کد خبر: 190204204027
آذربایجان شرقی و غربیاستان هادر نشست شورای فرهنگ عمومی استان مطرح شد؛

فرهنگ عمومی باید پاسخگوی نیازهای نسل جدید باشد

بهروز مهردوست – تبریز؛ استاندار آذربایجان شرقی، در جلسه نخست شورای فرهنگ عمومی استان در سال ۱۴۰۴، بر لزوم ارائه برنامه‌های فرهنگی مناسب برای پاسخگویی به نیازهای نسل جدید تأکید کرد.

بهرام سرمست با اشاره به ترکیب فرهنگ اصیل ایرانی-اسلامی با فرهنگ‌های دیرین و بومی اظهار کرد: تدوین برنامه‌های فرهنگی باید با محوریت نیازهای جامعه و هماهنگی نهادی انجام شود.

وی در یکصد و بیست و هشتمین جلسه شورای فرهنگ عمومی استان اعلام کرد: آسیب‌شناسی و شناسایی نقاط قوت و ضعف در حوزه فرهنگ امری ضروری است و به‌جای نگاه مقطعی، این مسائل باید به‌صورت پایدار و در طول سال دنبال شود.

سرمست افزود: برنامه‌ریزی‌های فرهنگی بر اساس تقویم سالانه‌ای که توسط اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی تدوین شده، صورت می‌گیرد و هدف آن اجماع نظر و حرکت برنامه‌محور است. وی همچنین ضمن تبریک قهرمانی تیم فوتبال تراکتور در رقابت‌های لیگ برتر، تأکید کرد: این پیروزی تنها مایه مباهات مردم استان نبود، بلکه تمامی ورزش‌دوستان کشور را شاد کرد و نمادی از وفاق اجتماعی بود.

سرمست با تاکید بر لزوم تداوم شادی و نشاط اجتماعی در جامعه در روزهای منتهی به پایان لیگ برتر فوتبال باشگاه های کشور، از مدیریت و اطلاعیه ارزشمند مالک باشگاه و به ویژه رفتار فاخر هواداران پرشور و شعور تراکتور که یک فرهنگ پرافتخار و متعالی را به لحاظ فرهنگ هواداری، با کمترین حاشیه به نمایش می گذارند، قدردانی کرد.

عملیاتی کردن برنامه های شورای فرهنگ عمومی نیازمند اعتبار است

 مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان نیز با اشاره به لزوم ورود برنامه‌محور به مسائل فرهنگی، گفت: برای اولویت‌بندی و عملیاتی کردن برنامه‌های شورای فرهنگ عمومی، تأمین اعتبارات ضروری است.

نعمت‌اله پایان همچنین بر اهمیت نقش مساجد در پیشبرد فعالیت‌های فرهنگی تأکید کرد و آن‌ها را یکی از ارکان اساسی در توسعه فرهنگ عمومی دانست.

احترام و محبت شاخص فرهنگ و تمدن ایرانی – اسلامی است

نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی و رئیس شورای فرهنگ عمومی استان، احترام و محبت را از مهم‌ترین شاخص‌های فرهنگ و تمدن ایرانی-اسلامی دانست و بر ضرورت توجه ویژه برنامه‌ریزان فرهنگی به این ارزش‌ها تأکید کرد.

حجت‌الاسلام والمسلمین احمد مطهری‌اصل در یکصد و بیست و هشتمین جلسه شورای فرهنگ عمومی آذربایجان شرقی خاطرنشان کرد: برنامه‌ریزی‌های فرهنگی باید شامل ساده‌ترین امور همچون احترام به والدین، بزرگترها و توجه به آداب و سنن اصیل باشد، نباید صرفاً به ظواهر بسنده کرد، بلکه عمق مفاهیم فرهنگی زمینه‌ساز وحدت، عشق و صفا در جامعه خواهد بود.

وی با انتقاد از رویکردهای سطحی تصریح کرد: فرهنگ با سخنرانی و دستورات پیش نمی‌رود بلکه باید به نظرات پیشکسوتان و متخصصان برای تدوین برنامه‌های مؤثر هم توجه کرد. نماینده ولی فقیه در استان گفت: اجرای مصوبات شورای فرهنگ عمومی باید عملی و قابل ارزیابی باشد تا بتواند به رفع ناهنجاری‌های اجتماعی کمک کند.

رئیس شورای فرهنگ عمومی استان، احیای آداب و رسوم فراموش‌شده، تعظیم به والدین، احترام به حقوق کودکان، اشاعه فرهنگ عفاف و حجاب، گسترش ازدواج پایدار، و کنترل خشم را از اهداف کلیدی جلسات این شورا دانست و افزود: جامعه ما حتی در ابتدایی‌ترین مسائل فرهنگی با چالش روبه‌روست که شایسته مردم ایران و آذربایجان شرقی نیست، اگر امروز فرهنگی اصیل کم‌رنگ شده یا با رشد کند جمعیت مواجه هستیم ناشی از بی‌توجهی برخی مسئولان گذشته است و اکنون باید با اقدامات موثر این کاستی‌ها جبران شود.

امام جمعه تبریز در ادامه با گرامیداشت دهه کرامت، روز کارگر و معلم، و تبریک پیروزی تیم فوتبال تراکتور، گفت: این موفقیت ورزشی می‌تواند با اتکا بر بومی‌گزینی و استفاده از نیروهای متخصص استان، زمینه‌ساز شکوفایی استعدادهای جوانان و افزایش سرمایه اجتماعی در آذربایجان شرقی باشد.

عصر اقتصاد
دکمه بازگشت به بالا