کد خبر: 14119914608
دولت

علی ربیعی: دولت آماده است اصلاحاتی که شاکله بودجه را بهم نزند اعمال کند

علی ربیعی، سخنگوی دولت گفت: حضور زنان در عرصه‌های مدیریتی رو به افزایش بوده به نحوی که در سال ۹۲ این حضور حداکثر ۵ درصد بود و اکنون ۲۴ درصد از زنان در عرصه مدیریتی حضور دارند.

به گزارش  باشگاه خبرنگاران جوان، علی ربیعی سخنگوی دولت در نشست خبری امروز با اصحاب رسانه ضمن تبریک فرا رسیدن روز مادر و روز زن، اظهار کرد: با توجه به موانع مختلف برای حضور اثربخش زنان در عرصه‌های مختلف ما کماکان نیازمند سیاستگزاری‌های معطوف به زنان هستیم. در این میان شیوه سبک زندگی فاطمه زهرا (س) الگویی برای ما می‌تواند باشد.

او افزود: فرصت را مغتنم می‌شمارم و به بخشی از دستاورد‌های جمهوری اسلامی ایران و دولت تدبیر و امید اشاره می‌کنم؛ انقلاب اسلامی زمینه‌ای را فراهم ساخت که زنان با عبور از حضور آمرانه در تجدد کلیشه‌ای به حضوری خود انگیخته و همگانی در سپهر جامعه دست یافتند.

ربیعی افزود: حضور زنان در تظاهرات خیابانی و قرار گرفتن در مقابل گلوله‌ها در ۴ دهه قبل یک شگفتی عظیم بود که بی شک نشات گرفته از الگویی فاطمی در این عصر بود

سخنگوی دولت ادامه داد: پس از انقلاب اسلامی نرخ مشارکت سیاسی زنان همواره رو افزایش بوده و در انتخابات اخیر نیز مشارکت آن‌ها بیش از مردان بود است. حضور زنان در عرصه‌های مدیریتی رو به افزایش بوده به نحوی که در سال ۹۲ این حضور حداکثر پنج درصد بود و هم اکنون ۲۴درصد زنان در عرصه مدیریتی حضور دارند.

او تصریح کرد: در عرصه‌های علمی، زنان ما درخشش‌های بسیاری داشتند. هم اکنون ۳۳ درصد اعضای هیات علمی دانشگاه‌ها را زنان تشکیل می‌دهند، که این نسبت پیش از انقلاب ۲ درصد بوده است؛ امروز دانشجویان دختر بیش از پسران روی صندلی‌های دانشگاه‌ها نشسته‌اند.

لایحه جدید حمایت از زنان مدیران و دختران تهیه شده است

ربیعی گفت: در این سال‌ها با تمهیدات صورت گرفته در دولت حضور زنان در سازمان‌های مردم نهاد افزایش چشمگیر یافته است و امروز زنان پیشتازان خیر جمعی می‌باشند؛ دولت نیز در راستای سیاستگزاری معطوف به زن، ۱۰ لایحه جدید حمایت از زنان مدیران و دختران را تهیه کرده است. در این دولت در حمایت از زنان ایرانی، قانون تابعیت فرزندان مادر ایرانی دنبال و در این ماه‌ها اجرایی شد.

سخنگوی دولت تاکید کرد: اقدامات حقوقی برای حمایت زنان و کودکان با پیشبرد لایحه تامین امنیت زنان، قانون حمایت از اطفال و نوجوانان صورت گرفته است؛ طرح الگوسازی و اجرای طرح ملی گفت‌وگوی خانواده و مهارت ارتباطی در خانواده اجرایی شده و تقویت مهارت‌های فردی خانواده‌ها در بحران کرونا نیز اخیرا اجرایی شده است. با توجه به زمینه‌های ایجاد شده برای مشارکت اقتصادی زنان بخش بیشتری از اشتغال‌های ایجاد شده در سال‌های اخیر به زنان اختصاص یافته است.

او بیان کرد: در سال‌های اخیر در بحث بازار کار نرخ مشارکت زنان از ۱۳.۴ درصد در سال ۹۲ به ۱۵.۵ درصد افزایش یافته و سهم زنان از اشتغال سیر صعودی داشته، به عنوان مثال از ۲۳.۵ میلیون شاغلین کشور، بیش از ۳.۶۹.۰۰۰ نفر را زنان تشکیل می‌دهند و در سال ۹۵ به ۶۶ درصد رسیده است؛ طرح توانمندسازی زنان بخصوص زنان سرپرست خانوار مبتنی بر مهارت افزایی و مشارکت دادن در کسب و کار‌های خرد و الگو‌های نوین اشتغال خانگی در کشور اجرایی شده است؛ در این راستا از تشکیل بیش از ۴۱۰ صندوق اعتباری خرد زنان روستایی و عشایر و تعاونی زنان حمایت شده است، همچنین جهت تامین امنیت آینده زنان سرپرست خانوار بیش از دویست و بیست هزار نفر در چند سال اخیر از سوی دولت دارای بیمه تامین اجتماعی شده‌اند.

ربیعی افزود: سهم بیمه شده‌های زن از سال ۹۲ تا ۹۹ همواره رو به افزایش بوده است، یعنی زنان بیشتر وارد بازار کار رسمی شده اند و اکنون به ۲۰.۳ درصد رسیده است؛ از همین فرصت استفاده کرده و در ادامه موفقیت زنان ایرانی سرکار خانم دکتر مژده روشن طبری مشاور رئیس سازمان ملی استاندارد با آرای اعضای شورای بین المللی ایزو برای اولین بار در تاریخ این سازمان به عنوان ریاست کمیته سیاستگذاری کشور‌های در حال توسعه انتخاب و از ابتدای امسال میلادی به این سمت منصوب شدند.

ماهواره‌های ناهید ۱ و ۲، ظفر ۲، طلوع و بلوک انتقال مداری سامان مراحل نهایی خود را سپری می‌کنند

سخنگوی دولت با تبریک روز فناوری فضایی گفت: خوشبختانه امروز پروژه‌های فضایی از مرحله تحقیقاتی وارد مرحله کاربردی و عملیاتی شده و علاوه بر ماهواره پارس ۱، به عنوان یک ماهواره پیشرفته سنجش از دور، ماهواره‌های ناهید ۱ و ۲، ظفر ۲، طلوع و بلوک انتقال مداری سامان هم مراحل نهایی خود را سپری می‌کنند.

او بیان کرد: دسترسی آسان به داده‌های ماهواره‌ای برای توسعه کسب و کار‌ها و ارائه خدمات متنوع در راستای مدیریت بهینه کشور و افزایش بهره وری سایر حوزه‌ها با اولویت بالا مورد توجه دولت است. دیروز هم با تلاش‌های متخصصان ماهواره بر «ذوالجناح» با یک تحول فناورانه در استفاده از سوخت جامد و موتوری قدرتمند به فضا پرتاب شد.

ربیعی بیان کرد: هفته گذشته وزیر خارجه کشورمان در جهت عملیاتی ساختن منطقه گرایی شش کشوری که به “ابتکار همکاری‌های منطقه‌ای شش جانبه” معروف شده به باکو، ایروان، تفلیس، مسکو و استانبول رفت؛ در حقیقت سرمایه مذاکرات فرآیند سه جانبه، که ایران، ترکیه و روسیه در کمک به ایجاد صلح و ثبات در سوریه آن را کسب کردند زمینه مساعدی برای تعمیم این تجربه در یک حوزه متفاوت را فراهم آورد.

سخنگوی دولت گفت: در یک چشم انداز و تحول مثبت سه کشور ایران، ترکیه و روسیه، به اضافه سه کشور قفقازی می‌توانیم سطح در هم تنیدگی اقتصادی و فرهنگی، و خطوط ترانزیتی و ریلی در این جغرافیای بزرگ از خلیج فارس تا خزر، از ارس تا دریای سیاه و مدیترانه را به چنان سطحی ارتقا دهیم که نه تنها وقوع هر مناقشه‌ای غیرممکن شود بلکه کل این منطقه وسیع به شاهراه تمدنی و نقطه اتصال شرق و غرب تبدیل شود.

او ادامه داد: در این سفر در ملاقات‌هایی که صورت گرفت همه سران کشور‌های منطقه بر حضور ایران و ایفای نقش موثر در این منطقه تاکید کردند؛ این یک تجربه مبارک است که می‌بینیم همسایگان ما در قفقاز جنوبی، از بازی با حاصل جمع صفر عبور کرده و آماده ورود به عصر بازی برد – برد می‌شوند. این تجربه می‌تواند در گستره همسایگانی ما در آنسوی خلیج فارس هم منطبق با شرایط ویژه خود به شکلی دیگر تکرار شود. پیام ما که بخصوص از زبان رئیس جمهور و وزیر خارجه کشورمان بار‌ها در این سال‌ها تکرار شد، این است که عصر همسایه هراسی در عصر در هم تنیدگی امنیت به سر آمده است.

ربیعی اظهار کرد: در هفته گذشته دولت در راستای تقویت جوامع محلی و واگذاری اداره امور توسط مردم و نیز با توجه به ضرورت تحقق اصل تمرکز زدایی و واگذاری اختیارات به نهاد‌های محلی و ایجاد نهاد‌های اجرایی در روستا «لایحه تأسیس دهیاری‌های خودکفا در روستا‌های کشور» را به تصویب رساند؛ از جمله مهمترین محور‌های این لایحه عبارت‌اند از: اختیار دادن برای تملک اراضی در محدوده روستا و تملک اراضی و املاک برای اجرای برنامه‌های عمومی، عمرانی و نظامی دولت؛ صدور پروانه، گواهی عدم خلاف و پایان‌کار ساختمان برای احداث بنا؛ کنترل و نظارت برحسن اجرای صحیح طرح هادی واقع در محدوده روستا؛ براساس این لایحه کلیه اشخاص حقیقی و حقوقی مکلفند قبل از احداث هرگونه بنا در محدوده روستا از دهیاری پروانه ساخت اخذ نمایند. هرگونه ساخت و ساز در محدوده روستا بدون پروانه ساخت، ممنوع خواهد شد.

او افزود: دهیاری موظف است متناسب با فعالیت‌ها، شرایط اقتصادی و اجتماعی شهروندان، پیشنهاد وضع عوارض محلی و بهای خدماتی را که به‌وسیله دهیاری قابل وصول می‌باشد، پس از تأیید شورای اسلامی روستا برای تصویب به شورای اسلامی بخش، ارسال و نسبت به وصول عوارض و بهای خدمات اقدام کند؛ همچنین در تصمیم دیگر اعتبار برای جبران خسارات ناشی از سیل و زلزله در برخی استان‌های کشور اختصاص یافت.

سخنگوی دولت تصریح کرد: با تصویب هیئت وزیران، تا مبلغ ۹۳۰ میلیارد ریال اعتبار تملک دارایی‌های سرمایه‌ای برای بازسازی تأسیسات زیربنایی خسارت دیده ناشی از وقوع سیل و زلزله در سال ۱۳۹۸ و فروردین و اردیبهشت سال جاری در استان‌های سیل زده اختصاص یافت.

ربیعی بیان کرد: در مصوبه‌ای دیگر با گسترش دولت الکترونیک که از برنامه‌های محوری دولت بوده است با هدف حذف مراجعه حضوری متقاضیان دریافت مجوز ساخت و ساز به مراجع متعدد، آیین نامه اجرایی نحوه ایجاد بستر یکپارچه ارایه خدمات مرتبط با اخذ مجوز ساخت و ساز در کشور و تسهیل فرآیند‌های مربوط را به تصویب رساند.

او اظهار کرد: به موجب این مصوبه، وزارت کشور موظف است با همکاری وزارتخانه‌های راه و شهرسازی و امور اقتصادی و دارایی و شهرداری تهران، بازبینی تمامی فرایند‌های مربوط به پروانه ساختمانی را با استفاده از ظرفیت موجود در قانون اجرای سیاست‌های کلی اصل (۴۴) قانون اساسی اجرایی کند.

سخنگوی دولت تاکید کرد: دولت همچنین وزارت کشور را موظف کرد با همکاری وزارت راه و شهرسازی و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، حداکثر ظرف ۶ ماه نسبت به راه اندازی سامانه مدیریت ساخت و ساز اقدام نماید. صدور پروانه ساختمانی پس از دریافت شناسه یکتا که توسط این سامانه اختصاص داده خواهد شد، انجام می‌گیرد.

