کد خبر: 200903183964
انرژیروزنامهصنعت و معدن

فشار قطعی گاز بر صنایع پتروشیمی

در روزهای اخیر، قطعی گاز در برخی از شرکت‌های پتروشیمی کشور نگرانی‌های جدی را در میان فعالان این صنعت ایجاد کرده است. دبیرکل انجمن ملی کارفرمایی صنایع پتروشیمی، در اظهارات خود اشاره کرد که این وضعیت به کاهش تولید و فشار بر صادرات پتروشیمی‌ها منجر شده است.

به گزارش عصراقتصاد و براساس گزارش‌های موجود، پیش‌بینی می‌شود که صادرات محصولات پتروشیمی کشور نسبت به سال گذشته ۱ تا ۱.۳ میلیارد دلار کاهش یابد. این در حالی است که مدیرعامل شرکت ملی پتروشیمی اعلام کرده که بانک مرکزی اجازه داده است ۵۰ درصد از ارز حاصل از صادرات محصولات پتروشیمی در خود این صنعت سرمایه‌گذاری شود، که می‌تواند خبر خوبی برای پتروشیمی‌ها باشد.

احمد مهدوی ابهری، دبیرکل انجمن ملی کارفرمایی صنایع پتروشیمی، نیز در اینباره تأکید کرد که صنعت پتروشیمی برای تأمین نیازهای ارزی خود معمولاً به مشارکت شرکت ملی پتروشیمی و وزارت نفت نیاز دارد. به گفته وی، این نیازهای ارزی شامل هزینه‌های تولیدی نظیر کاتالیست‌ها و مواد اولیه، و همچنین هزینه‌های توسعه طرح‌ها می‌شود. او همچنین به اهداف برنامه هفتم توسعه اشاره کرد و گفت که برای دستیابی به این اهداف، سرمایه‌گذاری‌های قابل توجهی در حدود ۱۰ تا ۱۵ میلیارد دلار در طول پنج سال آینده نیاز است.

دبیرکل انجمن کارفرمایی صنایع پتروشیمی درباره تأثیر قطعی گاز بر صنعت گفت: امسال نسبت به سال‌های گذشته، میزان قطعی گاز افزایش یافته و این امر فشار مضاعفی بر تولید ایجاد کرده است. او اضافه کرد که در حال حاضر بروز ناترازی گاز در کشور سبب شده تا تولید برخی از پتروشیمی‌ها با مشکلات جدی مواجه شود، به‌خصوص آنهایی که به دلیل داشتن دو فاز با قطع یک فاز روبرو شده‌اند.

به گفته مهدوی ابهری، صنعت پتروشیمی در سال جاری حدود ۷ میلیارد دلار به بازار نیما داده است، که این رقم با صادرات کل این صنعت که ۹.۵ میلیارد دلار بوده، حاکی از فشارهای جدی بر این بخش است.

این چالش‌ها نیاز به توجه فوری و برنامه‌ریزی دقیق برای حفظ چرخه تولید و صادرات پتروشیمی کشور را می‌طلبد.

بیشتر بخوانید
عصر اقتصاد
دکمه بازگشت به بالا