کد خبر: 190204204111
انرژیتولید و بازرگانیروزنامهصنعت و معدنمدیرعامل شرکت ملی گاز ایران در پاسخ به عصراقتصاد:

فرصت‌های طلایی گازی با عراق و همسایگان در راه است

سکینه مهرایی

مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران از ایجاد فرصت‌های جدید همکاری در حوزه گاز با کشورهایی مانند عراق و ترکمنستان خبر داد و تأکید کرد: «پس از قرارداد موفق گازی با ترکمنستان، زمینه برای توسعه همکاری‌های مشابه با سایر همسایگان فراهم شده است.» وی همچنین به پیشرفت مذاکرات خرید گاز از روسیه و اهمیت توسعه زیرساخت‌ها اشاره کرد.

مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران در پاسخ به سوال خبرنگار عصراقتصاد، درباره توقف معاملات با روسیه و همکاری‌های جدید گازی، از فرصت‌های تازه با کشورهایی مانند عراق و ترکمنستان خبر داد و گفت: «قراداد گازی سواد با ترکمنستان یک فرصت مناسب بود و اکنون زمینه همکاری مشابهی با عراق و دیگر کشورها نیز فراهم شده است.»

وی در ادامه به موضوع خرید گاز از روسیه اشاره کرد و افزود: «در فاز اول، قرارداد خرید ۱۵۰ میلیون مترمکعب گاز از روسیه را در دستور کار داریم، اما این همکاری نیازمند زمان بلندمدت و توسعه زیرساخت‌هاست.»

مدیرعامل شرکت ملی گاز همچنین به مذاکرات قیمتی با طرف‌های خارجی اشاره کرد و گفت: «مذاکرات درباره قیمت‌ها در جریان است، چرا که تبادلات ارزی با برخی کشورها به سهولت انجام می‌شود و این مزیت مهمی در مبادلات انرژی محسوب می‌شود.»

وی همچنین با تشریح مهمترین طرح های شرکت ملی نفت ایران به پروژه های تولید نفت مناطق مرکزی اشاره کرد که در سال جاری به تولید می رسند.

در این ارتباط مدیرعامل شرکت نفت مناطق مرکزی با اشاره به پروژه‌های مهم این شرکت در سال جاری گفت: طرح توسعه تکمیلی میدان دی با هدف افزایش تولید دو و نیم میلیون متر مکعب، توسعه میدان توس که برای اولین بار به بهره‌برداری خواهد رسید و توسعه میدان خارتنگ از پروژه‌های مهم این شرکت هستند که برای تولید در سال جاری برنامه ریزی شده است.

پیمان ایمانی افزود: هدف تولید اولیه میدان توس ۳ میلیون متر مکعب در روز است که قابلیت افزایش تا ۵ میلیون متر مکعب در روز را دارد.

وی گفت: فاز اول توسعه میدان خارتنگ با  پیش بینی تولید ۱۰ میلی‌متر مکعب در روز از دیگر طرح های این شرکت است که در سال آینده به تولید می رسد اما در تلاش هستیم تا یک یا دو حلقه چاه را در سال جاری با نتیجه برسانیم.

مدیرعامل نفت مناطق مرکزی افزود: تاسیسات فرآورشی پایین دستی این سه میدان در دست اقدام می باشد که به محض به تولید رسیدن چاه‌ها مشکلی بابت فراوش، تصفیه و انتقال گاز نداریم.

وی یادآور شد: علاوه بر موارد پیش گفته، پروژه‌های تاسیساتی را نیز در برنامه داریم از جمله ایستگاه تقویت فشار میدان هما که قبل از زمستان امسال به بهره‌برداری خواهد رسید.

پیمان ایمانی در پایان خاطر نشان کرد: مرکز تفکیک تابناک از دیگر پروژه‌های در دست اجراست که هم کیفیت تولید گاز و هم مشکل افت فشار گاز انتقالی به پالایشگاه پارسیان برطرف خواهد شد و می‌توانیم ۲ تا ۳ میلیون متر مکعب از تابناک افزایش تولید داشته باشیم.

عصر اقتصاد
دکمه بازگشت به بالا