ربیعی افزود: دولت، شهرداری‌ها و سایر مراجع صدور پروانه ساختمانی را نیز موظف کرد تمامی فرآیند‌های دریافت وجوه و عوارض قانونی خود را به گونه‌ای اصلاح کنند که تمامی پرداخت‌ها به صورت خودکار و الکترونیک انجام شود و سازمان تامین اجتماعی هم موظف است حداکثر ظرف ۶ ماه پس از ابلاغ این آیین نامه، نسبت به راه اندازی سامانه پرداخت الکترونیکی بر خط حق بیمه کارگران ساختمانی مندرج در «قانون بیمه‌های اجتماعی کارگران ساختمانی» اقدام کند.

او تصریح کرد: در جلسه روز یکشنبه دولت مبلغ سه هزار میلیارد ریال اعتبار تملک دارایی های سرمایه‌ای به منظور پیشگیری از حوادث غیرمترقبه از طریق ایجاد و اصلاح شبکه فاضلاب و جمع آوری آب‌های سطحی شهرهای اهواز، بندر امام و چمران اختصاص یافت. دولت همچنین با اختصاص بیش از هفت هزار میلیارد ریال برای نوسازی و مقاوم سازی واحدهای مسکونی شهری واقع در بافت غیررسمی شهر بندر امام خمینی استان خوزستان موافقت کرد.

سخنگوی دولت گفت: در مصوبه‌ای دیگر هیئت وزیران به پیشنهاد مشترک سازمان برنامه و بودجه کشور، وزارت امور اقتصادی و دارایی و بانک مرکزی با اختصاص تسهیلات لازم جهت اجرایی نمودن پروژه‌های احداث نیروگاه بخاری سیریک هرمزگان با ظرفیت ۱۴۰۰ مگاوات موافقت کرد.

منشور ۱۲ بهمن لحظه انطباق هویت ملت با اراده ملت برای تعیین دمکراتیک سرنوشت بود

ربیعی ادامه داد: چهل و دومین سالگرد پیروزی انقلاب شکوهمند را در حالی برگزار می کنیم که در آستانه یک قرن جدید، یعنی قرن ۱۴۰۰ قرار گرفته‌ایم. منشور ۱۲ بهمن در ترکیب جمهوریت و اسلامیت، منشور یک عصر سپری شده نیست، منشور آینده است، منشور عصر ۱۴۰۰ است.

او بیان کرد: با گفتمان امام خمینی مفهوم هویت ملی از اسارات قرون تاریک تاریخ استبدادی بیرون آمد و جوانی تازه ای آغاز شد. امام گفتند ملت یعنی “ملت بالفعل”، یعنی نسل حاضر و عزم و اراده نسل حاضر برای به دست گرفتن سرنوشت خویش به شیوه مردم سالارانه؛ در ۱۲ بهمن بود که تعریف کهنه گرایانه و باستان گرایانه ملت تبدیل به تعریف ملموس و این عصری و این زمانی و این جایی ملت شد.

ربیعی گفت: از مشروطه و حتی قرون قبل از مشروطه به این سو هیچ گاه فضایی فراهم نشده بود که ملت خودش، در تمامیت خودش، با همه رنگها، سبک های زیستی، زبان ها و تنوع فرهنگی خودش به صحنه تاریخ وارد شود و هستی و هویت خویش را به کمک اراده معطوف به تعیین دمکراتیک و مردم سالارانه سرنوشت به سپهر جامعه و تاریخ آورد و خودش سخن خودیش را بگوید؛ یعنی ملت همان چیزی شد که خودش می گفت، نه آن موجود انتزاعی که دیکتاتوری به نحو آمرانه سعی در بازنمایی شاهانه آن داشت. منشور ۱۲ بهمن لحظه انطباق هویت ملت با اراده ملت برای تعیین دمکراتیک سرنوشت بود.

سخنگوی دولت درباره رد کلیات بودجه توسط مجلس گفت: نمایندگان محترم پیام نگرانی دولت و اقتصاددانان از تغییرات اساسی و غیر کارشناسی در لایحه بودجه را دریافتند تشکر می‌کنیم. تغییرات زیاد شاکله بودجه را بهم ریخته بود و غنایی نیز به بودجه نبخشیده بودند.

او افزود: دولت آماده است با همه توان کارشناسی خود در کنار مجلس اصلاحات مورد نظر که می‌تواند به نفع اقتصاد و مردم باشد را بدون اینکه شالکه بودجه به هم بخورد دنبال کند. محور‌های اصلی لایحه بود که دولت بر آن اصرار داشت و متاسفانه به شکلی آثار منفی زیادی به هم ریخته است عبارتند از: تقویت ارزش پول ملی؛ کاهش تورم و تورم زا نبودن؛ مدیریت منطقی مالیات؛ حمایت از معیشت مردم و کالا‌های اساسی؛ و عدم ایجاد رانت.

ربیعی گفت: در عمل تغییر نرخ ارز که عملا صورت خواهد پذیرفت ارز از ۱۱۵۰۰ به ۱۷۵۰۰ افزایش داد؛ این امر موجب افزایش تورم، نقدینگی و کاهش ارزش پول ملی می‌شود، همچنین حذف ارز ترجیحی و دادن یارانه ناکافی هر دو امری منفی هستند. شوک آور باید تورم غیرقابل تحمل به بار خواهند آورد.

سخنگوی دولت افزود: درآمد‌های واهی پیش بینی شده با عدم قطعیت در وصول و هزینه قطعی موجب افزایش نقدینگی و فشار بر تولید و مردم خواهد شد؛ مواردی مثل مجوز ورود خودرو از مناطق آزاد تصمیمی رانت زا ست که در اجرا مشکلات زیادی خواهد داشت. البته آنچه ما در این روز‌ها می‌شنویم سیاسی‌ترین عبارات و بدون ارتباط کلمات در مورد اقتصاد و بودجه در چهل سال اخیر بوده است، از کوبیدن بودجه به دیوار تا اتهام فروپاشی و ده‌ها عبارت عجیب دیگر.

او تصریح کرد: با یک تحلیل محتوا فراوانی مطالبی که در خصوص بودجه از سوی تعدادی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی گفته شده است عبارتند از: وابستگی بودجه پیشنهادی به نفت و ضرورت کاستن از این وابستگی و کم کردن نقش نفت در بودجه؛ افزایش حجم بودجه و تورم زا بودن آن؛ پیش بینی درآمد‌های واهی در بودجه تقدیمی دولت؛ بودجه شرکت‌های دولتی و فساد و رانت در آن؛ عدم عدالت گرایی در بودجه.

ربیعی اظهار کرد: درباره وابستگی بودجه به نفت برخی گفتند که میزان فروش پیش بینی شده در لایجه بودجه خائنانه است. اما خودشان بیش از ۳۲ هزار میلیارد تومان وابستگی بودجه به نفت را بیشتر کردند با این تفاوت که از تولید که قدرت ملی و جایگاه جهانی ما را ارتقا می‌داد و به زیان کشور‌های رقیب بود کاستند و به جای آن نرخ ارز را که تاثیر مستقیم بر زندگی مردم دارد افزایش دادند.

سخنگوی دولت بیان کرد: درباره افزایش حجم بودجه و تورم زا بودن آن دولت بار‌ها اعلام کرد که هزینه‌های پیش بینی شده اجتناب ناپذیر بوه است و نمایندگان محترم هر قلم هزینه را زیاد می‌دانند کاهش دهند. مع الوصف نه تنها این هزینه‌های کاهش نیافت بلکه ۳۵ درصد به آن افزوده شد.

آن‌ها که مدعی بودند بودجه دارای کسری است به یکباره ۱۳۰ هزار میلیارد به همین بودجه اضافه کردند؛ بار‌ها عنوان شد که دولت درآمد‌های واهی و غیرواقعی پیشنهاد داده که امکان تحقق ندارد و منجر به استقراض از بانک مرکزی خواهد شد. گفتیم شما درآمد‌ها را واقعی کنید و مبالغ اضافی را حذف کنند.

او در ادامه افزود: نتیجه آن شد که در سرفصل‌های درآمد‌های نفتی ۳۲ هزار میلیارد، درآمد‌های عمومی ۱۲۲ هزار میلیارد تومان شامل ۴۱ هزار میلیارد تومان که می‌گفتند دولت در شرایط رکودی اساسا نیابد دولت مالیات را اضافه کند، ۴۱ هزار میلیارد تومان درآمد‌های کمرگی بواسطه افزایش نرخ تسعیر ارز و ترخیص خودرو‌های لوکس از مناطق آزاد که مفسده‌ها و مشکلات خود را دارد، و حدود ۴۰ هزار ملیارد تومان سایر درآمد‌ها را شاهد هستیم. گفتند که در بودجه شرکت‌های دولتی چه خبر است؛ دولت گزارش بودجه این شرکت‌ها را از یک ماه زودتر از لایحه بودجه به مجلس شورای اسلامی رسانده است؛ حتی یک ریال آن بودجه را تغییر ندادید. خوب چه شد آن شعار‌های مبارزه با فساد و رانت در بودجه شرکت‌ها؟

ربیعی تصریح کرد: طبقه محروم و فردوست جامعه را با تصمیمات عجولانه خود دچار رنج و سختی می‌شوند. هر میزان یارانه‌ای که از محل ضرب و تقسیم ۵.۵ میلیارد دلار و ۱۷۵۰۰ تسعیر ارز برای جبران دهک‌های پایین در نظر بگیرید بازهم مشکلات اقتصادی ناشی از حذف یارانه ۴۲۰۰ را حل نخواهد کرد؛ دولت بار‌ها اعلام کرده که با یک شیب منطقی حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی را در نظر دارد، ولی حذف ناگهانی آن بیشترین ضربه را به طبقات محروم جامعه خواهد زد.چه کسی آثار روانی این اظهارات بر سرمایه اجتماعی را محاسبه می‌کند و تبعاتی که این حرف‌ها به اعتماد عمومی مردم نه به دولت بلکه نظام می‌زند را بررسی خواهد کرد. در حسن نیت دوستان کسی تردیدی ندارد؛ ان‌شاالله هرچه خیر و مصلحت کشور هست پیش آید.

دولت جدید آمریکا نمی‌تواند تاریخ را وارونه بخواند

سخنگوی دولت درباره موضع دولت به اظهارات دولت آمریکا که اعلام کرده است که برای بازگشت به برجام ابتدا باید ایران به تعهدات پیشین خود برگردد گفت: موضع ما درباره این موضوع همیشه روشن بوده است. آمریکا تنها طرفی است که به عضویت خود در برجام خاتمه داده و اقدامات متعددی از جمله وضع تحریم‌های یکجانبه نه تنها برجام بلکه قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت را نقض کرده است.

او بیان کرد: برخلاف آمریکا ما هرگز از برجام خارج نشده‌ایم و تا یکسال پس از خروج آمریکا به تعهدات خود بطور کامل عمل کرده‌ایم، اما در واکنش متناسب به خروج آمریکا و ناتوانی دیگر اعضای برجام در عمل به تعهدات شان ناگزیر از متوسل شدن به حق قانونی خود مطابق با بند ۳۶برجام (که به ما اجازه می‌دهد در واکنش به عدم اجرای تعهدات سایر طرف ها، تعهدات خود را بطور جزئی یا کلی متوقف کنیم) متوسل شدیم.

ربیعی گفت: دولت جدید آمریکا نمی‌تواند تاریخ را وارونه بخواند و یا قانون علت و معلول را معکوس کند. تنها راه منطقی برای بازگشت ما به اجرای کامل تعهدات، بازگشت شرایط به قبل از شروع نقض فاحش برجام از سوی آمریکاست؛ اما به محض به آنکه چنین اتفاقی رخ بدهد، ما نیز بلافاصله به انجام کامل تعهدات خود بازخواهیم گشت.

سخنگوی دولت درباره موضع دولت به انتخاب «راب مالی» به عنوان مسئول پرونده ایران در آمریکا گفت: ما نظری درباره انتصاب افراد در دولت آمریکا نمی‌دهیم اما در این رابطه، متوجه این قاعده کلی هستیم که دیپلماسی سازنده بدون کسانی که به دیپلماسی سازنده باور دارند، به نتیجه نمی رسد اما در عین حال ما در ارزیابی نهایی نه به افراد و جملات آنها بلکه به رفتارها و تصمیم های آنها توجه داریم.

ربیعی افزود: رایزنی و مشورت با همه اعضای برجام ادامه خواهد داشت. از نظر ما فرآیند بازگشت آمریکا به برجام تابع فرمول پیچیده ای نیست و با بکار افتادن اراده سیاسی این اتفاق با همه الزامات آن به سرعت می تواند رخ بدهد. بدون فاصله زمانی به محض بازگشت دولت آمریکا به تعهدات خود، ایران بطور کامل تعهداتش را عملی خواهد کرد.

او درباره اصرار رئیس جمهور فرانسه مبنی بر افزودن عربستان‌ به مذاکرات هسته‌ای با ایران و موضع دولت در این خصوص گفت: اظهارات آقای مکرون دوراندیشانه و مسئولانه نبود؛ همانطور که مکرراً گفته ایم قرار نیست هیچ مذاکره جدیدی درباره برجام انجام بگیرد و به تبع آن ملحق شدن اعضای جدید در گفتگوهای پیشتر انجام شده بطور کامل منتفی است.

ربیعی گفت: تنها یک سناریو درباره برجام وجود دارد و آن بازگشت هرچه سریعتر آمریکا به برجام و التزام همه اعضای آن از جمله فرانسه به تعهداتشان مطابق نص صریح توافق است؛ با این حال، ما همیشه در استقبال از آغاز گفتگوهای منطقه ای میان کشورهای منطقه پیشتاز بوده‌ایم و همچنان دست ما به سوی همه همسایگان برای حل و فصل اختلافات دراز است. تنها کشورهای منطقه هستند که از صلاحیت تامین امنیت منطقه برخوردار هستند و در این مسیر به مداخله ها و ابتکارهای نامعمول کشورهای خارج از منطقه نیازی ندارند.

سخنگوی دولت درباره حضور هیئت طالبان در ایران و حساسیت ها نسبت به آن گفت: سفر هیئت طالبان اولا با هماهنگی دولت افغانستان و در تداوم این سیاست همیشگی جمهوری اسلامی ایران مبنی بر رایزنی با همه گروه‌های سیاسی در افغانستان و به منظور تقویت صلح و ثبات در این کشور صورت گرفته است.

ربیعی بیان کرد: به موجب برخورداری از مرزهای طولانی و پیوندهای تاریخی، مسائل افغانستان بطور مستقیم بر امنیت ما مانند سایر همسایگان افغانستان موثر است؛ به همین دلیل نمی توانیم نسبت به ناامنی و بی ثباتی در افغانستان بی اعتنا باشیم اما این به معنای وجود یک رابطه ویژه بین ما و گروه طالبان نیست و جمهوری اسلامی ایران آمادگی دارد که در هماهنگی کامل با دولت کابل با همه گروه های سیاسی و قومی که در شرایط کنونی افغانستان و آینده سیاسی آن نقش دارند، رایزنی کرده و آنها را به مشارکت در گفتگوهای ملی برای رسیدن به صلح پایدار تشویق کند.

هدف از این دیدار رسیدن به اطمینان نسبت به حمایت همه گروه های سیاسی از جمله طالبان از دولت مرکزی و تقویت روند صلح و تحکیم ثبات در افغانستان است. ما می خواهیم اطمینان پیدا کنیم که طالبان در مسیر صلح و پرهیز از خشونت، مصمم است.

او گفت: دیدار با هیئت طالبان بیش از هر چیز نشانگر این اعتقاد همیشگی ما به این واقعیت است که چالش‌های امنیتی در افغانستان راه حل نظامی ندارد؛ در عین حال سیاست اصولی ما کمافی سابق تابع این قاعده بنیادی است که صلح در افغانستان باید بدون دخالت قدرت های فرامنطقه‌ای و در چارچوب خواست و اراده مردم افغانستان از همه اقوام و گروه‌ها انجام بگیرد.

سخنگوی دولت در پاسخ به این سوال که قرار بود در رابطه با موضوع FATF افرادی از طرف دولت در جلسات کمیسیون‌های مجمع تشخیص حضور پیدا کنند و استدلال‌های جدیدی ارائه شود، ولی آن طور که مشخص است از طرف دولت کسی در جلسات مجمع حضور پیدا نمی‌کند؟ این موضوع را تایید می‌کنید؟ گفت: خیر – دولت صریحا در مجمع تشخیص مصلحت اعلام کرده که هر وقت مجمع دعوت کند برای ادای توضیحات و پاسخ به سوالات آمادگی حضور در مجمع را دارد.

