی در پاسخ به دیگر سوال ایلنا درباره کیفیت بنزین تصریح کرد: اکنون بنزین توزیعی در کشور استاندارد لازم را دارد و به تک تک پالایشگاهها نیز ابلاغ شده و مجبورند مطابق آن عمل کنند و اگر خارج از استاندارد تولید کنند، با آنها برخورد می شود.

نژادعلی تاکید کرد: مشخصه های استاندارد توسط شرکت های پالایشی چک و اعلام می شود.

وی درباره افزایش قیمت بنزین بیان داشت: دولت و مجلس برنامه ای برای افزایش قیمت بنزین ندارند، در قانون‌لودجه امسال هیچ تکلیفی برای افزایش قیمت بنزین و گازوییل و فراورده ها در نظر گرفته نشده است.

نژادعلی درباره کارت هوشمند سوخت گفت: بر اساس بند «ه» تبصره ۱۴ قانون‌ بودجه ۱۴۰۲ فرایندی فرایندی به منظور بهبود نظام توزیع بنزین و کاهش قاچاق طرح موضوع شده و وزارت نفت و شرکتهای تابعه مکلف شده اند تدبیری بیندیشند تا پایان ۶ ماه ۹۰ درصد بنزین و ۹۵ درصد نفتگاز از کارت هوشمند سوخت شخصی استفاده شود.

مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی گفت: برای همه جایگاه‌های عرضه سوخت کارت اضطراری در نظر گرفته‌ایم و هیچ کمبودی در این زمینه وجود ندارد.

وی بیان داشت: برای همه جایگاه‌های عرضه سوخت کارت اضطراری در نظر گرفته‌ایم. هیچ کمبودی در این زمینه وجود ندارد و کارت آزاد در سراسر جایگاه‌های سوخت کشور موجود است.

وی با بیان اینکه بر اساس تکلیف قانونی، تا پایان امسال حجم استفاده از کارت‌های سوخت شخصی باید به ۹۰ درصد افزایش یابد، افزود: هم‌اکنون در شرایط هم‌ترازی تولید و مصرف بنزین قرار داریم و تاکنون واردات انجام نشده، اما مصرف بنزین کشور امسال ۱۰ درصد افزایش یافته است.

مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی با تأکید بر اینکه طرح‌های توسعه‌ای پالایشی به‌منظور افزایش ظرفیت تولید بنزین در کشور با جدیت در پالایشگاه‌های کشور در حال پیگیری و اجراست، تصریح کرد: برای توزیع یکنواخت و یکپارچه سوخت در کشور ناچار به اجرای سیاست‌های غیرقیمتی هستیم.

نمایش بیشتر
عصر اقتصاد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا