کد خبر: 040304206791
اقتصادروزنامهفناوری اطلاعات و ارتباطاتویدئوها

فناوری در خدمت انسان، نه بر انسان؛ شرط پذیرش هوش مصنوعی /ویدئو

دکتر علیرضا عبداللهی‌نژاد، دانشیار دانشگاه علامه‌طباطبایی در حاشیه همایش «هوش مصنوعی–ماشین و آینده آن» (۳ خرداد ۱۴۰۴) تأکید کرد پذیرش هوش مصنوعی در صورتی ممکن است که حریم خصوصی، خلاقیت و عاملیت انسانی به‌عنوان خطوط قرمز حفظ شوند.

دکتر عبداللهی‌نژاد با اشاره به تحول چشمگیر ابزارهای مبتنی بر هوش مصنوعی گفت این فناوری در زندگی روزمره ما، از جست‌وجوی هوشمند مقالات و چکیده‌نویسی خودکار تا تولید پادکست و تبدیل صوت به متن و بالعکس، نقش تسهیل‌گر و تسریع‌کننده دارد. او تصریح کرد: «سطح، گستره و عمق فعالیت‌های حرفه‌ای با کمک این ابزارها توسعه یافته و مقابله با این پیشرفت‌ها منطقی نیست.»

وی افزود در حوزه رسانه نیز هوش مصنوعی می‌تواند متن‌های خبری را در سبک‌های مختلف – از سخت‌خبر تا نرم‌خبر – تولید کند. دکتر عبداللهی‌نژاد خاطرنشان کرد: «ما از این فناوری استقبال می‌کنیم، اما باید مراقب وجوه سرکش آن باشیم تا به ارتباطات انسانی لطمه نزند و حریم خصوصی افراد نقض نشود.»

دانشیار دانشگاه علامه‌طباطبایی تأکید کرد مهم‌ترین خط قرمز در به‌کارگیری هوش مصنوعی، جایگزینی کامل ماشین به‌جای نیروی انسانی است: «ما از این ابزارها استفاده می‌کنیم اما فاعلیت، عاملیت و نظارت نهایی همواره باید در اختیار انسان باقی بماند.»

عصر اقتصاد
دکمه بازگشت به بالا