ربیعی بیان کرد: قبلا در جلسات متعددی، آثار اقتصادی این تصمیم (عدم پیوستن به FATF) توسط وزرای مختلف مطرح شده است. در دور جدید بررسی لوایح مذکورهم، با توجه به اینکه کانون مساله مورد بحث، یک امر حقوقی است، لذا در دولت تصمیم گرفته شد خانم دکتر جنیدی به عنوان نماینده دولت در جلسات بررسی آن، حضور پیدا کند.

او تصریح کرد: تاکنون نیز بیان استدلال‌ها و آثار سوء قرار گرفتن در لیست سیاه FATF به طور مشخص و شفاف بیان شده است. حالا این تصمیم‌گیرندگان در مجمع محترم تشخیص مصلحت نظام هستند از افراد متشخص و متعهد هستند که قطعا مسئولانه تصمیمی لازم را اتخاذ می‌کنند.

صدا آژیر خطر در غرب تهران هیچ شباهتی با موضوع تلخ سقوط هواپیما ندارد

سخنگوی دولت در پاسخ به سوالی در خصوص رخدادهای عدم فرود هواپیمای ترکیش ایرلاین در فرودگاه امام و به صدا درآمدن آژیر خطر در غرب تهران و حواشی آن گفت: این هیچ شباهتی با موضوع تلخ سقوط هواپیما ندارد؛ این موضوع توسط وزیر محترم راه و شهرسازی در جلسه هیئت دولت مطرح شد و ایشان در پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی به صراحت اعلام کردند که صدای آژیری که در تهران شنیده شد به دلیل اتصال سیم ها بوده و هیچ ارتباطی به فرودگاه امام و پروازهای شبانه نداشته است.

ربیعی ادامه داد: البته وزیر راه همان روز اول موضوع گیری و اطلاع رسانی کردند.

سخنگوی دولت در پاسخ به سوالی درباره ضرورت گفت‌وگوی دولت با مردم گفت: پیش از کرونا سفر‌ها و ارتباطات رودررو با مردم در سطح خوبی توسط ارکان دولت صورت می‌گرفت. در ایام کرونا نیز با توجه به رعایت نکات بهداشتی این ارتباطات پابرجا بوده و البته با عنایت به پروتکل‌های وضع شده توسط ستاد ملی این ارتباطات به اشکال دیگری وجود دارد. من هم از موضع سخنگویی همه تلاشم را کرده ام که سوالی را بدون پاسخ نگذارم.

او اظهار کرد: معتقدم در هیچ دوره‌ای اینچنین و به طور گسترده رسانه‌های خارجی علیه دولتی نتاخته اند و در هیچ دوره‌ای هم مخالفان دولت هم اینچنین بی پروا و با حجم بالای منابع مالی دستاورد‌های دولت را به چالش نکشیده و تخریب نکرده‌اند؛ در هیچ دوره‌ای هم دولت اینچنین مورد بی مهری برخی از رسانه‌ها قرار نگرفت و این رسانه‌ها در اختیار مخالفان دولت بوده و عرصه حملات سنگین و در برخی موارد اتهامات بزرگ به دولت شده‌اند.

ربیع افزود: این روز‌ها تخریب دولت و اتهام زنی به او هزینه‌ای برای هیچ کس ندارد و به رغم اینکه دولت می‌داند در میان قوا تنها این حجم از تخریب فقط در مورد او صورت می‌گیرد، اما بازهم برای گشودگی فضای نقد در جامعه از آن استقبال می‌کند؛ اتهام می‌زنند که دولت ارز ۴۲۰۰ تومان را به اقوام و نزدیکان خود پرداخت کرده است. اگر این چنین است معرفی نکردن آن‌ها به قوه قضاییه خیانت است، ولی در مجموع این سخن شما درست است که مدیریت موفق با همراهی افکار عمومی میسر است و قضاوت افکار عمومی یکی از شاخصه‌های مهم و تاثیرگذار مدیریت در جامعه است.

نمایش بیشتر
عصر اقتصاد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا