کد خبر: 110903182629
اقتصادفناوری اطلاعات و ارتباطات

عملکرد بنیاد ملی نخبگان در ۱۰۰ روز؛ از افزایش تعاملات تا احیای طرح های حمایتی

قائم مقام بنیاد ملی نخبگان، احیای طرح‌های حمایتیِ متوقف شده و برقراری تعاملات بیشتر با جامعه نخبگان با سفر‌های استانی به منظور هم‌اندیشی برای ارائه راهکار‌های مناسب عملیِ رفع مسائل و چالش‌های فعلی را از مهمترین اقدامات ۱۰۰ روز نخست فعالیت این مجموعه در دولت چهاردهم عنوان کرد.

به گزارش پرشین خبر؛ سعید خدایگان در خصوص عملکرد ۱۰۰ روزه بنیاد ملی نخبگان با بیان اینکه در آغاز راه دولت چهاردهم در ساختار و نحوه اجرای برنامه‌ها و طرح‌ها نیاز به تغییرات و اصلاحاتی مطابق با شرایط و خواسته جامعه مخاطب وجود داشت، خاطرنشان کرد: با احصای همه طرح‌های اجرا شده در بنیاد در طول سال‌های گذشته به ۲۶ طرح رسیدیم که برخی در اجرا موفق بود و ادامه داشت، اما برخی دیگر به دلایل مختلف متوقف شده بود؛ پس از استخراج و بررسی شیوه‌های اجرا به نظرسنجی گذاشته شد تا در مورد ادامه یا توقف آن با مشارکت نخبگان تصمیم گیری شود.

وی بیان کرد: از یک سو ضمن طراحی و اجرای طرح نظرسنجی از مخاطبین بنیاد ملی نخبگان تلاش شد تا همه آنها در این نظرسنجی شرکت کنند و از سوی دیگر لینک سامانه برای اعضا با مشارکت کمتر ارسال شد تا نتایج هر دو بخش به صورت مقایسه‌ای بررسی شود.

حضور میدانی در استان‌ها برای شنیدن مسائل نخبگان

قائم مقام بنیاد ملی نخبگان گفت: این اقدامات برای احیا، ارتقا و بازطراحی طرح‌ها با مشارکت نخبگان انجام شده است. از دیگر فعالیت‌هایی که در دستور کار قرار داده ایم حضور میدانی در استان‌ها برای شنیده شدن صدای نخبگان و آشنایی با مسائل و مشکلات مستعدان و نخبگان هر استان است تا در زمان اجرای یک طرح تمام جوانب از جمله شرایط جغرافیایی، ظرفیت‌ها و مشکلات استانی مورد توجه بیشتری قرار گیرد.

خدایگان افزود: برخی از نخبگان از اجرای طرح‌ها از سوی بنیاد، به دلیل عدم توزیع عادلانه متناسب با وضعیت و ظرفیت استانی کمتر از حمایت‌های بنیاد بهره‌مند شده اند. انجام سفر‌های استانی برای رفع این مشکل در دستور کار قرار گرفته است.

وی اظهار کرد: در این سفر‌ها با برگزاری نشست با نخبگان و مستعدان برتر استانی برگزار می‌شود و دغدغه ها، مشکلات و پیشنهاد‌ها دریافت و به طور دقیق مورد بررسی قرار می‌گیرد. بر همین اساس تاکنون این فعالیت در هفت استان اصفهان، کرمان، سمنان، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، سیستان و بلوچستان و فارس انجام شده است.

با تمام توان بنیاد ملی نخبگان تلاش خواهد شد، بر اساس چارچوب‌های مورد تایید و منابع موجود پیشنهاد‌ها و درخواست‌های مستعدین و نخبگان هر استان مورد بررسی قرار گرفته و اقدامات لازم انجام و در جهت رفع مشکلات موجود گام‌های موثری برداشته شود.

احیای مجدد طرح‌های حمایتی بنیاد ملی نخبگان

قائم مقام بنیاد ملی نخبگان با اشاره به فعالیت دو معاونت تخصصی در این مجموعه شامل مستعدان متشکل از دانش آموزان و دانشجویان و دیگری معاونت سرآمدان و نخبگان متشکل از دانش آموختگان و اعضای هیات علمی، محققین و متخصصین تصریح کرد: هم اکنون احیای طرح‌های حمایتی مسکوت این مجموعه که از نتایج مثبتی برخوردار بوده اند، در دستور کار قرار گرفته است.

خدایگان با اشاره به احیای دو طرح شهیدان وزوایی و احمدی روشن برای دانشجویان گفت: در طرح شهید وزوایی، شناسایی و توانمند سازی نخبگان شامل المپیادی‌ها، نفرات برتر کنکور و دانشجویانی با عملکرد درخشان، مطابق جداول امتیاز دهی طرح، مورد توجه است که بسته‌های آموزشی، پژوهشی و فناورانه در اختیارشان قرار داده می‌شود و برای توانمند سازی بیشتر کمک هزینه‌های تحصیلی دریافت می‌کنند.

