به گفته وزیر آموزش و پرورش، سیکل معیوبی در جذب و نگهداشت نیروی نهضت سواد آموزی وجود دارد که حتما و باید این سیکل معیوب قطع شود.
به گزارش عصراقتصاد، علیرضا کاظمی، وزیر آموزش و پرورش همزمان با روز جهانی سواد آموزی با حضور در میان کارکنان این سازمان ضمن تبریک این روز گفت: سوادآموزی جهادی مقدس و الهی است. این عمل، رفتاری والا و انسانی محسوب میشود که خداوند توفیق این خدمت را به هر کسی اعطا نمی کند.
وی با اشاره به اهمیت این فضلیت ادامه داد: باسواد کردن حتی یک نفر هم ارزش بیشمار و پاداش بسیار دارد؛ همان گونه که در روایات و احادیث اسلامی نیز بر آن تأکید فراوانی شده است.
به گفته وزیر آموزش و پرورش؛ جایگاه نهضت سوادآموزی، مقدس است و همیشه جایگاه و ارزشش را در نظام تعلیم و تربیت حفظ کرده است.
وی با تاکید بر ضرورت آسیب شناسی مسیر پیموده شده، بیان کرد: ضرورت دارد جهت تقویت فعالیتهای این حوزه و ایجاد شفافیتهای بیشتر؛ سامانه جامعی که در آن آمار و اطلاعات دقیق و متقن باشد، طراحی شود.
کاظمی به دو چالش این سازمان اشاره کرد و افزود: فقدان آمار شفاف و روشن از شبکه نیروی انسانی (مربیان) و سواد آموزان از مهمترین چالشهای این سازمان محسوب میشود زیرا وجود این دو چالش سبب شده در بررسی آمار دقیق سوادآموزان دچار خطا شویم و همچنین در خصوص شبکه نیروی انسانی نیز اطلاعات جامعی نداریم.
وی ادامه داد: این ضرورت احساس میشود که نیازمند تدوین سامانهای جامع برای رفع این دو مانع هستیم چرا که داشتن آمار و دقیق بودن ظرفیتهای این مجموعه، کمک بزرگی به نظام تعلیم و تربیت خواهد کرد.
وی ادامه داد: من به عنوان یک معلم به تمامی زحمتکشان این حوزه که بار سواد آموزی بر دوش آنهاست، ادای احترام می کنم و وظیفه خود میدانم که بر اساس چارچوب و مقرارت، شرایط بهتری را برای آنها فراهم آورم.
کاظمی با اشاره به اینکه حضورم و پیامم در این جلسه شنیدن صدای همکاران این حوزه است، بیان کرد: دغدغههای همکاران این حوزه را پیگیرم و حتما مورد مداقه قرار خواهم داد.
به گفته وی؛ سیکل معیوبی در جذب و نگهداشت نیروی نهضت سواد آموزی وجود دارد که حتما و باید این سیکل معیوب قطع شود و در ادامه راه، باید برای تامین نیروی انسانی، با تدوین برنامه جامع، اقدام ویژهای کرد.
وی به توانمندسازی نیروهای سواد آموز اشاره کرد و گفت: برخوداری از صلاحیتهای حرفهای و عمومی سوادآموزان بسیار حایز اهمیت است و باید مورد توجه مدیران سازمان قرار بگیرد.
معلمان باید شناسنامه علمی و اخلاقی داشته باشند
وزیر آموزش و پرورش همچنین در همایش کشوری آموزشی – توجیهی روسای ادارات مراکز و مدارس غیر دولتی و توسعه مشارکتهای مردمی که در اردوگاه شهید باهنر تهران برگزار شد ضمن ابراز خرسندی از حضور در میان کارکنان و مدیران استانی این سازمان گفت: اتفاقات موثری در دوره اخیر در این معاونت افتاده است. همه ارکان نظام تعلیم و تربیت باید در مسیر و ارتقای وزارت آموزش و پرورش همت ویژه گمارند.
کاظمی با بیان روایتی از امام حسین(ع) و نبی اکرم(ص) به موضوع اخلاق اشاره کرد و گفت: در همه جای دنیا اخلاق در حوزههای مختلف قابل اعتنا و توجه است. در کشور ما و در مکتب اسلام چیزی فراتر از آن به اسم مکارم اخلاق داریم و برای رسیدن به این مهم باید پا روی نفس گذاشت و خودساخته بود.
وزیر آموزش و پرورش تاکید کرد که نباید هیچ کلاس درسی بدون معلم و هیچ دانشآموزی بدون کتاب باشد.
وی ادامه داد: ضرورت دارد در فرآیند نظارت، برای تمامی اهداف، رویکردهای مناسب طراحی و تدوین شود.
وی با اشاره به اینکه مدارس غیردولتی هم فرصت است و هم تهدید؛ بیان کرد: فرصت از این منظر که اگر در چارچوب سیاستهای اتخاذ شده حرکت کنند بار بزرگی از نظام تعلیم و تربیت را بر خواهند داشت و در ارتقای نظام تعلیم و تربیت بسیار اثرگذار خواهند بود و اگر نظارت کافی روی مسایل تربیتی و آموزشی این مدارس نباشد بدون شک سبب بروز آسیبهای جدی خواهیم شد. بنابراین تلاش باید در به حداقل رساندن آسیبها و خطرات احتمالی در این حوزه باشد.