کد خبر: 020304206495
اخبار شرکت هاانرژیصنعت و معدن

قرارداد ۱۸.۵ میلیون دلاری برای تقویت صنعت سی‌ان‌جی

قرارداد حمایت از اجرای طرح تولید ۳۰ هزار خودرو دوگانه‌سوز نیسان وانت به ارزش ۱۸.۵ میلیون دلار و با هدف تقویت صنعت سی‌ان‌جی و مدیریت مصرف بنزین بین شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران و شرکت زامیاد امضا شد.

به گزارش شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران، کرامت ویس‌کرمی در آیین امضای این قرارداد با بیان اینکه در حدود ۲۴ سالی که از آغاز توسعه سی‌ان‌جی گذشته، زیرساخت‌ها و جایگاه‌های مناسبی در این حوزه ایجاد شده است، بیان کرد: هم‌اکنون با ۲۳۶۰ جایگاه سی‌ان‌جی در کل کشور ظرفیت عرضه ۴۰ میلیون مترمکعب در روز وجود دارد. البته رکورد مصرف، افت داشته است و در فروردین به ۱۶ میلیون مترمکعب رسید.

وی با اشاره به مصرف میانگین ۱۲۹ میلیون لیتر بنزین در روز، تصریح کرد: مقدار مصرف بنزین افزایش قابل توجهی دارد و یکی از راه‌هایی کاهش یا توقف رشد مصرف بنزین، تقویت صنعت سی‌ان‌جی است.

مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران با تشکر از گروه خودروسازی زامیاد که پای کار تولید خودروهای سی‌ان‌جی مانده است، گفت: وانت‌ نیسان‌ها سهم قابل توجهی در جابه‌جایی بار در سطح کشور دارند اما مصرف سوخت بالایی نیز دارند، اگر بتوانیم خودروهای پرمصرف همچون خودروهای باری را به دوگانه‌سوز تبدیل کنیم، افزون بر تقویت سبد سی‌ان‌جی، در کاهش و کنترل مصرف بنزین نیز مؤثر است.

ویس‌کرمی با اشاره به اینکه بر اساس این قرارداد در مدت یک سال، ۳۰ هزار خودروی وانت دوگانه‌سوز تولید و به ناوگان حمل و نقل کشور وارد می‌شود، افزود: ارزش این قرارداد ۱۸.۵ میلیون دلار است که از محل صرفه‌جویی ناشی از کاهش مصرف بنزین و همسو با ظرفیت ماده ۱۲ قانون رفع موانع تولید اجرا می‌شود.

وی با بیان اینکه همسو با اجرای این قانون تاکنون ۳۵۰ هزار دستگاه خودرو دوگانه‌سوز تولید شده است، بیان کرد: هر مقدار بتوانیم تعامل بیشتری با شرکت‌های خودروساز داشته باشیم و خودروهای دوگانه‌سوز بیشتری تولید شود، کمک بیشتری به اقتصاد کشور می‌شود.

مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران با اشاره به ظرفیت تولید شرکت زامیاد در تولید خودروهای دوگانه‌سوز، گفت: امیدواریم که طبق برنامه و بعد از یک سال این ۳۰ هزار دستگاه خودرو تولید و صرفی‌جویی ناشی از آن در مصرف بنزین حاصل شود. طبق برآوردها صرفه‌جویی ناشی از فعال شدن این ۳۰ هزار خودرو ۲۲۰ میلیون لیتر بنزین در سال خواهد بود که معادل ۹۰ میلیون دلار صرفه‌جویی برای اقتصاد کشور است. اگر این عدد را با رقم ۱۸.۵ میلیون دلار این قرارداد مقایسه کنیم متوجه اهمیت آن خواهیم شد.

ویس‌کرمی با بیان مشکلاتی که در گذشته برای تأمین نقدینگی چنین طرح‌هایی وجود داشته است، تصریح کرد: این همکاری‌ها در ۱۴۰۴ استمرار دارد و در صورت موفقیت تا ۱۴۰۵ می‌توان این قرارداد را تمدید کرد و یا افزایش داد.

وی با اشاره به کیت خودروهای دوگانه‌سوز استفاده شده روی خودروهای وانت نیسان شرکت زامیاد و اینکه این کیت‌ها نسل ۴ و از آخرین فناوری روز به کار گرفته شده است، بیان کرد: در صورت فراهم بودن شرایط و آمادگی از طرف دیگر خودروسازها می‌توان برای تولید تاکسی دوگانه‌سوز و کامیون‌های دیزلی دوگانه‌سوز نیز وارد عمل شد و روی حمل مسافر و بار درون و برون‌شهری برنامه‌ریزی کرد.

عصر اقتصاد
دکمه بازگشت به بالا