وی افزود: در طرح شهید احمدی روشن مسائل اولویت دار کشور توسط حلقه‌های حل مسئله با محوریت اساتید متخصص مطرح می‌شود که برای هر استان به صورت مستقل این فرصت فراهم شده است تا بر اساس شرایط ویژه خود، مسائل را مطرح کند.

در طرح‌های با محوریت حل مسئله، مسائل در دو دسته تقاضا محور و اولویت محور مورد بررسی قرار دارد. در بخش مسائل اولویت محور، مسائل در کارگروه ارزیابی حل مسئله مورد بررسی قرار می‌گیرد و در راستای حل مسئله اقدامات لازم صورت می‌گیرد، اما در تقاضا محور به این صورت است که اگر مجموعه با چالش‌هایی مواجه شده، مشکلات خود را اعلام می‌کند و در صورت کلان نبودن با همکاری نخبگان اقدامات لازم برای رفع آن انجام می‌شود.

وی با اشاره به اینکه در معاونت سرآمدان و نخبگان چند طرح تقویت شده است، اظهار داشت: طرح شهید کاظمی آشتیانی، طرحی با محوریت حمایت از اساتید جوان است که پس از برگزیدگی گرنت بدواستخدام دریافت می‌کنند. با ابلاغ طرح جدید مرحوم دکتر کاظمی آشتیانی تغییر گرنت رقم آن از ۱۰۰ میلیون تومان به ۳۰۰ میلیون تومان افزایش می‌یابد که البته تسهیلات دیگری نیز ارائه خواهد شد.

قائم مقام بنیاد ملی نخبگان، احیای طرح شهید چمران را از دیگر اقدامات مهم این نهاد دانست و گفت: در این طرح امکانات و تسهیلاتی برای نخبگان پسا دکتری در نظر گرفته شده است که از طرح‌های متوقف شده در دوره‌های پیشین محسوب می‌شود.

آخرین اقدامات بنیاد ملی نخبگان برای استخدام و مسکن استعداد‌های برتر

قائم مقام بنیاد ملی نخبگان جذب نخبگان در دستگاه‌های اجرایی را از طرح‌های پرچالش این مجموعه اعلام کرد که فراخوان سوم آن به دلایل مختلف پیشرفتی نداشته و تصریح کرد: پرونده ۲ هزار و ۵۰۰ نفر از نخبگان مورد بررسی قرار گرفته و اولین بخش از نتایج نیز اعلام شد تا این افراد بتوانند به تدریج در دستگاه‌های اجرایی فعالیت خود را آغاز کنند.

خدایگان افزود: در راستای جذب دانش آموختگان برتر دوره دکتری به منظور جذب به عنوان عضو هیات علمی در دانشگاه‌ها و آموزش عالی، طرح «جهت» طرح موفقی است تا دانش آموختگان برتر پس از شناسایی و بررسی سوابق علمی برای عضویت هیات‌های علمی به دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی معرفی می‌شوند.

وی با بیان اینکه کارگروه‌هایی برای بررسی تمام طرح‌های بنیاد ملی نخبگان تشکیل شده است، تاکید کرد: این طرح‌ها در کمیته تطبیق و تدوین قوانین و مقررات و کارگروه اجتماعی و فرهنگی بررسی و با توجه به نظر مخاطبان ابلاغ می‌شود. تمام طرح‌های بنیاد ملی نخبگان تا پایان سال بازنگری و طرح‌های جدیدی نیز به آنها اضافه خواهد شد. حمایت‌هایی برای امید آفرینی نیز در دستور کار قرار گرفته است که یکی از آنها مسکن نخبگان است.

قائم مقام بنیاد ملی نخبگان افزود: در این زمینه نیز کارگروهی به عنوان کارگروه مسکن نخبگان تشکیل شده تا به صورت استانی، منطبق با شرایط منطقه و مشارکت نهاد‌های دیگر مانند استانداری‌ها و شهرداری‌ها و سازمان‌های مرابط دیگر مشکلات مسکن نخبگان به صورت منطقه‌ای رفع شود که این اقدامات در برخی از استان‌ها آغاز شده و امید داریم با کمک نهاد‌های دیگر به پیشرفت قابل قبولی داشته باشد.

انتخاب اولین خانم به عنوان معاون در بنیاد ملی نخبگان

قائم مقام بنیاد ملی نخبگان همچنین در ادامه یکی دیگر از اقدامات این مجموعه در دوره جدید مدیریتی را انتخاب اولین خانم به عنوان معاون در بنیاد ملی نخبگان از زمان تاسیس این مجموعه تا کنون عنوان کرد و افزود:انتخاب این معاون خانم از مجموعه وزارت بهداشت و از دانشگاه علوم پزشکی نیز برای نخستین بار انجام شده است که تاکنون شاهد چنین اقدامی نبودیم.

خدایگان تاکید کرد: همه اقدامات و عملکرد بنیاد ملی نخبگان به صورت شفاف انجام می‌شود. ارتباط گسترده‌تر با رسانه‌ها برای اطلاع رسانی، شفاف سازی و تبیین جزئیات، از دیگر اقدامات در راستای کاهش هرگونه ابهام و سوالی بی پاسخ در ذهن مخاطبان بنیاد خواهد بود.

بیشتر بخوانید
عصر اقتصاد
دکمه بازگشت به بالا